Marjańska Ewa
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Marjańska Ewa
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Meryk Radosław
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Żywność
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Jakość produktu
(1)
Jakość żywności
(1)
Kontrola jakości
(1)
Materiałoznawstwo
(1)
Zarządzanie jakością
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych, wykaz norm s. [185]-190.
Dla przedstawicieli przemysłu spożywczego, doktorantów i studentów specjalizujących się w obszarach zarządzania, zarządzania inżynierskiego, zarządzania produkcją, zarządzania jakością oraz towaroznawstwa.
Podstawy zarządzania projakościowego Jakość w zarządzaniu przedsiębiorstwem Wybrane kategorie instrumentarium zarządzania jakością Systemy zarządzania oparte na kryterium jakości Podejście procesowe Integracja normatywnych systemów zarządzania Aspekty ekonomiczne związane z jakością Wybrane systemy związane z jakością i bezpieczeństwem żywności Istota bezpieczeństwa żywności Programy warunków wstępnych System HACCP Norma ISO 22000 Metody badania preferencji i satysfakcji konsumenta produktów żywnościowych Istota badań satysfakcji konsumenta Badania sondażowe Wybrane metody sensorycznych badań konsumenckich Metoda EsSENSE™ profile i metoda MUSA Metoda CSI Statystyczne metody doskonalenia procesów Istota doskonalenia procesów z użyciem metod statystycznych Analiza regresji Projektowanie eksperymentów Przykłady zastosowań wybranych metod w zarządzaniu jakością i w towaroznawstwie System HACCP dla nowego dania serwowanego w restauracji Konsumencka ocena sensoryczna metodą parzystą za pomocą testu dwustronnego Metoda EsSENSE Profile™ w badaniach konsumenckich Metoda MUSA w analizie satysfakcji konsumentów z produktu żywnościowego Ocena satysfakcji konsumentów wybranych win metodą CSI Tworzenie i weryfikacja prostego modelu regresyjnego Tworzenie i weryfikacja modelu regresji wielorakiej Zastosowanie metody projektowania eksperymentów DOE.
Sygnatura czytelni BMW: VI H 53 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14398 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 142951 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm na stronach 171-184.
1. Sposoby przedstawiania wyników pomiarów i obserwacji …. 12 1.2. Jednostki i zestawienie tabelaryczne danych … 12 1.3. Przedstawienie graficzne danych .. 16 1.4. Zależności funkcyjne i aproksymacja metodą najmniejszych kwadratów …. 17 1.5. Wykorzystanie graficznej postaci funkcji aproksymującej … 23 2. Analiza błędów pomiarów wielości fizycznych …. 26 2.2. Źródła błędów pomiarowych …. 27 2.3. Podstawy analizy błędów przypadkowych … 29 2.4. Dokładność pomiarów pośrednich ….. 31 3. Metody badania jakości produktu …. 34 3.2. Metody sensoryczne …. 34 3.3. Wybrane metody instrumentalne …. 42 4. Pieczywo …. 44 4.2. Rodzaje i składniki pieczywa ….. 44 4.3. Technologia produkcji ….. 48 4.4. Jakość pieczywa ….50 4.5. Badanie jakości wbranego pieczywa … 56 5. Stałe tłuszcze jadalne ….. 60 5.2. Budowa, właściwości i jakość wybranych tłuszczów …. 61 5.3. Masło i margaryna ….. 66 5.4. Jakość tłuszczów jadalnych …… 71 5.5. Określanie zawartości wody w wybranych produktach tłuszczowych …. 71 6. Mleko i płynne produkty mleczne …….. 74 6.2. Skład, rodzaje mleka i metody jego utrwalania … 75 6.3. Produkty mleczne fermentowane oraz koncentraty mleczne ….. 81 6.4. Produkty mleczne wysokotłuszczowe ….. 83 6.5. Badanie jakości mleka spożywczego … 84 7. Jaja spożywcze i produkty jajeczne ……. 88 7.2. Budowa jaja i unormowania prawne .. 89 7.3. Jakość i opakowania jaj ….. 93 7.4. Przetwory z jaj … 97 7.5. Badanie jakości i świeżości jaj kurzych …. 98 8. Wody pitne …. 101 8.2. Podział wód pitnych ….. 102 8.3. Unormowania prawne dotyczące wody pitnej …. 105 8.4. Uzdatnianie wody pitnej …. 110 8.5. Badanie jakości wody pitnej ….. 111 9. Wybrane gazowane napoje bezalkoholowe ….. 114 9.2. Podział, znakowanie i jakość …… 115 9.3. Składniki i wymagania organoleptyczne …. 116 9.4. Charakterystyka wybranych napojów bezalkoholowych … 118 9.5. Badanie jakości wybranych napojów bezalkoholowych ….. 120 10. Wybrane produkty przemysłu fermentacyjnego ….. 124 10.2. Alkohol etylowy i napoje wysokoprocentowe … 124 10.3. Piwo …. 126 10.4. Wino …….. 133 10.5. Badanie jakości i właściwości fizykochemicznych wybranych napojów alkoholowych….. 137 11. Papier i opakowania z papieru …. 140 11.2. Wytwory papiernicze i ich rodzaje … 141 11.3. Technologia wytwarzania papieru …. 149 11.4. Przetwory papiernicze i innowacyjne opakowania … 151 11.5. Ocena jakości papierów na opakowania …. 152 12. Metale, stopy metali, minerały i kamienie szlachetne ….. 155 12.2. Charakterystyka wybranych metali i stopów metali …. 157 12.3. Minerały, kamienie szlachetne i bursztyn …… 164 12.4. Ciężar właściwy, gęstość i twardość metali i stopów …. 166 12.5. Badanie właściwości fizykochemicznych metali, stopów, minerałów i autentyczności kamieni szlachetnych …. 167
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 254 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 150338 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 150337 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności