Bezpieczeństwo produktu
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(6)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Czasopisma
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(4)
dostępne
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(4)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Biblioteka WEiZ
(1)
Autor
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Hutyra Anna
(1)
Jurowski Kamil
(1)
Michalak Grażyna
(1)
Piekoszewski Wojciech
(1)
Uzdrowska Katarzyna
(1)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Kosmetolodzy
(1)
Toksykolodzy
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Bezpieczeństwo produktu
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Unia Europejska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Czasopismo fachowe
(1)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
R. I. KOSMETYKI, Marta Szulc, Aleksandra Badora: 1. Innowacyjne produkty kosmetyczne ; 2. Innowacyjne opakowalnictwo kosmetyków ; 3. Logistyka i marketing produktów kosmetycznych ; R. II. NAPOJE ENERGETYZUJĄCE, Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora: 1. Napoje energetyzujące dostępne na rynku ; 2. Opakowania napojów energetyzujących ; R. III. PAPIEROSY KONWENCJONALNE I NOWEJ GENERACJI, Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora: 1. Papierosy dostępne na rynku ; 2. Opakowania papierosów ; R. IV. BIOPRODUKTY ZIOŁOWE I ICH SUPLEMENTACJA, Katarzyna Mrozowska, Aleksandra Badora: 1. Charakterystyka suplementów diety ; 2. Wybrane rośliny w suplementach diety ; 3. Suplementy diety a wybrane choroby ; 4. Suplementy diety i ich skutki uboczne ; R. V. KWASY OMEGA I ICH SUPLEMENTACJA, Joanna Szafranek, Aleksandra Badora: 1. Kwasy omega ; 2. Źródła kwasów omega ; 3. Wzbogacenie żywności w kwasy omega ; 4. Aspekty zdrowotne kwasów omega ; 5. Produkty bogate w kwasy omega ; R. VI. AKRYLOAMID I WWA W ŻYWNOŚCI, Monika Flis, Aleksandra Badora: 1. Akryloamid w żywności ; 2. WWA w żywności ; 3. Bezpieczeństwo żywności przetworzonej.
Sygnatura czytelni BMW: IX R 16 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148321, M 14818 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 148320 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Toksykologia i ocena bezpieczeństwa kosmetyków / Kamil Jurowski, Wojciech Piekoszewski. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - XIII, [1], 449, [1] strona : ilustracje, wykresy; 24 cm.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
Dla studentów kosmetologii, wykładowców i safety assessorów.
PODSTAWY TOKSYKOLOGII OGÓLNEJ 1. Czym jest toksykologia? 1.1. Geneza i pochodzenie trucizn 1.2. Zarys historii toksykologii 1.2.1. Starożytność (ok. IV w. p.n.e.-I w. n.e.) 1.2.2. Europa nowożytna (XVI-XVII w.) 1.2.3. Koniec milenium (XIX-XX w.) 1.2.4. Współczesność (XXI w.) 1.3. Dyscypliny toksykologii 2. Czynniki wpływające na toksyczność trucizn 2.1. Budowa chemiczna. 2.1.1. Informacje wstępne 2.1.2. Zagadnienia związane ze związkami nieorganicznymi 2.1.3. Zagadnienia związane ze związkami organicznymi 2.2. Właściwości fizyczne i chemiczne 2.2.1. Rozpuszczalność i współczynnik podziału 2.2.2. Stopień rozdrobnienia 2.2.3. Rozkład substancji 2.2.4. Cechy organoleptyczne 2.3. Czynniki biologiczne 2.3.1. Przynależność gatunkowa 2.3.2. Płeć 2.3.3. Wiek 2.3.4. Indywidualna zmienność wrażliwości na trucizny 2.3.5. Stan zdrowia, stany fizjologiczne 2.3.6. Dieta. 2.3.7. Rytmy biologiczne 2.4. Czynniki środowiskowe 3. Podstawowe pojęcia w toksykologii 3.1. Trucizny, leki i ksenobiotyki 3.2. Zatrucia i ich rodzaje. 3.3. Dawki 3.4. Ocena narażenia na ksenobiotyki 3.5. Efekty działania ksenobiotyków 4. Losy ksenobiotyków w ustroju 4.1. Informacje wstępne 4.2. Wchłanianie ksenobiotyków 4.2.1. Informacje wstępne 4.2.2. Przenikanie ksenobiotyków przez błony biologiczne 4.2.3. Drogi wchłaniania 4.3. Dystrybucja i kumulacja ksenobiotyków 4.3.1. Informacje wstępne 4.3.2. Dystrybucja ksenobiotyków 4.3.3. Kumulacja ksenobiotyków 4.4. Biotransformacja ksenobiotyków 4.4.1. Informacje wstępne 4.4.2. Reakcje I fazy 4.4.3. Reakcje II fazy 4.4.4. Reakcje III fazy 4.4.5. Biotransformacja ksenobiotyków w skórze - wybrane zagadnienia 4.5. Wydalanie ksenobiotyków. 4.5.1. Informacje wstępne 4.5.2. Wydalanie z moczem 4.5.3. Wydalanie z kałem 4.5.4. Wydalanie z powietrzem wydychanym 4.5.5. Wydalanie innymi drogami 5. Mechanizmy dziaiania toksycznego 5.1. Informacje wstępne 5.2. (Bio)fizyczne mechanizmy działania toksycznego 5.3. Wybrane chemiczne mechanizmy działania toksycznego 5.3.1. Informacje wstępne 5.3.2. Mechanizmy działania toksycznego związane z niedotlenieniem tkanek lub nieprawidłowym wykorzystaniem energii spalania 5.3.3. Mechanizmy działania toksycznego związane z działaniem enzymów 5.3.4. Mechanizmy działania toksycznego związane z przewodzeniem bodźców w układzie nerwowym 5.3.5. Mechanizmy działania toksycznego związane z tworzeniem wiązań kowalencyjnych przez aktywne metabolity 5.3.6. Mechanizmy działania toksycznego związane z działaniem rodników 5.3.7. Mechanizmy działania toksycznego związane z kancerogenezą chemiczną 6. Podstawy toksykokinetyki i farmakokinetyki 6.1. Informacje wstępne 6.2. Podstawowe pojęcia 6.3. Farmakokinetyka vs toksykokinetyka 6.4. Modele matematyczne w farmakokinetyce 6.4.1. Modele kompartmentowe (modele wykładnicze) 6.4.2. Modele kompartmentowe po podaniu pozanaczyniowym 6.4.3. Podanie dożylne wielokrotne Część II TOKSYKOLOGIA KOSMETYKÓW 7. Czym jest toksykologia kosmetyków i ocena bezpieczeństwa produktów kosmetycznych? 7.1. Rys historyczny toksykologii kosmetyków 7.1.1.Starozytność 7.1.2.Średniowiecze 7.1.3.Renesans 7.1.4.Barok 7.1.5.Wiek XIX i XX 7.1.6.Współczesność 7.2. Definicja i zakres współczesnej toksykologii kosmetyków 7.3. Safety assessment i safety assessorzy. 8. Szczegółowa toksykologia kosmetyków 8.1. Informacje wstępne 8.2. Składniki wchodzące w skład farb do włosów 8.2.1. HC Red nr 18 (BI24) 8.2.2. HC Yellow nr 16 (B123) 8.2.3. Basic Blue 124 8.2.4. HC Yellow nr 17 (B121) 8.2.5. HC Red nr 17 (BI20) 8.2.13. 3-Amino-2,6-dimethylphenol (A162) 8.2.14. Basic Brown 17 (B007) 8.2.15. Disperse Red 17 (B5) 8.2.16. Bismuth citrate 8.2.17. Lawsonia inermis (henna) (C169) 8.2.18. 2-Chloro-p-phenylenediamine (A8) 8.2.19. Hydroxyanthraquinone-aminopropyl methyl morpholinium methosulfate (CI 17) 8.2.20. Acid Black 1 (B15) 8.2.21. Dimethylpiperazinium aminopyrazolopyridine HC1 (A164) 8.2.22. Tetrabromophenol blue, 4,4'-(4,5,6,7-tetrabromo-l,l-dioxido-3H-2,l-benzoxathiol-3-yliden)bis-2,6-dibromophenol (C183) 8.2.23. HC Orange nr 6 (B125) 8.2.24. N,N'-Bis-(2-hydroxyethyl)-2-rutro-p-phenylenediamine (B34) 8.3. Składniki kosmetyków pełniące funkcję zapachową 8.3.1. Butylphenyl methylpropional (BMHCA) 8.3.2. Vetiveryl acetate/acetylated vetiver oil (AVO) 8.3.3. Tagetes minuta, T. patula extracts, essential oils 8.4. Składniki kosmetyków stanowiące nanomateriały 8.4.1. Hydroxyapatite (nano) 8.4.2. Silica, Hydrated Silica, Silica Surface Modified with Alkyl Silylates 8.4.3. 2,2'-Methylene-bis-(6-(2H-benzotriazol-2-yl)-4-(l,l,3,3-tetramethylbutyl) phenol) 8.4.4. Carbon Black (nano-form) 8.4.5. Titanium dioxide 8.4.6. Zinc oxide (nano-form) 8.5. Składniki kosmetyków o różnym zastosowaniu 8.5.1. UV filter S86 Phenylene bis-diphenyltriazine 8.5.2. Cetylpyridinium chloride 8.5.3. o-Phenylphenol (OPP), Sodium o-phenylphenate oraz Potassiumo-phenylphenate 8.5.4. Methylisothiazolinone (MI) (P94) 8.5.5. Deoxyarbutin (4-[(tetrahydro-2H-pyran-2-yl)oxy]phenol) 8.5.6. a-Arbutin 8.5.7. p-Arbutin 8.5.8. Dichloromethane 8.5.9. Ethyl lauroyl arginate HC1 8.5.10. Poly(hexamethylene) biguanide hydrochloride (PHMB) 8.5.11. Formaldehyde (formaldehyd) w utwardzaczach do paznokci 8.5.12. Hydrolysed wheat proteins (WHP) 8.5.13. 2-(4-(2-(4-Diethylamino-2-hydroxy-benzoyl)-benzoyl)-piperazine-l-carbonyl)-phenyl)-(4-diethylamino-2-hydroxyphenyl)-methanone(HAA299) 8.5.14. Trimethylbenzoyl diphenylphosphine oxide (TPO) 8.5.15. Związki aluminium (glinu) 8.5.16. Potassium hydroxide (KOH, wodorotlenek potasu) 8.5.17. Peanut oil (olej z orzechów ziemnych) 8.5.18. Thioglycolic acid and its salts (TGA) 8.5.19. 3-Benzylidene camphor 8.5.20. Zinc pyrithione 8.5.21. Climbazole 8.5.22. Diethylene Glycol Monoethyl Ether (DEGEE) 8.5.23. HEMA 8.5.24. Methoxypropylamino Cyclohexenylidene Ethoxyethylcyanoacetate (S87) 8.5.25. Ethylzingerone - Hydroxyethoxyphenyl Butanone (HEPB) 8.5.26. EcoG+ 8.5.27. Phenoxyethanol 8.5.28. Witamina A 8.5.29. Cyclopentasiloxane D5 8.6. Składniki kosmetyków całkowicie zakazane w produktach 9. Metody alternatywne w toksykologii kosmetyków 9.1. Informacje wstępne 9.2. Walidacja metod alternatywnych 9.3. Metody alternatywne w ocenie bezpieczeństwa kosmetyku Część III OCENA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH 10. Aspekty prawne związane z oceną bezpieczeństwa produktów kosmetycznych 10.2. Uregulowania prawne obowiązujące w Polsce 10.3. Uregulowania prawne obowiązujące w Unii Europejskiej 11. Raport oceny bezpieczeństwa produktów kosmetycznych 11.1. Informacje wstępne 11.2. Część A - informacje na temat bezpieczeństwa produktu kosmetycznego 11.2.1. Jakościowy i ilościowy skiad produktu kosmetycznego 11.2.2. Właściwości fizyczne i chemiczne oraz stabilność produktu kosmetycznego 11.2.3. Jakość mikrobiologiczna 11.2.4. Zanieczyszczenia, ilości śladowe, informacje o materiale, z którego wykonano opakowanie 11.2.5. Normalne i dające się racjonalnie przewidzieć stosowanie 11.2.6. Narażenie na działanie produktu kosmetycznego 11.2.7. Narażenie na działanie substancji (składników) 11.2.8. Profil toksykologiczny substancji 11.2.9. Działania niepożądane i ciężkie działania niepożądane 11.2.10. Informacje o produkcie kosmetycznym 11.3. Część B - ocena bezpieczeństwa produktu kosmetycznego 11.3.1. Wniosek z oceny 11.3.2. Ostrzeżenia i instrukcje stosowania umieszczane na etykiecie . 11.3.3. Rozumowanie 11.3.4. Kwalifikacje eksperta 12. Źródła informacji do oceny bezpieczeństwa produktów kosmetycznych 12.1. Informacje wstępne 12.2. Aktualne ustawodawstwo 12.3. Opinie i zalecenia uznanych komitetów naukowych 12.4. Czasopisma naukowe 12.5. Bazy danych
Sygnatura czytelni BMW: II O 70 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 148142 N (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwartalnik, 2013-
Wcześniejsza częstotliwość: Dwumiesięcznik, 2012, Miesięcznik, 2005-2011
2011, nr 1
Od 2005, nr 1 [redaktor naczelny Tadeusz Wojciechowski].
Od 2010, nr 4 tytuł równoległy: Food Safety.
Od 2013, nr 1 podtyt.: rolnictwo, przemysł, handel, zdrowie, jakość.
Tytuł według okładki.
Zawartość zasobu Magazyn P 3238 udostępniany w BWEiZ
2011 nr 1-12
2012 nr 1-6
2013 nr 1-4
2014 nr 1-4
2015 nr 1-4
2016 nr 1-4
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Czytelnia Główna: 2011 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7-8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2012 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, 2013 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, 2014 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, 2015 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4
Książka
W koszyku
Recepturowanie kosmetyków i proces ich wdrożenia / Katarzyna Uzdrowska. - Wydanie 1. - Warszawa : PWN, 2023. - VI, [2], 193, [2] strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm na stronach 191-[194].
Projektowanie produktów kosmetycznych – kluczowe pojęcia i ciekawostki Definicja produktu kosmetycznego oraz klasyfikacja kosmetyków ze względu na funkcje Podstawa prawa kosmetycznego w Unii Europejskiej i w Polsce „Dystrybutor” a „osoba odpowiedzialna” w pojęciu unijnego prawa kosmetycznego Fizykochemiczne formy kosmetyczne Dobór opakowań do fizykochemii i rodzaju kosmetyku Recepturowanie kosmetyków Technologia wytwarzania kosmetyków Wytyczne do stworzenia nowej receptury kosmetycznej Aspekty prawne recepturowania kosmetyków – substancje dopuszczone do stosowania w kosmetykach oraz substancje dopuszczone do stosowania z zastrzeżeniem określonych ograniczeń Europejska baza składników kosmetyków CosIng Recepturowanie roztworów Recepturowanie hydrożeli i oleożeli Reologia mas kosmetycznych Recepturowanie emulsji Charakterystyka układów emulsyjnych Podział emulsji kosmetycznych Otrzymywanie układów emulsyjnych Metody identyfikacji typu otrzymanej emulsji Recepturowanie kosmetyków myjących Mechanizm usuwania brudu przez detergenty i mydła Recepturowanie kosmetyków promieniochronnych Fototypy skóry Rodzaje filtrów UV Wskazówki dotyczące recepturowania kosmetyków przeciwsłonecznych Skuteczność ochrony przeciwsłonecznej według wskaźnika SPF Zagrożenia w tworzeniu receptur oraz istota kontroli jakości w przemyśle kosmetycznym Weryfikacja stabilności otrzymanych formulacji kosmetycznych Typy stabilności formulacji kosmetycznych oraz ich znaczenie dla jakości produktu Stabilność mikrobiologiczna – metody weryfikacji Stabilność termiczna – istota i uwarunkowania wykonywania testów przyspieszonego starzenia Stabilność mechaniczna Fotostabilność Stabilność emulsji kosmetycznych Uwarunkowania skuteczności działania kosmetyków Budowa i fizjologia skóry Drogi przenikania substancji bioaktywnych w głąb skóry Charakterystyka przenikania przeznaskórkowego Mechanizmy przezkomórkowego przenikania składników aktywnych Mechanizm międzykomórkowego przenikania składników aktywnych Uwarunkowania skuteczności przenikania składników biologicznie czynnych przez skórę Kosmetyki naturalne i wegańskie Rynek kosmetyków naturalnych i wegańskich Obliczanie stopnia naturalności kosmetyków – Norma ISO 16128 Certyfikacja kosmetyków naturalnych i wegańskich Proces wdrożenia nowego kosmetyku na rynek krok po kroku Jak poprawnie zgromadzić dossier produktu kosmetycznego – PIF Badania wdrożeniowe produktów kosmetycznych Istota oceny bezpieczeństwa produktu kosmetycznego oraz proces rejestracji kosmetyku w portalu CPNP Opcjonalne badania skuteczności działania produktów kosmetycznych Testowanie produktów kosmetycznych na zwierzętach – fakty i mity Oznakowanie produktów kosmetycznych Wymagania prawne oznakowania produktu kosmetycznego Tworzenie składu jakościowego na etykietę kosmetyku Jak interpretować skład jakościowy produktu kosmetycznego Deklaracje marketingowe na opakowaniu kosmetyku Symbole graficzne stosowane na opakowaniach kosmetyków Pozostałe aspekty bezpieczeństwa produktów kosmetycznych Jakość mikrobiologiczna produktu kosmetycznego Odczyn i pH kosmetyku – jakie powinny być i jak je zweryfikować? Regulatory pH Jak samodzielnie zweryfikować odczyn kosmetyku? 181 Regulatory pH Mikroelementy i makroelementy a problem metali ciężkich w kosmetykach System szybkiej wymiany informacji o produktach niebezpiecznych – RAPEX
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 155071 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kultura jakości, doskonałości i bezpieczeństwa w organizacji / Małgorzata Z. Wiśniewska, Piotr Grudowski. - Wydanie 1. Stan prawny na dzień 1 marca 2019 roku. - Warszawa : CeDeWu, 2019. - 243 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Oznaczenie stanu prawnego ze wstępu.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm na stronach 217-229.
Jakość i kultura jakości Pojęcie jakości i jej znaczenie dla satysfakcji oraz lojalności interesariuszy Istota i rozwój koncepcji kompleksowego zarządzania jakością TQM Koncepcja Lean Six Sigma Lean Six Sigma Kultura jakości w organizacji Doskonałość i kultura doskonałości Pojęcie i znaczenie doskonałości w organizacji Istota modeli doskonałości Prestiżowe modele premiujące doskonałość organizacji Inne modele i podejścia służące rozwojowi koncepcji doskonałości organizacyjnej Kultura doskonałości i ciągłe doskonalenie Cykl doskonalenia PDCA oraz zarządzanie ryzykiem jako podstawa zarządzania systemowego Istota systemu zarządzania oraz cyklu PDCA Podejście normatywne do zarządzania jakością Inne normatywne systemy zarządzania i ich integracja Wdrażanie i certyfikacja normatywnych systemów zarządzania a krzewienie kultury jakości opartej na orientacji procesowej Zarządzanie ryzykiem i jego istota Systemowe zarządzanie ryzykiem wg normy ISO 31000:2018 Bezpieczeństwo jako kluczowy aspekt jakości i doskonałości Znaczenie i pojęcie bezpieczeństwa Wybrane aspekty bezpieczeństwa produktów, usług, podmiotów i procesów Kultura bezpieczeństwa jako element kultury jakości i doskonałości Just culture Przykłady narzędzi i metod służących rozpoznaniu oraz kształtowaniu kultury jakości i doskonałości Rola narzędzi i metod w zarządzaniu jakością oraz zjawisko samooceny Narzędzie do przeprowadzenia samooceny kultury jakości Narzędzie do przeprowadzenia samooceny kultury doskonałości Narzędzie do przeprowadzenia samooceny kultury bezpieczeństwa oraz just culture Narzędzie do przeprowadzenia samooceny kultury bezpieczeństwa pacjenta Narzędzie do przeprowadzenia samooceny kultury bezpieczeństwa żywności Metoda oceny skuteczności działań doskonalących Metody wykorzystywane w zarządzaniu ryzykiem
Sygnatura czytelni BMW: VI Ę 94 (nowy)
Sygnatura czytelni BWZ: IX H 94
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148573 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 148572 N (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 6069 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności