Dieta niskotłuszczowa
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Graham Douglas N. (1953- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Dieta niskotłuszczowa
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(696)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(614)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(491)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Gatunek
Jadłospis
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The 80/10/10 diet : balancing your health, your weight and your life one luscious bite at a time.
Wyniki mówią same za siebie Niech każdy znajdzie swoją drogę W hołdzie dla T.C. Fry'ego Jesteśmy grubsi (i bardziej chorzy) niż kiedykolwiek Sprzeczne przekazy Nauka o zdrowiu Pułapki myślenia fragmentarycznego Pełnowartościowe produkty - tylko i wyłącznie Zdrowie i dobre samopoczucie to NIE to samo Kontrola wagi: szczyt krótkowzroczności Punkt wspólny dla diety i zdrowia Nasza prawdziwa natura Czy nie jesteśmy mięsożerni? Dowody Więc... Jakimi „żercami" jesteśmy? Czy powinniśmy jeść orzechy, nasiona i inne wysokotłuszczowe rośliny? Jesteśmy owocożerni! Zmysły prawdę ci powiedzą Zdecydowane stanowisko wobec obaw przed owocami Owoce a poziom cukru we krwi Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny To tłuszcz, a nie owoce, powoduje problemy z poziomem cukru we krwi Owoce i chroniczne zmęczenie Owoce i kandydoza Owoce i cukrzyca Owoce i rak Owoce i zgaga Owoce i psucie się zębów Surowa żywność zapewni ci nienaganne zdrowie Obróbka termiczna jedzenia w celu zabicia mikroorganizmów to głupota O co chodzi z tym gotowaniem? Mit o likopenie Korzyści płynące z surowego jedzenia Dokonanie zmiany Objawy „detoksu" - powód do radości Którą drogę wybierzesz? Nasza naturalna dieta: podsumowanie Zrozumienie stosunku kaloronutrientów Wyważone odżywianie „Goldilocks" 80/10/10 dla zdrowia, piękna i energii Długie życie z 80/10/10 Proporcje wprost stworzone dla ludzi Dlaczego procent kalorii? Strzał w dziesiątkę - 80/10/10rv Jak bardzo jest mi po drodze z dietą 80/10/10? Obserwuj własne wskaźniki Spokojnie... Zrobimy to razem Węglowodany - minimum 80% Cukier - odpowiednie dla nas paliwo Rodzaje węglowodanów Dwa obozy węglowodanowe Węglowodany złożone Rafinowane węglowodany proste: śmieciowe jedzenie Owoce: pełnowartościowe węglowodany proste Zostaliśmy stworzeni do jedzenia owoców tropikalnych Białko - maksymalnie 10% Ile białka tak naprawdę potrzebujemy? Oficjalne wytyczne zalecają 10% białka 10% białka obejmuje szeroki margines bezpieczeństwa Sportowcy i kulturyści - 10% to wciąż za wiele Wszystkie pokarmy roślinne zawierają białko Amerykanie spożywają średnio 16% kalorii z białka Niebezpieczeństwa związane ze spożywaniem więcej niż 10% białka Białko tylko z owoców i warzyw Nie ma czegoś takiego, jak niedobór białka Tłuszcz - maksymalnie 10% Ile tłuszczu potrzebujesz? Rola tłuszczów w diecie Rodzaje tłuszczów Ile tłuszczu tak naprawdę jemy? Jedzenie tłuszczu: szkodzi nam, czy nie? Olej to nie jest zdrowa żywność 10% tłuszczów dla zdrowia Kaloronutrientowa huśtawka Wielkie zaskoczenie - witarianie spożywają średnio 60% i więcej tłuszczu! Dlaczego witarianie jedzą tak wiele tłuszczu Co tak naprawdę jedzą witarianie Sałatka o zawartości 75% tłuszczu nie jest niczym niezwykłym! Stabilizacja wagi ciała Czego ludzie nie wiedzą o budowie ciała Jaka ilość tłuszczu w ciele jest zdrowa? Sposoby na zwiększanie masy mięśniowej Utrata lub nabieranie tłuszczu... Właściwy i zły sposób Odwodnienie i masa ciała Cztery przyczyny odwodnienia Czy jesteś odwodniony? Pokonywanie wyzwań związanych z przejściem na surowe odżywianie Ilość kalorii w kęsie Sytość - zaspokajanie głodu i apetytu Zastosowanie 80/10/10 w praktyce Powoli i systematycznie Formuła Jak wiele jawnego tłuszczu? Ile kalorii? Ile jeść Przykładowe plany jadłospisów Sezonowa dostępność produktów Jeśli nie posiadasz wagi Historie sukcesów, osiągniętych dzięki diecie 80/10/10
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 65
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 151730 N, 151731 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8842 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności