Jedzenie (czynność)
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Blumenthal Heston (1966- )
(1)
Kowalczyk Bartosz
(1)
Resch Elyse
(1)
Spence Charles
(1)
Tribole Evelyn
(1)
Walczak Karol (1987- )
(1)
Waliś Robert (1979- )
(1)
Wyszogrodzka-Gaik Agnieszka
(1)
Zdrowicka-Wawrzyniak Magdalena
(1)
Łuszczykiewicz Piotr (1964- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Jedzenie (czynność)
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Kulinaria
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Psychologia
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy pracach.
Waldemar Kuligowski Zgniły pochrzyn i święte psy. Kształtowanie się antropologicznej refleksji nad jedzeniem jako praktyką kulturową Magdalena Zdrowicka-Wawrzyniak Gotowanie na ekranie. Słów kilka o nieustającej popularności programów kulinarnych w telewizji Dominika Narożna Co jeść? - telewizyjne audycje na temat żywienia. Studium przypadku Magdalena Szulc Cooking is the new black, czyli przepis na najmodniejszy post w blogosferze Marta Miaskowska Wideo w mediach społecznościowych - substytut relacji międzyludzkich czy nowa rzeczywistość? Ramona Ślusarczyk, Katarzyna Kopecka-Piech Instagram jako technologia intruzywna i „epistemiczna tapeta”. Mediatyzacja życia codziennego w obszarze tzw. zdrowego odżywiania Sebastian Latocha Retoryka zdrowia. Jedzenie i magia na łamach „Mens Health”. Portret (z negatywu) samopoczucia współczesnego mężczyzny Robert Grochowski Zasady i normy przekazu komunikatu reklamowego środków spożywczych (żywieniowych) a prawa człowieka Bartosz Kowalczyk Wielki głód albo jak smakuje ludzka wątroba Samanta Kowalska Kuchnia smaków przyprawiona paragrafem. Ochrona dziedzictwa kulinarnego - wybrane aspekty prawnomiędzynarodowe Paulina Wiśniewska Moda na gotowanie w kontekście problematyki konsumpcjonizmu, głodu na świecie, zatruwania żywności i cierpienia zwierząt hodowlanych - jako wyzwań z zakresu bezpieczeństwa społecznego współczesnego świata Michał Jarnecki W pogoni za tożsamością lub jej iluzją w turystyce kulinarnej. Kuchnia a tożsamość narodowa Arkadiusz Bednarczuk Muzeum sztuki kulinarnej jako medium pamięci zbiorowej Barbara Borzyszkowska (Koszela) W nurcie kulinarnej festiwalizacji kultury na przykładzie imprezy plenerowej - Imieniny Borowej Ciotki w Zagrodzie Styp-Rekowskich w Płotowie Alina Werochowska Kaszubskie tradycje kulinarne - medialny zamęt, czy udane próby ich ocalenia Justyna Kubik Kulinaria a rozrywka społeczności lokalnych - na podstawie lokalnego przekazu medialnego Karol Walczak Wizerunek ludowego jedzenia na przykładzie wybranych przekazów medialnych Piotr Łuszczykiewicz O liryczności jedzenia (od antycznej Grecji do peerelowskiej Polski) Eliza Gajzler Z umiarem o umiarze. Kilka uwag Ignacego Krasickiego o jedzeniu i piciu Juliusz Grzybowski O niecodziennych zwyczajach kulinarnych tebańskich kobiet - wstępne rozpisanie problemu
Sygnatura czytelni BMW: IX M 47 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14780 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: nowa wiedza o jedzeniu.
Indeks.
1.SMAK 2.WĘCH 3.WZROK 4.SŁUCH 5.DOTYK 6.NASTRÓJ W CZASIE POSIŁKU 7.JEDZENIE W TOWARZYSTWIE 8.JEDZENIE NA POKŁADZIE SAMOLOTU 9.PAMIĘTNY POSIŁEK 10.POSIŁEK SPERSONALIZOWANY 11.POSIŁEK DOZNANIOWY 12.POSIŁEK CYFROWY 13.POWRÓT DO FUTURYSTÓW
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149558 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 383-392.
Naukowe podstawy jedzenia intuicyjnego Na dietetycznym dnieJaki jest twój styl jedzenia?Zasady jedzenia intuicyjnego: przeglądPrzebudzenie jedzenia intuicyjnego: etapyzasada 1: odrzuć dietetyczną mentalnośćzasada 2: doceniaj swój głódzasada 3: pogódź się z jedzeniem zasada 4: nie daj się Dietetycznej Policji zasada 5: odkryj radość jedzenia zasada 6: poczuj sytość zasada 7: bądź wyrozumiały dla swoich emocjizasada 8: szanuj swoje ciałozasada 9: ruch - poczuj różnicę zasada 10: dbaj o zdrowie dzięki łagodnemu odżywianiu Wychowanie do intuicyjnego jedzenia: co sprawdza się u dzieci i młodzieżyOstateczne uzdrowienie z zaburzeń odżywiania
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności