Gastronomia
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(71)
Forma i typ
Książki
(67)
Poradniki i przewodniki
(3)
Artykuły
(2)
Czasopisma
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(69)
dostępne
(36)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(37)
Czytelnia Główna
(2)
Biblioteka WB
(4)
Biblioteka Międzywydziałowa
(26)
Biblioteka WEiZ
(2)
Biblioteka WWFiF
(39)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(11)
Mucha-Szajek Ewa
(6)
Siwiński Wiesław (1934- )
(6)
Mołoniewicz Jan Marek
(4)
Biczysko Władysław
(3)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(3)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(3)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Milewska Mariola
(2)
Nastaj Wojciech
(2)
Osiński Sławomir (1961- )
(2)
Prączko Anna
(2)
Stasiak Andrzej
(2)
Turlejska Halina
(2)
Anan'ev Dmitrij Vâčeslavovič
(1)
Bacciarelli Jerzy
(1)
Bartlet Hanna
(1)
Bartusiak Irena
(1)
Berłowski Paweł
(1)
Bilska Beata
(1)
Bilska Beata (nauki rolnicze)
(1)
Borysiuk Stanisław
(1)
Borzyszkowski Jacek
(1)
Bosiacki Stefan
(1)
Broda Danuta
(1)
Brzeziński Rafał (1975- )
(1)
Capiński Michał
(1)
Celczyńska Jadwiga
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Dobrzycki Jerzy
(1)
Dziedzic Ewa
(1)
Długokęcka Elżbieta
(1)
Furtak Lucjan
(1)
Gardzińska Anna
(1)
Gniedziejko Marcin
(1)
Golec Tomasz
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górka-Chowaniec Agnieszka
(1)
Górska Grażyna
(1)
Hasik Jan (1922-2001)
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Kachaniewska Magdalena
(1)
Kaj Stanisław H
(1)
Kaniewska Barbara
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Kirk D
(1)
Klementowski Kazimierz
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Konarzewska Małgorzata (nauki techniczne)
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Koziorowska Barbara
(1)
Kozłecka Barbara
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Kurpisz Wiktor
(1)
Lada Ewa Hanna
(1)
Lenard Jan Zbigniew
(1)
Lewandowska Agnieszka
(1)
Makowska Wiktoria
(1)
Marciszewska Barbara
(1)
Martin William B
(1)
Małecki Łukasz
(1)
Mieczyński Stanisław
(1)
Milson A
(1)
Myjkowska Irena
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Nowak Wanda
(1)
Nowak-Wicherska Jolanta
(1)
Osowska Krystyna
(1)
Ozimek Irena
(1)
Pazoła Zdzisław
(1)
Półtorak Andrzej
(1)
Rączkowski Bogdan
(1)
Sala Józef
(1)
Samczyński Janusz
(1)
Schulz Fred
(1)
Selwakowska Anna
(1)
Siwińska Wiesława
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Sosnkowska Ewa
(1)
Stündel Hans
(1)
Szumilak Krystyna
(1)
Szwichtenberg Aleksander
(1)
Szymański Łukasz
(1)
Tarchalski Maciej
(1)
Teterycz Marta
(1)
Tomaszewska Marzena (nauki rolnicze)
(1)
Tłoczek Ignacy Felicjan (1902-1982)
(1)
Wilgocki Stanisław
(1)
Witkiewicz Zbigniew
(1)
Wolf Krystyna
(1)
Zaremba Robert
(1)
Zarzecki Maciej
(1)
Zielonka Barbara
(1)
Ładoński Wiesław (1947- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(21)
2000 - 2009
(37)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(71)
Język
polski
(70)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Menedżerowie
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Temat
Budownictwo
(2413)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Gastronomia
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1177)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(809)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(792)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(724)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(710)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(668)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Programy komputerowe
(586)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(523)
Sterowanie
(520)
Materiałoznawstwo
(519)
Produkcja
(518)
Komputery
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(494)
Energia elektryczna
(491)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(484)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(433)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(430)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(377)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
1901-
(1)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Bałtyk (Polska ; wybrzeże)
(1)
Bielawa (Polska ; miasto)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(8)
Podręcznik
(3)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(3)
Poradnik
(3)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(3)
Encyklopedie
(1)
Informatory
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Monografia
(1)
Podręczniki
(1)
Poradniki
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Słowniki angielsko-polskie
(1)
Słowniki niemiecko-polskie
(1)
Słowniki polsko-angielskie
(1)
Słowniki terminologiczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Zarządzanie i marketing
(2)
Podróże i turystyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(2)
71 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. części z okł.
Inf. o stanie prawnym ze wstępu s. 6.
Dla osób zarządzających biznesem gastronomicznym.
Sygnatura czytelni BMW: VI F 141,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 144183 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. części z okł.
Inf. o stanie prawnym ze wstępu s. 6.
Dla osób zarządzających biznesem gastronomicznym.
Sygnatura czytelni BMW: VI F 141,2 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 144184 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu okładki: Przygotowanie sprzedażowe lokalu, zarządzanie cenami, efektywne menu, skuteczne promocje, psychologia sprzedaży.
Rozdział I Co każdy sprzedawca wiedzieć powinien 1.Trochę psychologii dla praktyków 2.Mowa ciała, czyli co mówisz, nawet kiedy się nie odzywasz 3.Co to jest parajęzyk i jakie ma znaczenie w komunikacji Rozdział II Lokal, który dużo sprzedaje 1.Przygotowanie lokalu 2.Różne rodzaje obsługi 3.Prezentacja dań 4.Dywersyfikacja działalności gastronomicznej Rozdział III Menu, które dużo sprzedaje 1.Elementy dobrego menu 2.Ważne drobiazgi 3.Rodzaje prezentacji menu 4.Oferta bankietowa 5.Grafika karty 6.Układ i liczba dań i napojów 7.Liczba kart menu 8.Jak wybrać najlepszą nazwę dla dania 9.Co dodatkowo umieszczać w menu 10.Błędy w prezentacji menu Rozdział IV Ceny sprzedaży 1.Wycena dań 2.Rodzaje cen 3.Zasady ważne przy zarządzaniu cenami sprzedaży 4.Zmiany cen Rozdział V Promocje, które dużo sprzedają 1.Kiedy warto robić promocje cenowe 2.Jakie dania promować 3.Rodzaje promocji 4.Budżetowanie i rozliczanie promocji 5.Ważne aspekty dobrych promocji
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149769 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu okładki: Zaszady obsługi, relacje z gośćmi, techniki sprzedaży, szkolenie i motywowanie sprzedażowe personelu.
Rozdział I Goście, którzy dużo i chętnie kupują 1.Potrzeby gości 2.Psychologia a obsługa gościa w praktyce 3.Lojalność gości 4.Kluczowi klienci, czyli VIP-y 5.Trudni goście 6.Goście straceni Rozdział II Pracownicy, którzy dużo sprzedają 1.Wygląd pracownika 2.Nastawienie jest najważniejsze 3.Ogólne zasady obsługi 4.Komunikacja z gościem 5.Wyjątkowy serwis Rozdział III Techniki sprzedażowe w lokalu 1.Ogólne zasady skutecznej sprzedaży 2.Sprzedaż kelnerska 3.Rezerwacje stołów 4.Sprzedaż przez ladę 5.Sprzedaż telefoniczna dostaw i wynosów Rozdział IV Sprzedaż imprez zorganizowanych 1.Goście a klienci 2.Relacja z klientami 3.Proces sprzedażowy 4.Przygotowanie i przedstawienie oferty 5.Końcowe negocjacje i zamykanie transakcji 6.Umowa bankietowa Rozdział V Szkolenie personelu sprzedażowego Rozdział VI Motywowanie personelu sprzedażowego 1.Motywowanie finansowe 2.Motywowanie emocjonalne 3.Motywowanie finansowo-emocjonalne 4.Zasady motywowania w pigułce Załącznik: Sprawdź swój lokal. Audyt przygotowania sprzedażowego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149770 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 119330, 119331 (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4948 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 119063 N, 119064 (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4904 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 242-[243].
Dla studentów kierunku - żywienie człowieka oraz osób specjalizujących się w zakresie maszyn gastronomicznych.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 208 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MS 1485 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: poradnik przede wszystkim dla osób otwierających swój pierwszy biznes.
Bibliografia, netografia na stronach 177-178.
część I - Czas się przygotować 1. Zanim otworzysz 2. Forma prawna prowadzenia lokalu gastronomicznego 3. Najem lokalu gastronomicznego część II - Planujemy zaplecze 4. Kwestie prawne 4.1. Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 4.2. Czego oczekuje od Ciebie Państwowa Inspekcja Sanitarna (czyli Sanepid)? 5. Czy Panie z sanepidu mają kły? 6. Zrozumieć HACCP 7. Projekt technologiczny 8. Łazienki dla gości 9. Wybór głównych materiałów 9.1. Płytki 9.2. Bezspoinowe wykładziny przemysłowe PCV/PVC 9.3. Narożniki i cokoły 9.4. Blaty 9.5. Farby 9.6. Tkaniny część III - Urządzamy salę dla gości 10. Podział przestrzeni (zaplecze i sala) 11. Wygoda 12. Kim będą goście? 13. Udogodnienia 14. Pomysł 15. Spójność stylistyczna (nawet gdy jej pozornie brak) 16. Główny motyw 17. Oświetlenie 18. Meble 19. Kwiaty i dodatki
Sygnatura czytelni BMW: VI B 13 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147602 LE N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 147-148. Wykaz aktów prawnych s. 148-150.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 157 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13293 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zaw. słownik terminów turystycznych.
Bibliogr. przy rozdz. i na s. [260]-267. Indeks.
Dla studentów kierunku turystyka i rekreacja oraz praktyków gospodarczych działających w sektorze turystyki.
Sygnatura czytelni BWF: XII J 52
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120372 N, 120373 (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5222 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy i Studia / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 0860-2751 ; t. 635)
Na s. tyt. także t. 709, oznaczający nr kolejny serii Rozprawy i Studia, do nru 74 wydawanej przez Wyższą Szkołę Pedagogiczną w Szczecinie.
Bibliogr. s. [221]-226.
Sygnatura czytelni BWF: XII E 39
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 124488 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4722 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 1640-6818 ; nr 496)
(Ekonomiczne Problemy Usług, ISSN 1896-382X ; nr 19)
Zaw. mat. z V Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej "Kadry w gospodarce turystycznej", Szczecin, Berlin, 28-30 maja 2008 r. - inf. ze wstępu i ze s. internet. org.
Sygnatura czytelni BWF: K 4/08
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5157 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Marketing w gastronomii / Józef Sala. - Wyd. 2 zm. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2011. - 228 s. : il. ; 24 cm.
Autor
Temat
Gatunek
Bibliogr. s. [222]-228.
Dla studentów kierunków ekonomicznych i słuchaczy szkół o profilu turystycznym oraz osób zatrudnionych w biznesie restauracyjno-hotelarskim.
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 13
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6527 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7345 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109606, 109604 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2754 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 3052 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 123499, 123496, 123497, 123498 (4 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 3520 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4581 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Dodatek: Kuchnia Restauratora.
Zawartość zasobu W Biblioteka WWFiF W 129
2007 . SOLDAR
2008 . SOLDAR
2009 . SOLDAR
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności