Sowietow Michaił (1976- )
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(7)
Dostępność
wypożyczone
(7)
Placówka
Wypożyczalnia
(7)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Sowietow Michaił (1976- )
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Górczyński Robert
(78)
Meryk Radosław
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Dieta witariańska
(7)
Medycyna niekonwencjonalna
(4)
Dieta oczyszczająca
(3)
Zdrowe odżywianie
(3)
Głodówka lecznicza
(2)
Skóra (anatomia)
(2)
Układ pokarmowy
(2)
Wegetarianizm
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Żywność
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Higiena
(1)
Medycyna energetyczna
(1)
Odżywianie
(1)
Trawienie (fizjologia)
(1)
Układ krążenia
(1)
Układ oddechowy
(1)
Układ płciowy
(1)
Woda
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Gatunek
Poradnik
(7)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(7)
7 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 1. Czym jest zdrowie? Rozumienie zdrowia i choroby Przyczyny i rodzaje zanieczyszczeń organizmu Rozdział 2. Podstawy zdrowego odżywiania Dieta owocowa Rozdział 3. Kiedy jedzenie szkodzi? Rozdział 4. O produktach uzależniających „Legalne narkotyki" i ich wpływ na organizm Sposoby na wyjście z uzależnienia Rozdział 5. Produkty pochodzenia zwierzęcego Mięso Produkty mleczne Jajka Witaminy Jedzenie mięsa a stany zapalne Rozdział 6. Żywność pochodzenia roślinnego Przetwarzanie produktów roślinnych w przemyśle spożywczym Zanieczyszczenie solami i śluzem Nasiona, zboża, orzechy Rośliny strączkowe Owoce i warzywa Rozdział 7. Soki i miód w diecie człowieka. Oleje roślinne i grzyby Soki Miód Oleje roślinne Grzyby Rozdział 8. Rodzaje diet Dieta tradycyjna Dieta wegetariańska Dieta wegańska Witarianizm Szkoła Zdrowia w pytaniach i odpowiedziach
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151794 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 9. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Od czego zacząć? Rozdział 10. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Kontynuacja Podstawowe systemy wydalnicze Dodatkowe systemy wydalnicze Rozdział 11. Podstawowe zasady zdrowego odżywiania Jak najlepiej spożywać warzywa Rozdział 12. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania Owoce Warzywa Oleje roślinne i produkty ostre Rozdział 13. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 2 Zboża Sezam Len Orzechy Rośliny strączkowe Rozdział 14. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 3 Miód Soki Produkty fermentowane (parzone) Rozdział 15. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 4 Wyposażenie kuchni witarianina Chemia w warzywach i owocach Produkty GMO Temperatura posiłków Rozdział 16. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 5 Produkty chemiczne, syntetyczne i uzależniające Wielkość porcji oraz liczba posiłków
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151795 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 17. Energia życiowa Rozdział 18. Dodatkowo o energii życiowej Dlaczego gotowany pokarm daje energię Obniżenie strumienia energii wraz z wiekiem Różne rodzaje energii Rozdział 19. Podstawowe zasady ozdrawiania dzieci Różnice między dziećmi a dorosłymi Czy dzieci rodzą się czyste? Dziecięca energetyka Żywienie dzieci Trzy reguły dotyczące odżywiania dzieci Dziecięca termoregulacja Rozdział 20. Zakwaszenie organizmu Równowaga kwasowo-zasadowa krwi i jej wpływ na procesy zachodzące w organizmie Objawy zakwaszenia Soda jako środek alkalizujący Naturalne środki alkalizujące Rozdział 21. Diagnostyka laboratoryjna w naturopatii Badania krwi Dwa wskaźniki oceny stanu zdrowia Hemoskanowanie Suplementy diety a marketing sieciowy Nowe życie badania żywej kropli krwi Diagnostyka metodą biorezonansu Rozdział 22. Odżywianie w czasie ciąży Z czego należy zrezygnować O rozsądnym wprowadzaniu zmian żywieniowych Okres karmienia piersią Rozdział 24. Psychologiczne uzależnienie od jedzenia Jak uwolnić się od uzależnienia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151796 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 25. Teoretyczne podstawy oczyszczania organizmu Przesłanki do uruchomienia procesów oczyszczania organizmu Rola odżywiania w procesach oczyszczania organizmu Związek procesów oczyszczania organizmu z poziomem energii Rozdział 26. Ocena zdolności organizmu do oczyszczania Jelita Nerki i układ moczowy Skóra Płuca Wykorzystanie oceny pracy systemów wydalniczych w ustalaniu indywidualnego planu ozdrawiającego Związek sprawności systemów wydalniczych a energii Zdolność pozostałych narządów do oczyszczania Rozdział 27. Związek odżywiania z procesami oczyszczania organizmu Dwa rodzaje oczyszczania organizmu Rozdział 28. Wpływ wybranych produktów spożywczych na procesy oczyszczania organizmu Rodzaje praktyk oczyszczających opartych na ograniczeniach żywieniowych Głodówka Odżywianie się płynami Małojedzenie Dieta warzywna Witarianizm Oczyszczanie na poziomie chemicznym Weganizm i wegetarianizm Oczyszczanie organizmu na diecie wegetariańskiej i wegańskiej Wybór odpowiedniej praktyki oczyszczającej Rozdział 29. Głodówka Czym jest głodówka? Rodzaje głodówek Mechanizmy oczyszczania w czasie głodówki Minusy głodówki Rozdział 30. Głodówka. Część 2 Wskazania i przeciwwskazania do głodówki Głodówka lecznicza Głodówka zdrowotna System Paula Bragga Właściwości głodówki leczniczej Przygotowanie do głodówki i wyjście z niej Długość głodówki Oczyszczanie świadomości Sucha głodówka Rozdział 31. Odżywianie płynami Istota i korzyści płynnej diety Wskazania do odżywiania się płynami Zasady przyrządzania płynnych posiłków Przygotowania do wejścia i wyjścia Rozdział 32. Małojedzenie Istota małojedzenia Rodzaje małojedzenia Rola przyswajalności w zdrowym odżywianiu Energetyka na malojedzeniu Wskazania do małojedzenia Rozdział 33. Dieta warzywna Wskazania do stosowania diety jarzynowej Rozdział 34. Witarianizm Jak odróżnić procesy wyniszczenia organizmu od procesów oczyszczania na surowej diecie Łagodzenie niedoborów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151797 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 35. Opis narządów i układów ludzkiego organizmu Anatomia Fizjologia Tryb oczyszczania Zaśluzowanie układu pokarmowego Ocena stopnia zanieczyszczenia jelit Określenie czasu przechodzenia pokarmu przez jelita Rozdział 36. Dwa rodzaje reakcji jelit na zanieczyszczenie Spowolnienie pracy jelit Przyspieszenie pracy jelit Czynniki wpływające na pracę jelit Jeszcze o wskaźniku czasu przechodzenia pokarmu przez jelita po zażyciu środka przeczyszczającego Zmiana pracy jelit z punktu widzenia naturopaty Sezam jako optymalny wskaźnik czasu przechodzenia pokarmu przez jelita Reakcja na sezam Rozdział 37. Cechy szczególne jelit oraz metody ich oczyszczania Jelita leniwe i jelita nadpobudliwe Zredukowanie zanieczyszczeń jelit poprzez modyfikację jadłospisu Dodatkowe środki Dobór odpowiedniej ilości warzyw Odpoczynek układu trawiennego Stosowanie środków przeczyszczających Lewatywy Środek przeczyszczający jako indykator stanu jelit Czas potrzebny do całkowitego oczyszczenia jelit Hydrokolonoterapia Rozdział 38. Osobliwości i metody oczyszczania jelit — część dalsza O próbie sezamowej słów kilka Objawy oczyszczania a fałszywy głód Słaba mięśniówka jelit Wzdęcia i gazy Czas i sposób stosowania środków przeczyszczających Ocena skuteczności środka przeczyszczającego Rozdział 39. Funkcja mikroflory jelit i jej odbudowa Poglądy medycyny konwencjonalnej Podejście naturopatii Dwa rodzaje flory bakteryjnej Rola normalnej mikroflory Rola wyrostka robaczkowego Miejsce bytowania mikroflory Co daje mikroflora Oznaki przywrócenia normalnej mikroflory jelitowej Wpływ toksyn na mikroflorę O witaminach słów kilka O kiszonkach Epilog o mikroflorze Rozdział 40. Wątroba i trzustka: funkcje i oczyszczanie Podstawowe funkcje wątroby Trzy rodzaje oczyszczania wątroby Produkty wspomagające oczyszczanie wątroby Kilka słów o trzustce Rozdział 41. Problemy związane z jamą ustną Zapalenie przyzębia i inne czynniki niekorzystnie wpływające na stan uzębienia Układ pokarmowy - podsumowanie Rozdział 42. Nerki jako system wydalniczy Mechanizm pracy nerek Częstotliwość a ilość przyjmowanych płynów Jednoczesne jedzenie i picie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151798 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 43. Woda O jakości wody Sposób oceny czystości wody Woda i inne napoje O zabiegach uzdatniania wody Temperatura spożywanej wody Wpływ wody na powstawanie obrzęków Rozdział 44. Skóra jako system wydalniczy Potencjał wydalniczy skóry Trzy stopnie dysfunkcji skóry Dlaczego skóra czasami nie może pełnić funkcji systemu wydalniczego Dlaczego skóra cierpi Rozdział 45. Usprawnienie funkcji wydalniczej skóry Procedury kontrastowe Prysznic naprzemienny Łaźnia i sauna Dwa mechanizmy procedur kontrastowych Kąpiele terpentynowe Rozdział 46. O skórze — ciąg dalszy Problem suchej skóry Higiena skóry Ubrania Zmiany skórne związane z wiekiem Warunki sprzyjające aktywizacji funkcji wydalniczej skóry Cellulit i nadwaga w kontekście działania skóry jako systemu wydalniczego O farbowaniu włosów Hartowanie zimnem Rozdział 47. Układ oddechowy Budowa układu oddechowego Funkcja wydalnicza układu oddechowego Metody pobudzania układu oddechowego do oczyszczania Wydalanie toksyn z płuc Zanieczyszczenie powietrza Rozdział 48. Układ płciowy Żeńskie narządy rozrodcze Męskie narządy płciowe Problem niepłodności Życie seksualne ludzi Antykoncepcja Rozdział 49. Układ sercowo-naczyniowy Trzy główne czynniki zwężenia naczyń krwionośnych Wpływ aktywności ruchowej i skoków temperatury Narządy krwiotwórcze Rozdział 50. Inne układy organizmu: nerwowy, hormonalny, ruchu, odpornościowy, narządy zmysłów Układ nerwowy Problemy ze snem Układ hormonalny Układ ruchu Dysplazj a tkanki łącznej Narządy zmysłów Układ odpornościowy Rozdział 51. Pasożyty Ocena ilościowa pasożytów Zwalczanie pasożytów Rozdział 52. Oczyszczanie świadomości Źródła zanieczyszczeń informacyjnych Środki masowego przekazu Pozostałe źródła zanieczyszczeń informacyjnych Ćwiczenia fizyczne i praktyki energetyczne Obcowanie płciowe i inna czynność seksualna Oczyszczanie przez upust energii
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151799 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 53. Rola aktywności fizycznej i jej wpływ na zdrowie Efekty aktywności fizycznej Sport a energetyka Dieta sportowa Budowanie mięśni Liczenie kalorii Rozdział 54. Trzy podstawowe etapy po przejściu na zdrową dietę oraz zmiany w organizmie Pogorszenie stanu zdrowia w okresie oczyszczania jest normalne Ogólny schemat żywieniowy zdrowego człowieka Ustalanie adekwatnej wielkości posiłku Przyczyny chudnięcia Rozdział 55. Wpływ termicznie przetworzonej żywności na oczyszczanie organizmu Spory wokół termicznie przetworzonej żywności Rozdział 56. O wątrobie O wątrobie słów kilka Reakcja oczyszczania wątroby Przyswajanie tłuszczów Reakcje skórne związane z zanieczyszczeniem wątroby O wątrobie ciąg dalszy Rozdział 57. O procedurach przeczyszczających Szczegóły dotyczące stosowania środków przeczyszczających Bezpieczeństwo procedur przeczyszczających Wpływ lewatyw na mikroflorę O różnicy w działaniu środków przeczyszczających Rozdział 58. Ważny temat: woda O wodzie słów kilka O urządzeniach filtrujących wodę Temperatura spożywanych posiłków i wody Jak postępować w przypadku braku dostępu do czystej wody Rozdział 59. O skórze po raz kolejny Wpływ picia ciepłych napojów na aktywację funkcji skóry jako systemu wydalniczego Alternatywa dla emulsji żywicznych do kąpieli terpentynowych O promieniach słonecznych Jeszcze raz o suchości skóry Nadwrażliwość skóry Rozdział 60. O naczyniach krwionośnych oraz układzie limfatycznym O naczyniach krwionośnych Krwawienie samoistne O układzie limfatycznym Rozdział 61. Uzupełnienie pominiętych tematów O soli Oczyszczanie organizmu z soli Wpływ odżywiania na oczy i wzrok W dwóch słowach o skurczach Znaczenie snu O przetworach mlecznych O łączeniu produktów O bananach O niedoborach witamin i składników odżywczych Produkty fermentowane Kompulsywne jedzenie a psychologiczne uzależnienie od jedzenia Pomiar odczynu pH Świeże owoce a strefy klimatyczne O nieprzyswajalności olejów po raz setny O niepohamowanym parciu na pęcherz po przejściu na surową dietę Rozdział 62. Zmiana odżywiania to zmiana całego trybu życia Odżywianie zwierząt domowych Reakcja ludzi na odmienny styl życia Obcowanie z przedstawicielami medycyny konwencjonalnej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151800 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności