Wegetarianizm
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(6)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Artykuły
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(4)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Sowietow Michaił (1976- )
(2)
Brzozowska Ewa
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Foer Jonathan Safran (1977- )
(1)
Kristen Roman
(1)
Kropaczewski Krzysztof
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Turlejska Halina
(1)
Wojtasik Andrzej
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Wegetarianizm
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(873)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(760)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(690)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(637)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(613)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(495)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Przedsiębiorstwo
(467)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Gatunek
Poradnik
(2)
Opracowanie
(1)
Publicystyka
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Ochrona środowiska
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Kultura Fizyczna
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: We are the weather : saving the planet begins at breakfast.
Bibliografia na stronach 273-308.
I. NIE DO WIARY II. JAK ZAPOBIEC NAJWIĘKSZEMU WYMIERANIU III. JEDYNY DOM IV. SPÓR Z DUSZĄ V. WIĘCEJ ŻYCIA
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149650 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 250-[251].
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 31 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 10
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 113651 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 3644 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Warzywa zjedz, mięso zostaw : krótka historia wegetarianizmu / Natalia Mętrak-Ruda. - Poznań : Wydawnictwo Poznańskie, copyrigt 2022. - 295, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje ; 22 cm.
(Zrozum)
Natalia Mętrak-Ruda, kulturoznawczyni i historyczka kulinariów, prowadzi nas przez zawiłą (a czasem całkiem zabawną) historię roślinnej kuchni, a także jej pierwszoplanowych i epizodycznych bohaterów. Autorka pokazuje, że w przeszłości za ideą niejedzenia zwierząt stały zupełnie inne motywacje niż dziś – nieraz decyzja ta wynikała z czynników religijnych lub ekonomicznych. I choć obecnie popularyzacja wegetarianizmu kojarzy się głównie z duchowością Wschodu i kontrkulturą, to kuchnia ta równie dużo zawdzięcza ruchom protestanckim. A także szalonym pomysłom dietetyków, dziwaków i hipochondryków. Dowiedz się, jaką drogę przebył wegetarianizm – od wysp antycznej Grecji do dzisiejszych najbardziej wykwintnych restauracji. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153154 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 1. Czym jest zdrowie? Rozumienie zdrowia i choroby Przyczyny i rodzaje zanieczyszczeń organizmu Rozdział 2. Podstawy zdrowego odżywiania Dieta owocowa Rozdział 3. Kiedy jedzenie szkodzi? Rozdział 4. O produktach uzależniających „Legalne narkotyki" i ich wpływ na organizm Sposoby na wyjście z uzależnienia Rozdział 5. Produkty pochodzenia zwierzęcego Mięso Produkty mleczne Jajka Witaminy Jedzenie mięsa a stany zapalne Rozdział 6. Żywność pochodzenia roślinnego Przetwarzanie produktów roślinnych w przemyśle spożywczym Zanieczyszczenie solami i śluzem Nasiona, zboża, orzechy Rośliny strączkowe Owoce i warzywa Rozdział 7. Soki i miód w diecie człowieka. Oleje roślinne i grzyby Soki Miód Oleje roślinne Grzyby Rozdział 8. Rodzaje diet Dieta tradycyjna Dieta wegetariańska Dieta wegańska Witarianizm Szkoła Zdrowia w pytaniach i odpowiedziach
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151794 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Škola Zdorov'â Mihaila Sovetova.
Rozdział 9. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Od czego zacząć? Rozdział 10. Algorytm zmiany systemu odżywiania. Kontynuacja Podstawowe systemy wydalnicze Dodatkowe systemy wydalnicze Rozdział 11. Podstawowe zasady zdrowego odżywiania Jak najlepiej spożywać warzywa Rozdział 12. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania Owoce Warzywa Oleje roślinne i produkty ostre Rozdział 13. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 2 Zboża Sezam Len Orzechy Rośliny strączkowe Rozdział 14. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 3 Miód Soki Produkty fermentowane (parzone) Rozdział 15. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 4 Wyposażenie kuchni witarianina Chemia w warzywach i owocach Produkty GMO Temperatura posiłków Rozdział 16. Praktyczne porady dotyczące zmiany odżywiania. Część 5 Produkty chemiczne, syntetyczne i uzależniające Wielkość porcji oraz liczba posiłków
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 151795 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności