Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(153)
Forma i typ
Książki
(136)
Czasopisma
(10)
Artykuły
(7)
Publikacje naukowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(92)
tylko na miejscu
(86)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(97)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(79)
Biblioteka WEiZ
(2)
Magazyn
(3)
Biblioteka WEAiI
(1)
Autor
Popko Henryk
(8)
Popko Rimma
(6)
Szwedziak Katarzyna
(5)
Tukiendorf Marek (1964- )
(5)
Hui Yiu H
(4)
Diakun Jarosław
(3)
Kapusta Franciszek
(3)
Olszewski Adam
(3)
Wojdalski Janusz
(3)
Ziobrowski Jerzy
(3)
Biłos Łukasz
(2)
Błaszków Władysław
(2)
Domagała Alojzy
(2)
Gołębiewski Jarosław
(2)
Gurgul Eugeniusz
(2)
Jakubowski Tomasz (nauki rolnicze)
(2)
Kaleta Agnieszka
(2)
Kielesińska Agata
(2)
Kumider Jan
(2)
Kłos Zbigniew
(2)
Lenart Andrzej
(2)
Ludwicki Marek
(2)
Opielak Marek
(2)
Rowiński Janusz
(2)
Skrynicki Jarosław (1949- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Badora Aleksandra
(1)
Bagdach Janusz
(1)
Banecki Henryk
(1)
Bartkowiak Piotr
(1)
Bazan-Bulanda Anna
(1)
Benjakul Soottawat
(1)
Bezzubov A. D
(1)
Bezzubow A. D
(1)
Bieliński Marek
(1)
Bień Halina
(1)
Bilińska Marta
(1)
Bilska Beata (nauki rolnicze)
(1)
Bodzek Michał (1939- )
(1)
Bohdziewicz Jolanta
(1)
Borycka Bożena
(1)
Boss Janusz Henryk (1938- )
(1)
Budny Janusz
(1)
Błasiński Henryk
(1)
Błaszczak Agnieszka
(1)
Cavey Alison
(1)
Charun Henryk
(1)
Chen James C. P
(1)
Chorób Roman
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Czapp Marian
(1)
Czarnowski Leonard
(1)
Czyżewski Andrzej
(1)
Domagała Bogdan
(1)
Domańska Katarzyna (nauki ekonomiczne)
(1)
Duczmal Marian
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Erdös Zoltán
(1)
Feder Stefan
(1)
Fic Daniel
(1)
Flizikowski Józef
(1)
Food
(1)
Fridman V. M
(1)
Frydman W. M
(1)
Garlinskaja E. I
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gawrysiak-Witulska Marzena
(1)
Gilewicz Krzysztof
(1)
Gornowicz Mirosław
(1)
Grabowski Zbigniew
(1)
Grzelak Maria Magdalena
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzybowski Roman (technolog żywności)
(1)
Górska Anna
(1)
Górska Irena
(1)
Górski Andrzej
(1)
Gąsiorek Elżbieta
(1)
Hattowski Jan (1908-1972)
(1)
Hejft Roman
(1)
Hryniewiecka Ewa (internista)
(1)
Jakubczyk Tadeusz
(1)
Jakubowski Tomasz (inżynieria środowiska)
(1)
Janczar-Smuga Małgorzata
(1)
Jasik Kazimierz
(1)
Jaska Ewa
(1)
Juszka Henryk (1955- )
(1)
Jędrzejewska-Cicińska Marta
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Knyszewski Jan
(1)
Kokell Zygmunt
(1)
Komsta Henryk
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (7 ; 1996 ; Bydgoszcz)
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (8 ; 1998 ; Białystok - Białowieża)
(1)
Konieczny Krystyna
(1)
Konopko Henryk
(1)
Korzemski Jerzy Wojciech
(1)
Kos Czesław
(1)
Kotowski Włodzimierz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(36)
2000 - 2009
(53)
1990 - 1999
(31)
1980 - 1989
(19)
1970 - 1979
(8)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(149)
nieznany (us)
(4)
Język
polski
(149)
angielski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Przemysł rolno-spożywczy
(149)
Żywność
(17)
Rolnictwo
(15)
Technologia żywności
(12)
Gospodarka żywnościowa
(10)
Jakość żywności
(8)
Maszyny
(7)
Ochrona środowiska
(5)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(5)
Surowce roślinne
(5)
Agrobiznes
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Budownictwo przemysłowe
(3)
Globalizacja
(3)
Innowacje
(3)
Jakość produktu
(3)
Mięso
(3)
Odpady przemysłowe
(3)
Unia Europejska
(3)
Zarządzanie jakością
(3)
AGROBIZNES
(2)
Agrotechnika
(2)
Automatyzacja
(2)
Ciepło
(2)
Ekonomika rolnictwa
(2)
Emisja akustyczna
(2)
Enzymy
(2)
Fundusze unijne
(2)
Gospodarka wodna
(2)
ISO 9000 (norma)
(2)
Integracja europejska
(2)
Logistyka gospodarcza
(2)
Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego (Szreniawa)
(2)
Ochrona konsumenta
(2)
Oczyszczalnia ścieków
(2)
Oczyszczanie ścieków
(2)
Pomiary
(2)
Przedsiębiorstwa internetowe
(2)
Przemysł spożywczy
(2)
Rynek
(2)
Samochody
(2)
Systemy informatyczne
(2)
Technologia chemiczna
(2)
Transport wewnętrzny
(2)
Unia Europejska (UE)
(2)
Wieś
(2)
Wzrost gospodarczy
(2)
Zarządzanie
(2)
Ścieki przemysłowe
(2)
APARATURA ULTRADŹWIĘKOWA
(1)
Agroturystyka
(1)
Aparatura chemiczna
(1)
Automatyka
(1)
BILANSE CIEPLNE
(1)
Banki
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biomasa
(1)
Biomasa odpady organiczne
(1)
Biopaliwa stałe
(1)
Biotechnologia
(1)
CHŁODNIE
(1)
Chłodnictwo
(1)
Chłodzenie
(1)
Controlling
(1)
Cukier trzcinowy
(1)
Cukrownictwo
(1)
Dotacje UE
(1)
Drgania
(1)
EQUAL (inicjatywa)
(1)
Ekonomia
(1)
Eksport
(1)
Elektrownie
(1)
Emulsje lateksowe
(1)
Energia elektryczna
(1)
Fabryki lakierów
(1)
Fabryki papieru
(1)
Fabryki tekstyliów
(1)
Film edukacyjny
(1)
Finanse przedsiębiorstwa
(1)
Finanse publiczne
(1)
Fundusze
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Gazy techniczne
(1)
Good Hygiene Practice / Good Manufacturing Practice
(1)
Gospodarka
(1)
Gospodarka odpadami
(1)
Handel
(1)
Handel detaliczny
(1)
Handel międzynarodowy
(1)
Handel wiejski
(1)
Hazard Analysis and Critical Control Points (system)
(1)
Hałas
(1)
Inwestycje
(1)
Inwestycje zagraniczne
(1)
KONCENTRATY SPOŻYWCZE
(1)
Kataliza
(1)
Klastry (ekon.)
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Konkurencja
(1)
Konkurencyjność
(1)
Temat: czas
2001-
(14)
1901-2000
(3)
2001-0
(3)
1989-2000
(2)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(8)
Województwo podkarpackie (1999- )
(2)
Kraje kapitalistyczne
(1)
Kraje rozwijające się
(1)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Podlaskie, województwo (Polska ; region)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(8)
Encyklopedie
(5)
Monografia
(4)
Podręcznik
(3)
Materiały konferencyjne
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Raport z badań
(2)
Czasopismo fachowe
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(7)
Inżynieria i technika
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Transport i logistyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Unia Europejska
(5)
Niekonwencjonalne Źródła Energii
(2)
153 wyniki Filtruj
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Miesięcznik
R. 39, nr 1 (1985)-.
Tytuł według okładki.
Opis na podstawie: R. 39, nr 1 (1985).
Tytuł i podtytuł również w języku rosyjskim i angielskim: Piŝevaâ Promyšlennost' : žurnal po tehničeskim i ekonomičeskim voprosam piŝevoj promyšlennosti ; Food Industries : monthly devoted to the technical problems of food industries.
Od t. 42, 5 ([19]88) [Adolf Horubała redaktor naczelny].
Od t. 43, 9/10 ([19]89) wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA NOT.
Od t. 44, 2/3 ([19]90) [Karol Krajewski redaktor naczelny].
Od t. 46, 7 ([19]92) tytuł również w języku angielskim i niemieckim: Food Industry ; Lebensmittel-Industry.
Od t. 49, 6 ([19]95) [redaktor naczelny Bogusław Imbs].
Od t. 53, 9 ([19]99) brak pierwszego podtytułu.
Od t. 56, 1 (2002) [redaktor naczelny Danuta Chyłek].
Od t. 73, nr 1 (2019) brak redaktora naczelnego.
Od t. 74, nr 1 (2020) [redaktor naczelna Magdalena Maszewska].
Zawartość zasobu M Biblioteka MW R 343
1985 T.39 nr 1-12 ubytek
1986 T.40 nr 1-12 ubytek
1987 T.41 nr 1-12 ubytek
1988 T.42 nr 1-12 ubytek
1989 T.43 nr 1-12 ubytek
1990 T.44 nr 1-12 ubytek
1991 T.45 nr 1-12 ubytek
1999 T.53 nr 1-12 ubytek
2000 T.54 nr 1-12 ubytek
2001 T.55 nr 1-12
2002 T.56 nr 1-12
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Biblioteka Międzywydziałowa: 1999 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2000 vol. T.54, nr 1, vol. T.54, nr 2, vol. T.54, nr 3, vol. T.54, nr 4, vol. T.54, nr 5, vol. T.54, nr 6, vol. T.54, nr 7, vol. T.54, nr 8, vol. T.54, nr 9, vol. T.54, nr 10, vol. T.54, nr 11, vol. T.54, nr 12, 2001 vol. T.55, nr 1, vol. T.55, nr 2, vol. T.55, nr 3, vol. T.55, nr 4, vol. T.55, nr 5, vol. T.55, nr 6, vol. T.55, nr 7, vol. T.55, nr 8, vol. T.55, nr 9, vol. T.55, nr 10, vol. T.55, nr 11, vol. T.55, nr 12, 2002 vol. T.56, nr 1, vol. T.56, nr 2, vol. T.56, nr 3, vol. T.56, nr 4, vol. T.56, nr 5, vol. T.56, nr 6, vol. T.56, nr 7, vol. T.56, nr 8, vol. T.56, nr 9, vol. T.56, nr 10, vol. T.56, nr 11, vol. T.56, nr 12, 2003 vol. T.57, nr 1, vol. T.57, nr 2, vol. T.57, nr 3, vol. T.57, nr 4, vol. T.57, nr 5, vol. T.57, nr 6, vol. T.57, nr 7, vol. T.57, nr 8, vol. T.57, nr 9, vol. T.57, nr 10, vol. T.57, nr 11, vol. T.57, nr 12, 2004 vol. T.58, nr 1, vol. T.58, nr 2, vol. T.58, nr 3, vol. T.58, nr 4, vol. T.58, nr 5, vol. T.58, nr 6, vol. T.58, nr 7, vol. T.58, nr 8, vol. T.58, nr 9, vol. T.58, nr 10, vol. T.58, nr 11, vol. T.58, nr 12, 2005 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2006 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2007 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2008 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2009 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2010 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7-8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2011 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7-8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2012 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8-9, nr 10, nr 11, nr 12, 2013 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2014 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2015 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2016 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2022 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2023 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2024 nr 1, nr 2, nr 3
Brak okładki
Książka
W koszyku
Teoria agrobiznesu. Cz.2. Ćwiczenia / Franciszek Kapusta. - Wyd.2 zm. i poszerz. - Wrocław : Akademia Ekonomiczna - Wydaw., 2001. - 183, [1] s. : mapki, schem., tab. ; 24 cm.
Bibliogr.s. 179 - [181]
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 17,2 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109798, 102741, 109797 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 102690 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 110785 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 66322 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Poznaniu. Seria 1, ISSN 0208-4902 ; z. 183 Sygn. P 1029/C 29704.)
Bibliogr. s. 72.
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biała Księga. Polska - Unia Europejska. Opracowania i Analizy. Gospodarka ; Nr 14)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 92722 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 59676 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14142 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Politechnika Opolska, ISSN 1429-6063 ; z. 465)
Bibliogr. przy pracach. Netogr., wykaz aktów prawnych przy niektórych pracach.
Komputerowa analiza obrazu jako metoda oceny jakości mieszanek marchwi z grochem Łukasz Biłos Przygotowanie wody dla przemysłu mleczarskiego Joanna Boguniewicz-Zabłocka, Ewelina Podgórni Sprzedaż i zużycie środków ochrony roślin na przykładzie wybranych upraw rolniczych w latach 2000-2014 Beata Cieniawska, Tomasz Sekutowski, Katarzyna Szwedziak Surojad czy kucharz? Monika Dąbrowska-Molenda, Lech Nawrocki Właściwości fizykochemiczne gleby w uprawie zintegrowanej preparatami zawierającymi pożyteczne mikroorganizmy Edyta Döhner, Katarzyna Szwedziak Paweł Sędłak Żyto - jakość ziarna i problemy w lego produkcji Pojazd z hybrydowym układem napędowym a środowisko Ireneusz Hetmańczyk Pojazdy elektryczne - rozwój i przyszłość Krystian Hennek Ocena wpływu modyfikacji technologicznych na jakość sera mozzarella Jarosław Kliks, Sławomir Czabaj, Sara Nowak Grażyna Krasnowska, Łukasz Biłos, Joanna Kawa-Rygielska Zasiewy mieszane zbóż w integrowanej produkcji roślinnej Danuta Leszczyńska, Anna Kocira Analiza techniczna i elementarna trzciny pospolitej (Phragmites australis) jako paliwa alternatywnego Grzegorz Maj Badanie właściwości mechanicznych oraz ocena sensoryczna produktów spożywczych z wykorzystaniem naturalnych i sztucznych substancji słodzących Dominika Matuszek, Łukasz Biłos, Waldemar Przemus Projekt modernizacji systemu zarządzania przepływem materiałów w przedsiębiorstw1e rolno-spożywczym Joanna Moczko, Dominika Matuszek Wpływ terminu i gęstości siewu na plonowanie soi Marcelina Morelowska, Tomasz R. Sekutowski, Katarzyna Dereń Analiza różnic i problemów produkcji wołowiny z bydła mlecznego a mięsnego Lech Nawrocki Opory skrawania gliny ilastej zębami kultywatora Zygmunt Owsiak, Beata Cieniawska, Tomasz Sekutowski, Małgorzata Haliniarz Komputerowa analiza obrazu jako metoda porównywania wielkości oraz ilości ziaren skrobi w roślinach Agnieszka Patyna, Łukasz Biłos, Aleksandra Duszyńska Zastosowanie nagrzewnic powietrznych zasilanych biomasą jako element zrównoważonego rozwoju w przemyśle rolno-spożywczym Sławomir Pochwała, Jacek Bąk Występowanie toksyn fuzaryjnych w ziarnie zbóż_ zagrożeniem dla ludzi i zwierząt Grażyna Podolska Poprawa efektywności podczyszczania ścieków w małych zakładach mleczarskich Ewelina Podgórni, Joanna Boguniewicz-Zabłocka Wpływ nawadniania ściekami wytwarzanymi podczas produkcji]i drożdży na właściwości chemiczne gleby oraz skład gatunkowy chwastów na plantacji prosa rózgowatego Ewa Polańczyk Tomasz R. Sekutowski, Bartosz Karamon, Beata Cieniawska Telemetryczny system diagnostyczny KR-SM DIAG-FLIGHT Krzysztof Prażnowski, Mariusz Graba, Krystian Henek Christian Kuhn Wpływ preparatu mikrobiologicznego dodawanego do ściółki na chemiczne cechy mikroklimatu w brojlerni - w okresie letnim Katarzyna Szwedziak, Żaneta Pruska Wpływ preparatów zawierających efektywne mikroorganizmy (EM) na kiełkowanie nasion dwóch odmian pszenicy ozimej Patrycja Ryznar, Tomasz R. Sekutowski, Krzysztof Domaradzki Wpływ czynników meteorologicznych na plon orazna zawartość białka i tłuszczu w nasionach dwóch odmian soi Tomasz R. Sekutowski, Bartłomiej Karamon, Robert Borek, Denise Fu Dostatny Wpływ zintegrowania uprawy fasoli z preparatami zawierającymi pożyteczne mikroorganizmy na wzrost i plonowanie Paweł Sędłak, Katarzyna Szwedziak Edyta Döhner Gobal rheological approach to the quality of medium injected by the rollers Igor Stadnyk, Katarzyna Szwedziak Maidanevych Serhii, Andrij Derkach, Andrzej Karbowy Właściwości prozdrowotne wybranych substancji bioaktywnych obecnych w ziarnie zbóż Alicja Sułek Analysis of basic composition of sheep colostrum by nearinfrared Spectroscopy Květoslava Šustová, Libor Kalhotka, Jan Kuchtík Ewa Polańczyk Transport wilgoci w ziarnie pszenicy pochodzącej ze zintegrowanej uprawy z preparatami zawierającymi pożyteczne mikroorganizmy Katarzyna Szwedziak, Edyta Döhner Analiza zużycia paliwa w dwupaliwowym układzie zasilania silnika ZI Szymon Kołodziej Przegląd fotobioreaktorów rurowych do hodowli zielonych alg Łukasz Biłos, Agnieszka Patyna, Małgorzata Płaczek, Stanisław Witczak
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144415, 144410, 144411, 144408, 144412, 144413, 144414, 144409 (8 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe / Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego. Wydział Ekonomiczno-Rolniczy. Katedra Polityki Agrarnej i Marketingu = Science Works / Warsaw University of Life Sciences. Faculty of Agricultural Economics. Department of Agrarian Policy and Marketing ; nr 44)
Publ. wykonana w ramach projektu badawczego nr 2P06R03928 pt. "Perspektywy rozwoju systemów marketingowych produktów roślinnych" finansowanego przez Ministerstwo Nauki i Informatyzacji.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: III A 71,2(44) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 10966 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 119407 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz norm i aktów prawnych na stronach [161]-171.
Norma i proces normalizacji Norma i normalizacja w sensie potocznym i technicznym Normalizacja w ujęciu historycznym Międzynarodowe, regionalne i branżowe instrukcje normalizacyjne Rodzaje norm Geneza norm organizacyjno-systemowych Zarządzanie jakością Bezpieczeństwo higieniczo-sanitarne aktywności Struktura i charakterystyka treści norm Normy procedur Norma surowca, wyrobu Normy organizacyjno-systemowe Tryb opracowywania i stosowania norm Procedury opracowania norm Terminologia i poprawność językowa dokumentów normalizacyjnych Normalizacja zakładową Zasady przywoływania norm w dokumentach Certyfikacja na zgodność z normą Zarządzanie bezpieczeństwem informacji Zarządzanie ryzykiem Uwarunkowania prawno-normalizaryjne w gospodarce żywnościowej System HACCP i modele jego wdrażania Zintegrowany system zarządzania. System RASFF Warunki produkcji i znakowanie produktów ekologicznych Produkty regionalne i tradycyjne, chronione w UE.
Sygnatura czytelni BMW: VI H 128 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 145003, M 14414, 145002 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 145001 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7338 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość w XXI Wieku)
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 119 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 11855 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 123206 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Badanie towarów spożywczych / Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2018. - 413, [1] strona : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Dla studentów wydziałów towaroznawstwa oraz zarządzania i inżynierii produkcji uczelni ekonomicznych, uczelni rolniczych i przyrodniczych oraz różnych uczelni technicznych.
1.Ogólne metody badania żywności 2.Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory 3.Drób i jaja oraz ich przetwory 4.Ryby, owoce morza i mięczaki oraz ich przetwory 5.Tłuszcze roślinne i zwierzęce 6.Warzywa, owoce i grzyby oraz ich przetwory 7.Przetwory zbożowe 8.Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego 9.Mleko i jego przetwory
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 215 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 146284, 146283 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 146282 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 247-264.
Konkurencja w teorii ekonomii i rozwoju myśli ekonomicznej   1.2. Kwestie definicyjne i interpretacyjne konkurencyjności   1.3. Systemowe ujęcie konkurencyjności   1.4. Międzynarodowy wymiar konkurencyjności 2. Konkurencyjność na poziomie mezoekonomicznym   2.1. Branża jako przedmiot badań mezoekonomii   2.2. Wybrane koncepcje międzynarodowej konkurencyjności branży   2.3. Źródła międzynarodowej konkurencyjności branży   2.4. Specyfika konkurencyjności przemysłu spożywczego 3. Pomiar międzynarodowej konkurencyjności branży   3.1. Klasyfikacja metod pomiaru międzynarodowej konkurencyjności   3.2. Miary potencjału i pozycji konkurencyjnej branży   3.3. Wybrane modele oceny konkurencyjności branży   3.4. Model badawczy zastosowany do oceny międzynarodowej konkurencyjności     przemysłu spożywczego 4. Potencjał konkurencyjny przemysłu spożywczego w krajach członkowskich   Unii Europejskiej   4.1. Potencjał i skala produkcji przemysłu spożywczego   4.2. Produktywność, koszty pracy i innowacyjność przemysłu spożywczego   4.3. Taksonomiczna ocena potencjału konkurencyjnego   4.4. Syntetyczna ocena potencjału konkurencyjnego 5. Pozycja konkurencyjna przemysłu spożywczego w krajach członkowskich   Unii Europejskiej   5.1. Udział w wewnątrzunijnym eksporcie oraz rentowność   5.2. Relacje eksportowo-importowe oraz przewagi komparatywne   5.3. Taksonomiczna ocena pozycji konkurencyjnej   5.4. Syntetyczna ocena pozycji konkurencyjnej 6. Systemowa ocena konkurencyjności oraz interakcje między potencjałem a pozycją   konkurencyjną przemysłu spożywczego   6.1. Taksonomiczna ocena międzynarodowej konkurencyjności przemysłu     spożywczego   6.2. Syntetyczna ocena konkurencyjności przemysłu spożywczego   6.3. Zależność między potencjałem a pozycją konkurencyjną   6.4. Ocena wpływu potencjału na pozycję konkurencyjną
Sygnatura czytelni BMW: VI Ą 11 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14959 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 149394 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Przemysł i czasopisma medyczne niszczą wiarygodną wiedzę Opublikowano setki badań wygenerowanych przez komputer Zatrważająca prawda o preparacie Roundup Związek między Roundupem a autyzmem Gdy żywność staje się trucizną Mit bezpiecznych pestycydów Mit procesu degradacji Mit niskiej wydajności upraw biologicznych Rozdział 2 – Nowoczesne żywienie Cukry Fruktoza Aspartam Neotam Syrop z agawy Cukry alkoholowe Sukraloza Bezpieczne rozwiązania Tłuszcze, czyli lipidy Kwasy tłuszczowe trans Tłuszcze nasycone „Złe” oleje „Dobre” oleje Żywność bogata w „dobre” tłuszcze Dodatki do żywności i konserwanty „Parszywa dwunastka” Substancje pochodzące ze środowiska obecne w żywności Tworzywa sztuczne PFOA i teflon Metale toksyczne Akrylamid Soja Rozdział 3 – Jak się odżywiać, aby być zdrowym W jaki sposób odżywiali się „łowcy-zbieracze”? 1. Niższa ilościowa zawartość wapnia 2. Wyższa ilościowa zawartość cholesterolu 3. Wyższa ilościowa zawartość białka Ketoza 84 Wegetarianizm Co to jest monokultura? Mity i brak równowagi w wegetarianizmie Dobrej jakości surowe produkty spożywcze korzystne dla zdrowia Fermentowane produkty spożywcze Rozdział 4 – Klasyfikacja produktów spożywczych Produkty kwaśne i zasadowe – organizm powinien być lekko zasadowy Co decyduje o kwasowości/zasadowości produktów spożywczych? Indeks glikemiczny Zespół metaboliczny Pro- i przeciwzapalne produkty spożywcze Najlepsze przeciwzapalne produkty spożywcze Wykaz prozapalnych i przeciwzapalnych produktów spożywczych Przyprawy i zioła Rozdział 5 – Program żywienia dla zachowania zdrowia Węglowodany „Złe” węglowodany „Dobre” węglowodany Tłuszcze „Dobre” tłuszcze Białka Napoje Zagrożenia związane z chlorem: produkty procesu dezynfekcji (DBP)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148176 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Politechnika Opolska, ISSN 1429-6063 ; z. 478)
Na okładce akronim serii: SiM.
Bibliografia, netografia, wykaz norm i aktów prawnych przy większości prac.
1.BIŁOŚ Ł, CZABAJ S., JURUĆ M. Ocena jakości miodów pod względem wybranych cech fizycznych 2.BIŁOŚ Ł, CHEŁSTOWSKA R. Wpływ sposobu suszenia wybranych owoców cytrusowych na zawartość olejków eterycznych 3.BORSUK G., PAWŁOWSKI P., POCHWAŁA S., WYDRYCH J. Eksperymentalna i teoretyczna analiza wpływu materiałów i kształtek konstrukcyjnych na wysokość strat ciśnienia wody w domowych instalacjach centralnego ogrzewania 4.BORSUK G., POCHWAŁA S., WYDRYCH J., ZUBIK J. Zastosowanie narzędzi BIM w projektowaniu instalacji wewnętrznych budynków jednorodzinnych 5.DEREŃ K, SZEWCZYK A., CIENIAWSKA B., OWSIAK Z. Copper deposition on the sprayed objects depending on the type of applied preparation and nozzle 6.DÓHNER E., TOMASZEWSKI S. Wpływ preparatów zawierających pożyteczne mikroorganizmy na zawartość białka w pszenicy podczas nawilżania ziarna i przechowywania w silosach 7.ŁUSIAK T., TOMASZEWSKI S. DOLEŻAL P., ZEMAN L., SZWEDZIAK K, POLAŃCZYK E. System konzervace obilovin s vyśśi vlhkos 8.DĄBROWSKA-MOLENDA M., NAWROCKI L. Czy tylko człowiek jest smakoszem? 9.HETMAŃCZYKI. Wpływ rozmiaru ogumienia na bezpieczeństwo i komfort użytkowników ruchu 10.JAKUBOWSKI T., LOPUSHNYAK V., SYROTYUK S. Wybrane aspekty prac badawczo-rozwojowych 11.LEDWON K.Z. Inteligentne nanostruktury jako współczesne artefakty o nieograniczonym zastosowaniu 12.LESZCZYŃSKA D., PRÓCHNIAK T., DOMAŃSKA J., KOSTIW P. Rola jęczmienia w produkcji roślinnej 13.MATUSZEK D., CHEŁPA A. Zastosowanie substancji słodzących w produkcji żywności 14.OWSIAK Z., WOLNIAK B. Infrastruktura procesów logistycznych w gospodarstwach rolnych 15.SOBOL Z., JAKUBOWSKI T.,LOPUSHNYAK V., SYROTYUK S. Oddziaływanie czynników związanych z produkcją ziemniaka i jego przetwarzaniem na stężenie akrylamidu w produktach smażonych i pieczonych 16.TOMASZEWSKI S., ŚUSTOVA K, KALHOTKA L.,POLAŃCZYK E., PLICH T., Jakość mikrobiologiczna jogurtu pod koniec okresu przydatności do spożycia 17.WRONA P., SOBOL Z., JAKUBOWSKI T. Charakterystyka systemów zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX I 125(478) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 146224, 146225, 146226, 146223 (4 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14560 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Odpady specjalne / aut. Irena Górska [i in.]. - Wrocław : Akademia Rolnicza - Wydaw., 1997. - 79 s. : rys., schem., tab., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: II M 24 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 6786 N (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 189-201. Wykaz aktów prawnych s. 201-202. Netogr. s. 202-203.
Dla osób zainteresowanych problematyką handlu i konkurencyjności międzynarodowej sektora rolno-spożywczego, w tym wykładowców i studentów kierunków ekonomicznych i rolniczych.
Sygnatura czytelni BWZ: IV B 63
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 129321 N (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 4042 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności