Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(153)
Forma i typ
Książki
(136)
Czasopisma
(10)
Artykuły
(7)
Publikacje naukowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(92)
tylko na miejscu
(86)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(97)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(79)
Biblioteka WEiZ
(2)
Magazyn
(3)
Biblioteka WEAiI
(1)
Autor
Popko Henryk
(8)
Popko Rimma
(6)
Szwedziak Katarzyna
(5)
Tukiendorf Marek (1964- )
(5)
Hui Yiu H
(4)
Diakun Jarosław
(3)
Kapusta Franciszek
(3)
Olszewski Adam
(3)
Wojdalski Janusz
(3)
Ziobrowski Jerzy
(3)
Biłos Łukasz
(2)
Błaszków Władysław
(2)
Domagała Alojzy
(2)
Gołębiewski Jarosław
(2)
Gurgul Eugeniusz
(2)
Jakubowski Tomasz (nauki rolnicze)
(2)
Kaleta Agnieszka
(2)
Kielesińska Agata
(2)
Kumider Jan
(2)
Kłos Zbigniew
(2)
Lenart Andrzej
(2)
Ludwicki Marek
(2)
Opielak Marek
(2)
Rowiński Janusz
(2)
Skrynicki Jarosław (1949- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Badora Aleksandra
(1)
Bagdach Janusz
(1)
Banecki Henryk
(1)
Bartkowiak Piotr
(1)
Bazan-Bulanda Anna
(1)
Benjakul Soottawat
(1)
Bezzubov A. D
(1)
Bezzubow A. D
(1)
Bieliński Marek
(1)
Bień Halina
(1)
Bilińska Marta
(1)
Bilska Beata (nauki rolnicze)
(1)
Bodzek Michał (1939- )
(1)
Bohdziewicz Jolanta
(1)
Borycka Bożena
(1)
Boss Janusz Henryk (1938- )
(1)
Budny Janusz
(1)
Błasiński Henryk
(1)
Błaszczak Agnieszka
(1)
Cavey Alison
(1)
Charun Henryk
(1)
Chen James C. P
(1)
Chorób Roman
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Czapp Marian
(1)
Czarnowski Leonard
(1)
Czyżewski Andrzej
(1)
Domagała Bogdan
(1)
Domańska Katarzyna (nauki ekonomiczne)
(1)
Duczmal Marian
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Erdös Zoltán
(1)
Feder Stefan
(1)
Fic Daniel
(1)
Flizikowski Józef
(1)
Food
(1)
Fridman V. M
(1)
Frydman W. M
(1)
Garlinskaja E. I
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gawrysiak-Witulska Marzena
(1)
Gilewicz Krzysztof
(1)
Gornowicz Mirosław
(1)
Grabowski Zbigniew
(1)
Grzelak Maria Magdalena
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzybowski Roman (technolog żywności)
(1)
Górska Anna
(1)
Górska Irena
(1)
Górski Andrzej
(1)
Gąsiorek Elżbieta
(1)
Hattowski Jan (1908-1972)
(1)
Hejft Roman
(1)
Hryniewiecka Ewa (internista)
(1)
Jakubczyk Tadeusz
(1)
Jakubowski Tomasz (inżynieria środowiska)
(1)
Janczar-Smuga Małgorzata
(1)
Jasik Kazimierz
(1)
Jaska Ewa
(1)
Juszka Henryk (1955- )
(1)
Jędrzejewska-Cicińska Marta
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Knyszewski Jan
(1)
Kokell Zygmunt
(1)
Komsta Henryk
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (7 ; 1996 ; Bydgoszcz)
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (8 ; 1998 ; Białystok - Białowieża)
(1)
Konieczny Krystyna
(1)
Konopko Henryk
(1)
Korzemski Jerzy Wojciech
(1)
Kos Czesław
(1)
Kotowski Włodzimierz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(36)
2000 - 2009
(53)
1990 - 1999
(31)
1980 - 1989
(19)
1970 - 1979
(8)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(149)
nieznany (us)
(4)
Język
polski
(149)
angielski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Przemysł rolno-spożywczy
(149)
Żywność
(17)
Rolnictwo
(15)
Technologia żywności
(12)
Gospodarka żywnościowa
(10)
Jakość żywności
(8)
Maszyny
(7)
Ochrona środowiska
(5)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(5)
Surowce roślinne
(5)
Agrobiznes
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Budownictwo przemysłowe
(3)
Globalizacja
(3)
Innowacje
(3)
Jakość produktu
(3)
Mięso
(3)
Odpady przemysłowe
(3)
Unia Europejska
(3)
Zarządzanie jakością
(3)
AGROBIZNES
(2)
Agrotechnika
(2)
Automatyzacja
(2)
Ciepło
(2)
Ekonomika rolnictwa
(2)
Emisja akustyczna
(2)
Enzymy
(2)
Fundusze unijne
(2)
Gospodarka wodna
(2)
ISO 9000 (norma)
(2)
Integracja europejska
(2)
Logistyka gospodarcza
(2)
Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego (Szreniawa)
(2)
Ochrona konsumenta
(2)
Oczyszczalnia ścieków
(2)
Oczyszczanie ścieków
(2)
Pomiary
(2)
Przedsiębiorstwa internetowe
(2)
Przemysł spożywczy
(2)
Rynek
(2)
Samochody
(2)
Systemy informatyczne
(2)
Technologia chemiczna
(2)
Transport wewnętrzny
(2)
Unia Europejska (UE)
(2)
Wieś
(2)
Wzrost gospodarczy
(2)
Zarządzanie
(2)
Ścieki przemysłowe
(2)
APARATURA ULTRADŹWIĘKOWA
(1)
Agroturystyka
(1)
Aparatura chemiczna
(1)
Automatyka
(1)
BILANSE CIEPLNE
(1)
Banki
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biomasa
(1)
Biomasa odpady organiczne
(1)
Biopaliwa stałe
(1)
Biotechnologia
(1)
CHŁODNIE
(1)
Chłodnictwo
(1)
Chłodzenie
(1)
Controlling
(1)
Cukier trzcinowy
(1)
Cukrownictwo
(1)
Dotacje UE
(1)
Drgania
(1)
EQUAL (inicjatywa)
(1)
Ekonomia
(1)
Eksport
(1)
Elektrownie
(1)
Emulsje lateksowe
(1)
Energia elektryczna
(1)
Fabryki lakierów
(1)
Fabryki papieru
(1)
Fabryki tekstyliów
(1)
Film edukacyjny
(1)
Finanse przedsiębiorstwa
(1)
Finanse publiczne
(1)
Fundusze
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Gazy techniczne
(1)
Good Hygiene Practice / Good Manufacturing Practice
(1)
Gospodarka
(1)
Gospodarka odpadami
(1)
Handel
(1)
Handel detaliczny
(1)
Handel międzynarodowy
(1)
Handel wiejski
(1)
Hazard Analysis and Critical Control Points (system)
(1)
Hałas
(1)
Inwestycje
(1)
Inwestycje zagraniczne
(1)
KONCENTRATY SPOŻYWCZE
(1)
Kataliza
(1)
Klastry (ekon.)
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Konkurencja
(1)
Konkurencyjność
(1)
Temat: czas
2001-
(14)
1901-2000
(3)
2001-0
(3)
1989-2000
(2)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(8)
Województwo podkarpackie (1999- )
(2)
Kraje kapitalistyczne
(1)
Kraje rozwijające się
(1)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Podlaskie, województwo (Polska ; region)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(8)
Encyklopedie
(5)
Monografia
(4)
Podręcznik
(3)
Materiały konferencyjne
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Raport z badań
(2)
Czasopismo fachowe
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(7)
Inżynieria i technika
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Transport i logistyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Unia Europejska
(5)
Niekonwencjonalne Źródła Energii
(2)
153 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14031 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 7551 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 105606 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13859 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Instytutu Inżynierii Ochrony Środowiska Politechniki Wrocławskiej. Monografie = Scientific Papers of the Institute of Environment Protection Engineering of the Wrocław University of Technology. Monographs, ISSN 0084-2869 ; 55 Sygn. P 608/C 42371.)
Numeracja serii gł.: 90.
Bibliogr. s. 79-85.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13577, 13588, 13597, 13573, 13587, 13583, 13596, 13569, 13579, 13586, 13591, 13578, 13576, 13575, 13584, 13572, 13581, 13589, 13593, 13592, 13590, 13580, 13571, 13574, 13570, 13595, 13582, 13594, 13585 (29 egz.)
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 13568 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego. Monografie i Opracowania ; nr 20)
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 323-342.
A. Metodyka badań dyspersji przestrzennej stopnia zaawansowania związków integracyjnych w województwie podkarpackim B. Metodyka badań terytorialnego zróżnicowania poziomu rozwoju rolnictwa województwa podkarpackiego C. Metodyka badań producentów rolnych prowadzących produkcję towarową na obszarze województwa podkarpackiego D. Metodyka badań podmiotów sfery przetwórstwa spożywczego prowadzących działalność na obszarze województwa podkarpackiego E. Zakres i metodyka badań inicjatyw klastrowych oraz podmiotów-uczestników struktur klastrowych Procesy oraz formy integracji w gospodarce żywnościowej 1.1. Charakterystyczne cechy rynku rolnego i żywnościowego 1.2. Idea powiązań integracyjnych 1.3. Motywy rozwoju więzi integracyjnych w gospodarce rynkowej 1.4. Klasyfikacja związków integracyjnych 1.5. Zestawienie wybranych form integracji pionowej i poziomej 1.6. Przykłady wsparcia rozwoju relacji integracyjnych w wybranych krajach UE Studium koncepcji innowacyjnych powiązań integracyjnych 2.1. Innowacje w procesach integracyjnych 2.2. Zarys idei oraz genezy pojęcia struktur klastrowych 2.3. Klastry a inicjatywy klastrowe – aspekty porównawcze 2.4. Formy prawne kreowania inicjatyw i struktur klastrowych 2.5. Korzyści i zalety funkcjonowania struktur innowacyjnych 2.6. Ograniczenia i zagrożenia płynące z funkcjonowania klastrów Stan zaawansowania powiązań integracyjnych w województwie podkarpackim oraz ich uwarunkowania 3.1. Główne elementy struktury organizacyjnej produkcji rolniczej w województwie podkarpackim 3.2. Kwantyfikacja i analiza związków pomiędzy rolnictwem a przemysłem spożywczym 3.3. Charakterystyka potencjału produkcyjnego jednostek przemysłu spożywczego 3.4. Otoczenie instytucjonalne Zróżnicowanie przestrzenne stopnia zaawansowania związków integracyjnych rolnictwa z przetwórstwem w województwie podkarpackim 4.1. Analiza przestrzennej dyspersji stopnia zaawansowania więzi integracyjnych 4.2. Determinanty terytorialnego zróżnicowania powiązań integracyjnych 4.3. Ewaluacja i kwantyfikacja wpływu wybranych czynników na dyspersję przestrzenną i poziom zaawansowania związków integracyjnych 4.4. Taksonomiczna analiza terytorialnego zróżnicowania poziomu rozwoju rolnictwa woje-wództwa podkarpackiego na tle kraju 4.5. Przestrzenne zróżnicowanie struktury agrarnej, zasiewów i użytków rolnych w woje-wództwie podkarpackim na poziomie powiatów Możliwości rozwoju i zależności między ekspansją powiązań integracyjnych a wybranymi charakterystykami podmiotów 5.1. Strategiczne czynniki rozwoju powiązań integracyjnych w świetle badań producentów rolnych 5.2. Kluczowe determinanty ekspansji związków integracyjnych w świetle badań właścicieli firm przetwórczych 5.3. Zależności między stanem zaawansowania więzi integracyjnych a wybranymi charakterystykami producentów rolnych 5.4. Powiązania między stopniem zaawansowania więzi integracyjnych a wybranymi zmiennymi opisującymi podmioty przetwórcze Główne czynniki rozwoju struktur klastrowych w ujęciu teoretycznym 6.1. Przesłanki i ekonomiczne uzasadnienie powstawania klastrów 6.2. Procesy rozwoju i fazy cyklu życia struktur klastrowych 6.3. Determinanty ekonomiczne ekspansji klastrów 6.3.1. Uwarunkowania podażowe 6.3.2. Czynniki popytowe 6.3.3. Uwarunkowania strukturalne 6.4. Czynniki instytucjonalne warunkujące rozwój struktur klastrowych 6.4.1. Instytucje towarzyszące rozwojowi klastrów 6.4.2. Polityka wsparcia struktur klastrowych 6.4.3. Możliwości rozwoju inicjatyw klastrowych w sektorze rolno-żywnościowym Stan i determinanty rozwoju inicjatyw klastrowych w województwie podkarpackim w opinii producentów rolnych i przedstawicieli firm przetwórczych 7.1. Przegląd funkcjonujących inicjatyw klastrowych 7.2. Czynniki kształtujące rozwój powiązań integracyjnych w opinii producentów rolnych 7.3. Determinanty i możliwości rozwoju struktur integracyjnych według opinii przedstawicieli firm przetwórczych 7.4. Korelacje między ekspansją struktur klastrowych a wybranymi charakterystykami producentów rolnych 7.5. Zależności między rozwojem klastrów a wybranymi zmiennymi opisującymi podmioty przetwórcze Diagnoza uwarunkowań, ograniczenia i perspektywy ekspansji struktur klastrowych w województwie podkarpackim 8.1. Ocena stanu i możliwości rozwoju inicjatyw klastrowych a specyfika branży rolno-spożywczej 8.2. Uwarunkowania i ograniczenia rozwoju klastrów w opinii przedstawicieli instytucji zarządzających strukturami klastrowymi 8.3. Czynniki wpływające na rozwój oraz bariery ekspansji struktur klastrowych według opinii przedsiębiorców-uczestników inicjatywy klastrowej 8.4. Powiązania między rozwojem klastrów a wybranymi charakterystykami podmiotów-członków inicjatywy klastrowej 8.5. Rekomendacje, prognoza i kierunki rozwoju województwa podkarpackiego z uwzględnieniem klastrów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 146034 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 117423 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
w opracowaniu: sygn. 40446 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 10651 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności / redakcja naukowa Anna Dąbrowska. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2020. - 183 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Krystyna Mazurek-Łopacińska Ekologizacja konsumpcji w kontekście bezpieczeństwa produktów żywnościowych Ekologizacja konsumpcji - istota i cele badań Kategorie bezpieczeństwa ekologicznych produktów żywnościowych Typologia konsumentów na rynku produktów ekologicznych jako wyraz zróżnicowania zachowań konsumenckich Etnocentryzm konsumencki w kształtowaniu postaw wobec żywności ekologicznej Kierunki polityki marketingowej zorientowane na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego Joanna Szwacka-Mokrzycka, Marzena Lemanowicz Konsumenci wobec żywności ekologicznej Pojęcie żywności ekologicznej Determinanty konsumpcji żywności ekologicznej w świetle badań innych autorów Wpływ żywności ekologicznej na zdrowie człowieka Zachowania respondentów wobec żywności ekologicznej. Wyniki badań empirycznych Anna Rogala, Renata Nestorowicz, Ewa Jerzyk Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności ekologicznej Charakterystyka żywności ekologicznej Percepcja żywności ekologicznej wśród polskich konsumentów Kwestie bezpieczeństwa żywności ekologicznej w przyszłości Justyna Zwolińska Agroekologia jako instrument bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej Rolnictwo przemysłowe Agroekologia Wspólna Polityka Żywnościowa Krystyna Świetlik Ekonomiczna dostępność żywności jako indykator bezpieczeństwa żywnościowego Pojęcie i sposoby pomiaru ekonomicznej dostępności do żywności Ekonomiczna dostępność żywności w Polsce w latach 2013-2017 Poziom spożycia podstawowych artykułów żywnościowych Mirosława Malinowska Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności jako obiekt badań Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności Charakterystyka analizowanych artykułów Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności - wyniki analizy zawartości treści artykułów Barbara Kucharska Bezpieczeństwo żywności - perspektywa przedsiębiorstwa i konsumenta Bezpieczeństwo żywności Bezpieczeństwo żywności - przykłady rozwiązań w produkcji i handlu detalicznym Konsument wobec bezpieczeństwa żywności Bezpieczeństwo żywności - perspektywa pokolenia Y w świetle badań bezpośrednich Magdalena Ankiel, Bogdan Sojkin Postrzeganie informacji na opakowaniu w zakresie przydatności żywności do spożycia przez konsumentki w Wielkopolsce Identyfikacja kryteriów oceny przydatności żywności do spożycia przez konsumentów Postrzeganie i ocena informacji o trwałości żywności na opakowaniu przez konsumentki Tomasz Olejniczak Postrzeganie bezpieczeństwa żywności przez seniorów na przykładzie województwa wielkopolskiego Poziom wiedzy osób starszych o zdrowiu, żywności i żywieniu Opinie osób starszych na temat stanu bezpieczeństwa spożywanej żywności Beata Kolny Żywność wygodna a zaspokojenie potrzeb żywieniowych konsumenta Potrzeby żywieniowe i żywność wygodna - charakterystyka pojęć Źródła informacji i charakterystyka próby badawczej Częstotliwość i determinanty zakupu żywności wygodnej w świetle wyników badań własnych Grzegorz Maciejewski Zaufanie konsumentów do nowych rodzajów żywności Zaufanie konsumentów do żywności Nowe rodzaje żywności Zaufanie mieszkańców województwa śląskiego do nowych rodzajów żywności Michał Kucia Wykorzystanie zaangażowania klientów w redukowaniu ryzyka konsumenckiego na rynku żywności Ryzyko w decyzjach nabywczych konsumentów Wykorzystanie koncepcji zaangażowania klienta w redukowaniu ryzyka konsumenckiego Marcin Gębarowski Targi w promowaniu bezpieczeństwa żywności - zróżnicowanie wydarzeń i ich zakresy tematyczne Pojmowanie bezpieczeństwa żywności Identyfikacja wydarzeń wystawienniczych propagujących bezpieczeństwo żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX M 51 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15128 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108903 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności : instrumenty przeciwdziałania / Aleksandra Kowalska. - Stan prawny na dzień 1 lipca 2018 r. - Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2019. - 299 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Informacje o stanie prawnym we wprowadzeniu.
Bibliografia, netografia na stronach 275-299.
Przesłanki oddziaływania państwa na gospodarkę żywnościową Ewolucja poglądów w teorii ekonomii na temat relacji państwa i rynku Nieskuteczność rynku przy rozwiązywaniu kwestii dostarczania dóbr publicznych oraz specyficzne cechy gospodarki żywnościowej Współczesne uwarunkowania funkcjonowania rynku rolno-żywnościowego . Powszechne szukanie okazji do zysku za pomocą manipulacji i oszustwa oraz egoizm jednostek ekonomicznych . Globalizacja oraz dominacja opcji liberalnych w polityce gospodarczej Food integrity. Stosowanie uczciwych praktyk w branży rolno-spożywczej Fundamentalne kwestie food integrity Czynniki warunkujące zapewnienie food integrity . Główne problemy food integrity . Jakość i bezpieczeństwo żywności (food quality and safety Identyfikowalność żywności (food traceability) Oszustwa żywnościowe (foodfraud) i inne patologie na rynku i żywności Fałszowanie żywności (food adulteration) a jej autentyczność (food authenticity) Rozwiązania systemowe służące prewencji i walce z fałszowaniem żywności Sankcje za wprowadzenie do obrotu żywności zafałszowanej - narzędzia w rękach IJHAR-S i IH w świetle regulacji prawnych Europejskie systemy komunikacji między instytucjami urzędowej kontroli żywności (RASFF, EU FFN & AAC, EUROPHYT, TRACES Zalecenia dotyczące systemów zarządzania obejmujących celowe zagrożenia bezpieczeństwa żywności Naruszenia prawa żywnościowego w obszarze zafałszowań. Szczególny przypadek branży mięsnej Źródła danych i metody badawcze Uzasadnienie wyboru do badań branży mięsnej (research rationale) Praktyki fałszowania mięsa i przetworów mięsnych - wyniki badań i dyskusja Wyzwania dla państwa w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom żywności Polityka bezpieczeństwa żywności w UE Przeciwdziałanie i łagodzenie skutków zafałszowań żywności w ujęciu modelowym
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 220 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14747 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147946 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografia / [Politechnika Śląska] ; 752)
Bibliografia na stronach 140-154.
ROZDZIAŁ 1. WEWNĄTRZORGANIZACYJNE PROCESY LOGSTYCZNE W WIELOWYMIAROWEJ STRUKTURZE PRZEDSIĘBIORSTWA PRODUKCYJNEGO 1.1.Istota i pojęcie procesu logistycznego 1.2.Klasyfikacja rodzajowa procesów logistycznych 1.3.Zakłócenia w procesach logistycznych przedsiębiorstw produkcyjnych ROZDZIAŁ 2. TEORETYCZNE UJĘCIE ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W PROCESACH LOGISTYCZNYCH 2.1.Istota oraz pojęcie ryzyka 2.2.Klasyfikacje ryzyka w ujęciu ogólnym 2.3.Zarządzanie ryzykiem w procesach logistycznych 2.4.Struktura zarządzania ryzykiem wg ISO 31000 ROZDZIAŁ 3. IDENTYFIKACJA ZAKŁÓCEŃ WPŁYWAJĄCYCH NA REALIZACJĘ PROCESÓW LOGISTYCZNYCH W MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ 3.1.Uzasadnienie podjęcia badań 3.2.Metodyka prowadzenia badań. Charakterystyka próby badawczej 3.2.1.Kryteria oceny wpływu zakłóceń na przebieg procesów logistycznych w MSP branży spożywczej 3.2.2.Ankieta badawcza dla ustalenia wpływu i intensywności zakłóceń przebiegu procesów logistycznych w MSP branży spożywczej. Określenie wielkości próby badawczej 3.3.Wyniki badania zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w MSP branży spożywczej 3.3.1.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w mikroprzedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej 3.3.2.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w małych przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej 3.3.3.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w średnich produkcyjnych branży spożywczej ROZDZIAŁ 4. MODEL ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W REALIZACJI PROCESÓW LOGISTYCZNYCH W MŚP PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ ROZDZIAŁ 5. ZASTOSOWANIE MODELU ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W WYBRANYCH PRZEDSIĘBIORSTWACH PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ NALEŻĄCYCH DO SEKTORA MŚP 5.1.Weryfikacja zastosowania modelu w mikroprzedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej 5.2.Weryfikacja zastosowania modelu w małym przedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej 5.3.Weryfikacja zastosowania modelu w średnim przedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej
Sygnatura czytelni BMW: VI J 83(752) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149713 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 149712 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 6872 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 119945 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118534, 118532, 118533, 94038 L (4 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 5726 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14092 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 142051 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 117660 L (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności