Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(28)
Forma i typ
Książki
(26)
Publikacje naukowe
(5)
Czasopisma
(2)
Dostępność
dostępne
(18)
tylko na miejscu
(15)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(19)
Biblioteka Międzywydziałowa
(14)
Biblioteka WEiZ
(1)
Autor
Gołębiewski Jarosław
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Czyżewski Andrzej
(1)
Domańska Katarzyna (nauki ekonomiczne)
(1)
Duczmal Marian
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gornowicz Mirosław
(1)
Grzelak Maria Magdalena
(1)
Gurgul Eugeniusz
(1)
Hattowski Jan (1908-1972)
(1)
Kielesińska Agata
(1)
Kos Czesław
(1)
Kowalska Aleksandra (ekonomia)
(1)
Kwiatkowska Anna
(1)
Meredyk Kazimierz (1945- )
(1)
Nowacki Henryk
(1)
Pawlak Karolina
(1)
Pizło Wojciech
(1)
Poczta Walenty (1955- )
(1)
Potwora Witold
(1)
Rogoziński Kazimierz
(1)
Rowiński Janusz
(1)
Sapa Agnieszka
(1)
Tomczonek Zofia (1943- )
(1)
Urban Roman
(1)
Zamelska Bronisława
(1)
Zych Anna
(1)
Łoś Janusz (1888-1982)
(1)
Łukiewska Katarzyna
(1)
Śmiechowska Maria
(1)
Żyra Joanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(28)
Język
polski
(28)
Temat
Przemysł rolno-spożywczy
(26)
Gospodarka żywnościowa
(7)
Żywność
(5)
Rolnictwo
(4)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(3)
Unia Europejska
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(2)
Innowacje
(2)
Logistyka gospodarcza
(2)
Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego (Szreniawa)
(2)
Ochrona konsumenta
(2)
Surowce roślinne
(2)
Unia Europejska (UE)
(2)
Wieś
(2)
Banki
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biotechnologia
(1)
EQUAL (inicjatywa)
(1)
Ekonomia
(1)
Globalizacja
(1)
Gospodarka
(1)
Handel
(1)
Handel międzynarodowy
(1)
Handel wiejski
(1)
Integracja europejska
(1)
Inwestycje
(1)
Inwestycje zagraniczne
(1)
Jakość produktu
(1)
Jakość żywności
(1)
Klastry (ekon.)
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Konkurencja
(1)
Konkurencyjność
(1)
Konsumenci (ekon.)
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Leśnictwo
(1)
Logistyka
(1)
Marketing elektroniczny
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Przedsiębiorstwa
(1)
Przedsiębiorstwo produkcyjne
(1)
Public relations
(1)
Regionalizacja gospodarcza
(1)
Regiony (administracja)
(1)
Rynek
(1)
Samochody
(1)
Technologia żywności
(1)
Zarządzanie
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Zasoby ludzkie
(1)
Temat: czas
2001-
(7)
2001-0
(3)
1901-2000
(2)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(8)
Kraje kapitalistyczne
(1)
Kraje rozwijające się
(1)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Podlaskie, województwo (Polska ; region)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Monografia
(4)
Czasopismo fachowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Podręczniki
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Transport i logistyka
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
28 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14031 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108903 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14092 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 142051 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
w opracowaniu: sygn. 40446 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności / redakcja naukowa Anna Dąbrowska. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2020. - 183 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Krystyna Mazurek-Łopacińska Ekologizacja konsumpcji w kontekście bezpieczeństwa produktów żywnościowych Ekologizacja konsumpcji - istota i cele badań Kategorie bezpieczeństwa ekologicznych produktów żywnościowych Typologia konsumentów na rynku produktów ekologicznych jako wyraz zróżnicowania zachowań konsumenckich Etnocentryzm konsumencki w kształtowaniu postaw wobec żywności ekologicznej Kierunki polityki marketingowej zorientowane na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego Joanna Szwacka-Mokrzycka, Marzena Lemanowicz Konsumenci wobec żywności ekologicznej Pojęcie żywności ekologicznej Determinanty konsumpcji żywności ekologicznej w świetle badań innych autorów Wpływ żywności ekologicznej na zdrowie człowieka Zachowania respondentów wobec żywności ekologicznej. Wyniki badań empirycznych Anna Rogala, Renata Nestorowicz, Ewa Jerzyk Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności ekologicznej Charakterystyka żywności ekologicznej Percepcja żywności ekologicznej wśród polskich konsumentów Kwestie bezpieczeństwa żywności ekologicznej w przyszłości Justyna Zwolińska Agroekologia jako instrument bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej Rolnictwo przemysłowe Agroekologia Wspólna Polityka Żywnościowa Krystyna Świetlik Ekonomiczna dostępność żywności jako indykator bezpieczeństwa żywnościowego Pojęcie i sposoby pomiaru ekonomicznej dostępności do żywności Ekonomiczna dostępność żywności w Polsce w latach 2013-2017 Poziom spożycia podstawowych artykułów żywnościowych Mirosława Malinowska Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności jako obiekt badań Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności Charakterystyka analizowanych artykułów Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności - wyniki analizy zawartości treści artykułów Barbara Kucharska Bezpieczeństwo żywności - perspektywa przedsiębiorstwa i konsumenta Bezpieczeństwo żywności Bezpieczeństwo żywności - przykłady rozwiązań w produkcji i handlu detalicznym Konsument wobec bezpieczeństwa żywności Bezpieczeństwo żywności - perspektywa pokolenia Y w świetle badań bezpośrednich Magdalena Ankiel, Bogdan Sojkin Postrzeganie informacji na opakowaniu w zakresie przydatności żywności do spożycia przez konsumentki w Wielkopolsce Identyfikacja kryteriów oceny przydatności żywności do spożycia przez konsumentów Postrzeganie i ocena informacji o trwałości żywności na opakowaniu przez konsumentki Tomasz Olejniczak Postrzeganie bezpieczeństwa żywności przez seniorów na przykładzie województwa wielkopolskiego Poziom wiedzy osób starszych o zdrowiu, żywności i żywieniu Opinie osób starszych na temat stanu bezpieczeństwa spożywanej żywności Beata Kolny Żywność wygodna a zaspokojenie potrzeb żywieniowych konsumenta Potrzeby żywieniowe i żywność wygodna - charakterystyka pojęć Źródła informacji i charakterystyka próby badawczej Częstotliwość i determinanty zakupu żywności wygodnej w świetle wyników badań własnych Grzegorz Maciejewski Zaufanie konsumentów do nowych rodzajów żywności Zaufanie konsumentów do żywności Nowe rodzaje żywności Zaufanie mieszkańców województwa śląskiego do nowych rodzajów żywności Michał Kucia Wykorzystanie zaangażowania klientów w redukowaniu ryzyka konsumenckiego na rynku żywności Ryzyko w decyzjach nabywczych konsumentów Wykorzystanie koncepcji zaangażowania klienta w redukowaniu ryzyka konsumenckiego Marcin Gębarowski Targi w promowaniu bezpieczeństwa żywności - zróżnicowanie wydarzeń i ich zakresy tematyczne Pojmowanie bezpieczeństwa żywności Identyfikacja wydarzeń wystawienniczych propagujących bezpieczeństwo żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX M 51 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15128 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności : instrumenty przeciwdziałania / Aleksandra Kowalska. - Stan prawny na dzień 1 lipca 2018 r. - Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2019. - 299 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Informacje o stanie prawnym we wprowadzeniu.
Bibliografia, netografia na stronach 275-299.
Przesłanki oddziaływania państwa na gospodarkę żywnościową Ewolucja poglądów w teorii ekonomii na temat relacji państwa i rynku Nieskuteczność rynku przy rozwiązywaniu kwestii dostarczania dóbr publicznych oraz specyficzne cechy gospodarki żywnościowej Współczesne uwarunkowania funkcjonowania rynku rolno-żywnościowego . Powszechne szukanie okazji do zysku za pomocą manipulacji i oszustwa oraz egoizm jednostek ekonomicznych . Globalizacja oraz dominacja opcji liberalnych w polityce gospodarczej Food integrity. Stosowanie uczciwych praktyk w branży rolno-spożywczej Fundamentalne kwestie food integrity Czynniki warunkujące zapewnienie food integrity . Główne problemy food integrity . Jakość i bezpieczeństwo żywności (food quality and safety Identyfikowalność żywności (food traceability) Oszustwa żywnościowe (foodfraud) i inne patologie na rynku i żywności Fałszowanie żywności (food adulteration) a jej autentyczność (food authenticity) Rozwiązania systemowe służące prewencji i walce z fałszowaniem żywności Sankcje za wprowadzenie do obrotu żywności zafałszowanej - narzędzia w rękach IJHAR-S i IH w świetle regulacji prawnych Europejskie systemy komunikacji między instytucjami urzędowej kontroli żywności (RASFF, EU FFN & AAC, EUROPHYT, TRACES Zalecenia dotyczące systemów zarządzania obejmujących celowe zagrożenia bezpieczeństwa żywności Naruszenia prawa żywnościowego w obszarze zafałszowań. Szczególny przypadek branży mięsnej Źródła danych i metody badawcze Uzasadnienie wyboru do badań branży mięsnej (research rationale) Praktyki fałszowania mięsa i przetworów mięsnych - wyniki badań i dyskusja Wyzwania dla państwa w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom żywności Polityka bezpieczeństwa żywności w UE Przeciwdziałanie i łagodzenie skutków zafałszowań żywności w ujęciu modelowym
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 220 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14747 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147946 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Monografia / [Politechnika Śląska] ; 752)
Bibliografia na stronach 140-154.
ROZDZIAŁ 1. WEWNĄTRZORGANIZACYJNE PROCESY LOGSTYCZNE W WIELOWYMIAROWEJ STRUKTURZE PRZEDSIĘBIORSTWA PRODUKCYJNEGO 1.1.Istota i pojęcie procesu logistycznego 1.2.Klasyfikacja rodzajowa procesów logistycznych 1.3.Zakłócenia w procesach logistycznych przedsiębiorstw produkcyjnych ROZDZIAŁ 2. TEORETYCZNE UJĘCIE ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W PROCESACH LOGISTYCZNYCH 2.1.Istota oraz pojęcie ryzyka 2.2.Klasyfikacje ryzyka w ujęciu ogólnym 2.3.Zarządzanie ryzykiem w procesach logistycznych 2.4.Struktura zarządzania ryzykiem wg ISO 31000 ROZDZIAŁ 3. IDENTYFIKACJA ZAKŁÓCEŃ WPŁYWAJĄCYCH NA REALIZACJĘ PROCESÓW LOGISTYCZNYCH W MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTWACH PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ 3.1.Uzasadnienie podjęcia badań 3.2.Metodyka prowadzenia badań. Charakterystyka próby badawczej 3.2.1.Kryteria oceny wpływu zakłóceń na przebieg procesów logistycznych w MSP branży spożywczej 3.2.2.Ankieta badawcza dla ustalenia wpływu i intensywności zakłóceń przebiegu procesów logistycznych w MSP branży spożywczej. Określenie wielkości próby badawczej 3.3.Wyniki badania zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w MSP branży spożywczej 3.3.1.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w mikroprzedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej 3.3.2.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w małych przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej 3.3.3.Wyniki badań ilościowych dotyczące identyfikacji zakłóceń w realizacji procesów logistycznych w średnich produkcyjnych branży spożywczej ROZDZIAŁ 4. MODEL ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W REALIZACJI PROCESÓW LOGISTYCZNYCH W MŚP PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ ROZDZIAŁ 5. ZASTOSOWANIE MODELU ZARZĄDZANIA RYZYKIEM W WYBRANYCH PRZEDSIĘBIORSTWACH PRODUKCYJNYCH BRANŻY SPOŻYWCZEJ NALEŻĄCYCH DO SEKTORA MŚP 5.1.Weryfikacja zastosowania modelu w mikroprzedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej 5.2.Weryfikacja zastosowania modelu w małym przedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej 5.3.Weryfikacja zastosowania modelu w średnim przedsiębiorstwie produkcyjnym branży spożywczej
Sygnatura czytelni BMW: VI J 83(752) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149713 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 149712 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 117660 L (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności