Kontrola jakości
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(28)
Forma i typ
Książki
(20)
Artykuły
(8)
Publikacje fachowe
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Dostępność
dostępne
(14)
tylko na miejscu
(9)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(15)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Magazyn
(5)
Autor
Jendza Dorota
(2)
Pacana Andrzej
(2)
Besterfield Dale
(1)
Bobrowicz Jan
(1)
Bogusz-Czerniewicz Marta
(1)
Brodnicka Elwira
(1)
Darowicki Kazimierz
(1)
Dubis Damian
(1)
Dubovikov Boris Aleksandrovič
(1)
Fazlagić Jan
(1)
Gierzyńska-Dolna Monika
(1)
Girgus Agnieszka
(1)
Greber Tomasz
(1)
Ingaldi Manuela
(1)
Kaźmierczak Daniel
(1)
Kornicka Katarzyna
(1)
Krawczuk Eugeniusz
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kujan Krzysztof
(1)
Leszczyński Julian
(1)
Lis Patryk
(1)
Marjańska Ewa
(1)
Miernik Eugeniusz
(1)
Miszczyk Andrzej
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Rudny Tomasz
(1)
Stadnicka Dorota
(1)
Szociński Michał
(1)
Szpakowska Maria
(1)
Szpakowski Wojciech
(1)
Tkaczyk Stanisław
(1)
Trębicki Paweł
(1)
Wasilewski Lesław (1933-1999)
(1)
Wheeler Donald J. (1944- )
(1)
Wiszniewicz Edmund
(1)
Wiśniewski Antoni (kontrola jakości)
(1)
Woźniak Agnieszka (1976- )
(1)
Łasiński Krzysztof
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(6)
1960 - 1969
(4)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(27)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(27)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Inspektorzy budowlani
(1)
Kontrolerzy jakości
(1)
Menedżerowie
(1)
Temat
Budownictwo
(2413)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Kontrola jakości
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(809)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(710)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(668)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(522)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(493)
Energia elektryczna
(490)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(484)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Monografia
(2)
Podręcznik
(2)
Poradnik
(2)
Opracowanie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Wytyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(9)
Zarządzanie i marketing
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(8)
28 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 158-172.
Dla studentów kierunków: zarządzanie i inżynieria produkcji, zarządzanie jakością i produkcją i kierunków pokrewnych oraz jako materiał dydaktyczny do pisania prac dyplomowych.
Produkt i jego cykl życia Definicja produktu Podział produktów Cykl życia produktu Przedprodukcyjna faza życia produktu Proces projektowania produktu Metoda QFD Kwestionariusz Kano Planowanie produkc'ii Produkowanie produktu Definicja doskonalenia System produkcyjny Proces produkcyjny Podział procesów produkcyjnych Otoczenie systemu produkcyjnego Kontrola jakości produktu Definicja jakości Różne podejścia do jakości Definicja kontroli Podział kontroli Przebieg kontroli Ocena procesu produkcyjnego Produktywność Wskaźniki techniczne produkcji Life Cycle Assessment Wskaźniki zdolności jakościowej Doskonalenie w przedsiębiorstwie Cykl PDCA Wybrane narzędzia rozwiązywania problemów 5W1H/5W2H 5 why FMEA 4M Raport A3 Raport 8D Wykres spaghetti Model rozwiązywania problemów w systemie Toyoty Modele doskonalenia Wybrane metody doskonalenia Metoda 5S SMED Poka-yoke Kaizen System sugestii Just in Time Kanban
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 146877 LE (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Badanie towarów spożywczych / Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2018. - 413, [1] strona : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Dla studentów wydziałów towaroznawstwa oraz zarządzania i inżynierii produkcji uczelni ekonomicznych, uczelni rolniczych i przyrodniczych oraz różnych uczelni technicznych.
1.Ogólne metody badania żywności 2.Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory 3.Drób i jaja oraz ich przetwory 4.Ryby, owoce morza i mięczaki oraz ich przetwory 5.Tłuszcze roślinne i zwierzęce 6.Warzywa, owoce i grzyby oraz ich przetwory 7.Przetwory zbożowe 8.Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego 9.Mleko i jego przetwory
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 215 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 146284, 146283 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 146282 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł grzbietu: Analiza skuteczności statystycznych procedur.
Bibliografia, wykaz norm na stronach 197-203.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 125440 (1 egz.)
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 125293 LE (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 125431 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 10259 (1 egz.)
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 10258 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, wykaz norm na stronach 110-120.
1. Korozja – definicja, typy, środowiska 13 1.1. Podział ze względu na mechanizm procesu korozyjnego 13 1.1.1. Mechanizm elektrochemiczny 13 1.1.2. Mechanizm chemiczny 14 1.2. Podział ze względu na typ zniszczeń korozyjnych 15 1.3. Podział ze względu na środowisko 16 2. Metody ochrony przed korozją 17 2.1. Ochrona powłokowa 17 2.1.1. Powłoki metalowe 17 2.1.2. Powłoki niemetalowe 18 2.1.3. Powłoki organiczne 19 2.2. Ochrona inhibitorowa 20 2.3. Ochrona elektrochemiczna 21 2.3.1. Ochrona katodowa z wykorzystaniem zewnętrznego źródła prądu stałego 21 2.3.2. Ochrona katodowa z użyciem anod galwanicznych 22 3. Powłoki ochronne – skład, właściwości, mechanizmy schnięcia 24 3.1. Skład farby 24 3.2. Schnięcie farby 26 3.2.1. Suszenie fizyczne 26 3.2.2. Utwardzanie chemiczne 27 3.2.3. Utwardzanie („schnięcie”) oksydacyjne 28 4. Projektowanie zabezpieczenia powłokowego 29 5. Przygotowanie podłoża przed malowaniem 34 5.1. Metody przygotowania powierzchni 34 5.2. Przygotowanie powierzchni przed nałożeniem farby 35 5.3. Obróbka stalowego podłoża (przygotowanie wstępne) 35 5.4. Czyszczenie powierzchni i odtłuszczanie 36 5.4.1. Narzędzia ręczne 38 5.4.2. Narzędzia ręczne z napędem mechanicznym 38 5.4.3. Czyszczenie strumieniowo-ścierne 39 6. Kontrola przygotowania podłoża przed malowaniem 47 6.1. Wzrokowa ocena stanu powierzchni 47 6.2. Chropowatość powierzchni podłoża przeznaczonego do malowania 50 6.2.1. Pomiar z wykorzystaniem komparatorów 50 6.2.2. Pomiar za pomocą miernika igłowego 52 6.2.3. Pomiar przy użyciu taśmy replikacyjnej 52 6.3. Zapylenie powierzchni przeznaczonej do malowania 54 6.4. Zatłuszczenie powierzchni przeznaczonej do malowania 55 6.5. Zawartość soli rozpuszczalnych na powierzchni przeznaczonej do malowania 55 7. Kontrola warunków klimatycznych 58 7.1. Temperatura otoczenia 58 7.2. Wilgotność względna 58 7.3. Różnica pomiędzy temperaturą malowanej powierzchni a temperaturą punktu rosy 59 7.4. Opady atmosferyczne 59 7.5. Wiatr 59 7.6. Wentylacja 59 7.7. Pomiar parametrów klimatycznych 60 8. Nakładanie powłok 62 8.1. Metody konwencjonalne: pędzel, wałek 62 8.2. Metoda natrysku powietrznego 63 8.3. Metoda natrysku bezpowietrznego 65 9. Kontrola jakości powłok w czasie nakładania i po nałożeniu 68 9.1. Pomiar grubości powłok na mokro 68 9.2. Pomiar grubości powłok na sucho 69 9.3. Pomiar twardości 70 9.3.1. Metoda Shore’a 71 9.3.2. Metoda Barcola 72 9.3.3. Metoda ołówkowa 72 9.4. Pomiar przyczepności 73 9.4.1. Metoda siatki nacięć 73 9.4.2. Metoda odrywowa 75 9.5. Pomiar szczelności 77 9.6. Pomiar gęstości farby 80 9.7. Pomiar lepkości kinematycznej farby 81 10. Inspekcja powłok 83 10.1. Rola inspektora 83 10.2. Plan inspekcji 84 10.3. Sprzęt inspekcyjny 86 11. Wady powłok 88 12. Elektrochemiczna spektroskopia impedancyjna w badaniu powłok 98 12.1. Podstawy spektroskopii impedancyjnej 98 12.2. Zastosowanie spektroskopii impedancyjnej w badaniach powłok 100 13. Zabezpieczenie zbiorników balastowych statków 106
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153299 E N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Sterowanie jakością / Andrzej Pacana. - Wyd. 2 zm. - Rzeszów : Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej, 2000. - 121 s. : il. ; 24 cm.
(Materiały Pomocnicze)
Bibliogr. s. 121.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 102148 LE (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [244]-247.
Dla studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych kierunku mechanika i budowa maszyn oraz kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji.
Sygnatura czytelni BMW: VI H 9 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. S 72175 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm na stronach 171-184.
1. Sposoby przedstawiania wyników pomiarów i obserwacji …. 12 1.2. Jednostki i zestawienie tabelaryczne danych … 12 1.3. Przedstawienie graficzne danych .. 16 1.4. Zależności funkcyjne i aproksymacja metodą najmniejszych kwadratów …. 17 1.5. Wykorzystanie graficznej postaci funkcji aproksymującej … 23 2. Analiza błędów pomiarów wielości fizycznych …. 26 2.2. Źródła błędów pomiarowych …. 27 2.3. Podstawy analizy błędów przypadkowych … 29 2.4. Dokładność pomiarów pośrednich ….. 31 3. Metody badania jakości produktu …. 34 3.2. Metody sensoryczne …. 34 3.3. Wybrane metody instrumentalne …. 42 4. Pieczywo …. 44 4.2. Rodzaje i składniki pieczywa ….. 44 4.3. Technologia produkcji ….. 48 4.4. Jakość pieczywa ….50 4.5. Badanie jakości wbranego pieczywa … 56 5. Stałe tłuszcze jadalne ….. 60 5.2. Budowa, właściwości i jakość wybranych tłuszczów …. 61 5.3. Masło i margaryna ….. 66 5.4. Jakość tłuszczów jadalnych …… 71 5.5. Określanie zawartości wody w wybranych produktach tłuszczowych …. 71 6. Mleko i płynne produkty mleczne …….. 74 6.2. Skład, rodzaje mleka i metody jego utrwalania … 75 6.3. Produkty mleczne fermentowane oraz koncentraty mleczne ….. 81 6.4. Produkty mleczne wysokotłuszczowe ….. 83 6.5. Badanie jakości mleka spożywczego … 84 7. Jaja spożywcze i produkty jajeczne ……. 88 7.2. Budowa jaja i unormowania prawne .. 89 7.3. Jakość i opakowania jaj ….. 93 7.4. Przetwory z jaj … 97 7.5. Badanie jakości i świeżości jaj kurzych …. 98 8. Wody pitne …. 101 8.2. Podział wód pitnych ….. 102 8.3. Unormowania prawne dotyczące wody pitnej …. 105 8.4. Uzdatnianie wody pitnej …. 110 8.5. Badanie jakości wody pitnej ….. 111 9. Wybrane gazowane napoje bezalkoholowe ….. 114 9.2. Podział, znakowanie i jakość …… 115 9.3. Składniki i wymagania organoleptyczne …. 116 9.4. Charakterystyka wybranych napojów bezalkoholowych … 118 9.5. Badanie jakości wybranych napojów bezalkoholowych ….. 120 10. Wybrane produkty przemysłu fermentacyjnego ….. 124 10.2. Alkohol etylowy i napoje wysokoprocentowe … 124 10.3. Piwo …. 126 10.4. Wino …….. 133 10.5. Badanie jakości i właściwości fizykochemicznych wybranych napojów alkoholowych….. 137 11. Papier i opakowania z papieru …. 140 11.2. Wytwory papiernicze i ich rodzaje … 141 11.3. Technologia wytwarzania papieru …. 149 11.4. Przetwory papiernicze i innowacyjne opakowania … 151 11.5. Ocena jakości papierów na opakowania …. 152 12. Metale, stopy metali, minerały i kamienie szlachetne ….. 155 12.2. Charakterystyka wybranych metali i stopów metali …. 157 12.3. Minerały, kamienie szlachetne i bursztyn …… 164 12.4. Ciężar właściwy, gęstość i twardość metali i stopów …. 166 12.5. Badanie właściwości fizykochemicznych metali, stopów, minerałów i autentyczności kamieni szlachetnych …. 167
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 254 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 150338 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 150337 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Co-packing / Paweł Trębicki. W: Eurologistics. 2010, nr 2, s.38-41. - Suchy Las : Eurologistics s.c, 2010
BS
Kartoteka zagadnieniowa: Organizacja, Zarządzanie i Marketing
Brak okładki
Książka
W koszyku
Rozdział 1. Dane wyrwane z kontekstu nie mają znaczenia 11 Prezentowanie danych w kontekście 16 Wykres danych w czasie 18 Histogram 19 Porównywanie wykresów czasowych 20 Statystyki opisowe: średnia 21 Statystyki opisowe: rozstęp 22 Pierwsza zasada zrozumienia danych 23 Rozdział 2. Zmienność jest obecna w każdym zestawie danych 27 Porównanie do specyfikacji 29 Porównanie do średniej 34 Podejście Shewharta do interpretacji danych 35 Interpretacja wielkości deficytu w handlu zagranicznym 39 Druga zasada zrozumienia danych 42 Rozdział 3. Celem analizy jest wydobycie informacji zawartych w danych 47 Karty Wartości Indywidualnych i Ruchomego Rozstępu 50 Obliczanie ruchomego rozstępu 52 Dwa wykresy na karcie ImR 54 Obliczanie granic dla karty ImR 55 Interpretacja karty ImR 57 Karta ImR dla wskaźnika terminowości dostaw 59 Dostawy drogą powietrzną - dane 63 Jaka jest więc różnica? 68 Miesięczne przychody firmy ubezpieczeniowej 70 Rozdział 4. Najlepsza analiza to najprostsza z możliwych, pozwalająca na odczytanie informacji zawartych w danych 79 Dostawy drogą powietrzną - ciąg dalszy 80 Wielkość produkcji 85 Zwolnienie do produkcji za pierwszym razem 87 To nie jest nic nowego 90 Zezlomowana produkcja 91 Bezpieczeństwo i higiena pracy 92 Reszta historii 95 Rozdział 5. Nie wszystkie dane są użyteczne 101 Terminowe zamknięcie miesiąca 101 Ciekłe żelazo 106 Koszt materiału 109 Przelania 121 Rozdział 6. O czym jeszcze powinniśmy pamiętać 129 Co powinieneś teraz zrobić? 137 Transformacja 140 Co powinieneś zrobić jutro? 140 Przecież to nie może być takie proste! 142 Trzy typy działań 147 Jak zachowuje się proces przewidywalny 148 Jak zachowuje się proces nieprzewidywalny 152 Rekomendowana literatura 155 Karty Wartości Indywidualnych bazujące na medianie ruchomego rozstępu 157 Karty Wartości Indywidualnych bazujące na średnim ruchomym rozstępie 158 Dlaczego nie używać kart typu p? 159 Skromna propozycja 160 Jeżeli coś nie jest zepsute, nie próbuj tego naprawiać 165
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152287 N, 152288 N (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11003 (1 egz.)
Magazyn
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 9740 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Organizatora Produkcji)
Bibliogr.
Dla inżynierów, techników i pracowników przemysłu maszynowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2332 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych i norm przy rozdziałach.
CZĘŚĆ I: Wybrane zagadnienia zarządzania i inżynierii produkcji 7 Agnieszka Woźniak, Małgorzata Górka, Bogusław Ślusarczyk, Małgorzata Barańska Analiza stabilności i zdolności procesu wytwórczego na przykładzie przedsiębiorstwa z branży motoryzacyjnej 9 Karol Sołek, Bogusław Ślusarczyk, Agnieszka Woźniak Znaczenie przywództwa w organizacji i jego wpływ na sposób zarządzania w poszczególnych sektorach 29 Ismena Kuliga, Beata Ujda-Dyńka Implementacja metody 5S w przedsiębiorstwie produkcyjnym z branży lotniczej 43 Liliana Mierzwińska, Zuzanna Lechwar Zastosowanie Lean Management a usprawnienie procesu produkcyjnego w opinii pracowników przedsiębiorstwa X 65 Paweł Skotny, Kinga Dębska, Kazimierz W. Krupa Industry 4 0 i Industry 5 0 – wybrane lewarowe akceleratory 79 Kinga Dębska, Paweł Skotny, Kazimierz W. Krupa Integracja systemów wytwórczych w dobie przemysłu 4 0 – wybrane aspekty 93 Małgorzata Górka, Karol Sołek, Bogusław Ślusarczyk Wpływ kapitału kreatywności sektora Mśp województwa podkarpackiego na ich innowacyjność 105 Małgorzata Źródło-Loda, Natalia Raś Analiza ryzyka procesu produkcyjnego w wybranym przedsiębiorstwie 129 Inżynieria produkcji i jakości – obszary i kierunki rozwoju4 CZĘŚĆ II: Wybrane zagadnienia inżynierii jakości produktów żywnościowych 149 Magdalena Dykiel, Celina Nocula, Bernadetta Bienia Ocena właściwości funkcjonalnych białek jaj 151 Bernadetta Bienia, Zuzanna Bek, Magdalena Dykiel parametry jakościowe soków owocowych i owocowo-warzywnych pochodzących od lokalnego producenta 169 Barbara Krzysztofik, Barbara Krochmal-Marczak Inżynieria produkcji wysokiej jakość i bezpieczeństwa żywieniowego mleka oraz jego przetworów 183 Barbara Krzysztofik, Barbara Krochmal-Marczak Uprawa bulw ziemniaka w systemie ekologicznym a jakość surowca i produktów końcowych 211
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153684 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Politechniki Szczecińskiej. Inżynieria Jakości. Zarządzanie przez Jakość - TQM ; nr [2] Sygn. P 774/ C 37772.)
Numeracja serii gł.: nr 565.
Bibliogr. przy art.
Brak okładki
Książka
W koszyku
(NT Nowa Technika ; z. 7)
Dla techników i inżynierów zatrudniowych w przemyśle maszynowym i hutniczym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1451 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności