Odżywianie
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(235)
Forma i typ
Książki
(170)
Artykuły
(61)
Publikacje naukowe
(14)
Publikacje dydaktyczne
(13)
Poradniki i przewodniki
(8)
Publikacje fachowe
(7)
Czasopisma
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(173)
dostępne
(73)
nieokreślona
(5)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(78)
Biblioteka Międzywydziałowa
(68)
Biblioteka WWFiF
(106)
Magazyn
(2)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(17)
Mauricz Jakub
(10)
GawrylczykZielińska Natalia
(6)
Szewczyk Paweł
(6)
Zając Adam
(6)
Berger Stanisław (1923- )
(5)
Gertig Henryk (1924-2011)
(5)
Hasik Jan (1922-2001)
(5)
Jarosz Mirosław
(5)
Rogala Marcin
(5)
Brzozowska Ewa
(4)
Kunachowicz Hanna
(4)
Magiera Leszek
(4)
Walaszek Robert
(4)
Wierzbicka Iwona
(4)
Bean Anita
(3)
Brzozowska Anna (technologia żywności)
(3)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(3)
Ciborowska Helena (1944- )
(3)
Ciborowski Artur
(3)
Gawrylczyk Natalia
(3)
Hryniewiecki Lech (1929-1998)
(3)
Nazwisko Imię
(3)
Przysławski Juliusz
(3)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(3)
Rudnicka Anna
(3)
Skrodzka Zdzisława
(3)
Szewczyński Jerzy
(3)
Turlejska Halina
(3)
Wojtczak Ewa
(3)
Białkowska Magdalena
(2)
Biernat Jadwiga (1944- )
(2)
Brzezińska-Kolarz Beata. Przyczyny otyłości
(2)
Brzózka Tomasz (1978- )
(2)
Celejowa Irena (1917- )
(2)
Czapski Janusz (1946- )
(2)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(2)
Dec-Fiłatow Ewa. Dieta na zdrowie, czyli wpływ odżywiania i aktywności fizycznej na kondycję psychofizyczną człowieka
(2)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Gajda Robert (technologia żywności)
(2)
Gajewska Danuta
(2)
Grzymisławski Marian (1947- )
(2)
Gumowska Irena
(2)
Jarosz Mirosław (1957- )
(2)
Kozdroń Ewa. Aktywność ruchowa w procesie pomyślnego starzenia
(2)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(2)
Kuński Henryk (1932- )
(2)
Mizera Justyna
(2)
Molski Marcin
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Podruczny Radosław
(2)
Roszkowski Wojciech
(2)
Sadowska Halina (1925-2011)
(2)
Sawicka Kamila
(2)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(2)
Waśkiewicz Zbigniew
(2)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(1)
Aleksandrowicz Julian
(1)
Allison Simon P
(1)
Ambroży Dorota
(1)
Atkinson Elżbieta
(1)
Augustyn-Protas Anna
(1)
Babicz Katarzyna
(1)
Badora Aleksandra
(1)
Ball Stefan
(1)
Barańska Marta (psycholog)
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Bazaliński Dariusz
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Benardot Dan (1949- )
(1)
Bender Arnold E
(1)
Bernatek-Brzózka Paulina (1984- )
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Białas Wojciech
(1)
Białecka-Dębek Agata
(1)
Blaxter K. L
(1)
Broniecka Anna
(1)
Brożyna Maciej (1983- )
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Brzezińska Monika (medycyna)
(1)
Brzozowski Jan
(1)
Burda Piotr R
(1)
Burke Louise
(1)
Butcher James N
(1)
Błecha Krzysztof
(1)
Carson Robert C
(1)
Celińska-Löwenhoff Magdalena
(1)
Cendrowski Zbigniew
(1)
Chęcińska-Maciejewska Zuzanna
(1)
Ciborowska Helena
(1)
Cichecka Joanna
(1)
Cierniewska Anna
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Contento Isobel R
(1)
Czapla Michał
(1)
Czerwińska Dorota
(1)
Dalecka Marzena
(1)
Dash Daniel
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(23)
2010 - 2019
(122)
2000 - 2009
(60)
1990 - 1999
(13)
1980 - 1989
(7)
1970 - 1979
(8)
1960 - 1969
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(49)
1989-2000
(4)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(235)
Język
polski
(234)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(13)
Lekarze
(4)
Dietetycy
(2)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Piłkarze nożni
(1)
Specjaliści zdrowia publicznego
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Odżywianie
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(873)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(760)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(690)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(637)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(613)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(495)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Przedsiębiorstwo
(467)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(3)
1901-2000
(2)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
2001-0
(1)
2002-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Gatunek
Podręcznik
(22)
Podręczniki akademickie
(17)
Poradniki
(13)
Artykuł z czasopisma naukowego
(8)
Poradnik
(8)
Podręczniki
(7)
Wydawnictwa popularne
(6)
Przepisy kulinarne
(5)
Opracowanie
(4)
Monografia
(3)
Słowniki terminologiczne
(3)
Tablice i wzory
(3)
Ćwiczenia i zadania
(3)
Czasopismo fachowe
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Czasopismo medyczne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Encyklopedie
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Słownik terminologiczny
(1)
Słowniki polskie
(1)
Słowniki polsko-angielskie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(40)
Kultura fizyczna i sport
(16)
Kulinaria
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Językoznawstwo
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Kultura Fizyczna
(61)
235 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 10668 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 120225 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4647 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 121-[135].
Sygnatura czytelni BMW: IX M 19 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 34
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 12185 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124855 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6020 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zasady żywienia i dietetyka stosowana / Zofia Wieczorek-Chełmińska. - Wyd.3 popr. i uzup. - Warszawa : Państ. Zakł. Wydawnictw Lekarskich, 1977. - 363, [1] s. : tab. ; 24 cm.
Bibliogr. s. [364]
Sygnatura czytelni BWF: SOLDAR
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. F 233
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 168 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 137820
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6859 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 128260 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6269 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102473 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 1558 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 117013 N, F 4422 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 138750 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7497 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Problemy Naukowe Współczesności / Wszechnica Polskiej Akademii Nauk)
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58413 L, 58414 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Dla słuchaczy wydziałów technologii żywności i żywienia człowieka, towaroznawstwa oraz dla tych kierunków nauczania, w programie których postanowiono zapoznać studentów z oceną jakości żywności.
Sygnatura czytelni BMW: IX M 16 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 32
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. M 11951 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 123724 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5790 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zdrowe odżywianie seniora / Agnieszka Ziober. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, 2020. - 112 stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Na okładce: Zalecenia żywieniowe przy wybranych chorobach wieku starczego.
Układ pokarmowy Smaki i zapachy Czynniki psychiczne Nawyki żywieniowe Zapotrzebowanie energetyczne osób starszych Składniki odżywcze w diecie osób starszych 10 zasad zdrowego żywienia osób starszych PIRAMIDA ZDROWEGO ŻYWIENIA PRAKTYCZNE ZALECENIA PRZYDATNE W ŻYWIENIU OSÓB STARSZYCH MENU DLA SENIORA MIAŻDŻYCA NADCIŚNIENIE TĘTNICZE CUKRZYCA OSTEOPOROZA DNA MOCZANOWA CHOROBA PARKINSONA OTYŁOŚĆ NIEDOŻYWIENIE
Sygnatura czytelni BWF: VII P 66
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8490 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Dwumiesięcznik
2024, nr 1(1)-.
Tytuł według okładki.
Zawartość zasobu Magazyn P 3339 udostępniany w BWEiZ
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Biblioteka WWFiF: 2024 nr 1, nr 2
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 395-401 i przy niektórych rozdziałach.
Adam Zając, Artur Gołaś ŻYWIENIOWE ZAGROŻENIA WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA JAK WYŻYWIĆ GATUNEK LUDZKI PRAWDY NA TEMAT ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH UCHODZĄCYCH ZA ZDROWE CZŁOWIEK SKŁADOWISKIEM ŚWIATOWYCH ODPADÓW NAJWIĘKSZE MITY NA TEMAT ZDROWEGO ODŻYWIANIA Twój DRUGI MÓZG WSZECHOBECNE TRUCIZNY KRYJĄCE SIĘ W NASZYM POKARMIE Grzegorz Zydek ŻYWIENIE A LUDZKI GENOM - PALEODIETA Stanisław Poprzęcki METABOLIZM WYSIŁKOWY MIĘŚNIE SZKIELETOWE - STRUKTURA I FUNKCJA MECHANIZM SKURCZU MIĘŚNIA POPRZECZNIE PRĄŻKOWANEGO PODSTAWOWE SYSTEMY ENERGETYCZNE FIZJOLOGICZNE ZNACZENIE POTRENINGOWYCH ZMIAN METABOLICZNYCH W MIĘŚNIACH SZKIELETOWYCH OGÓLNE ASPEKTY REGULACJI METABOLIZMU UDZIAŁ HORMONÓW W METABOLIZMIE WYSIŁKOWYM REGULACJA AKTYWNOŚCI ENZYMATYCZNEJ Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek WĘGLOWODANY - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE WĘGLOWODANÓW I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW W DIECIE ŹRÓDŁA WĘGLOWODANÓW TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW WĘGLOWODANY A WYSIŁEK FIZYCZNY PRZEDWYSIŁKOWE I POWYSIŁKOWE SPOŻYCIE WĘGLOWODANÓW OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA WĘGLOWODANÓW Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek TŁUSZCZE - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE TŁUSZCZÓW I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI TŁUSZCZÓW W DIECIE ŹRÓDŁA TŁUSZCZÓW TRAWIENIE TŁUSZCZÓW TŁUSZCZE A WYSIŁEK FIZYCZNY TŁUSZCZ JAKO ŹRÓDŁO ENERGII W SPOCZYNKU I PODCZAS WYSIŁKU OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA TŁUSZCZÓW Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek BIAŁKA - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE BIAŁEK I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI BIAŁKA W DIECIE ŹRÓDŁA BIAŁKA TRAWIENIE BIAŁEK W PRZEWODZIE POKARMOWYM BIAŁKA A WYSIŁEK FIZYCZNY ZAPOTRZEBOWANIE NA BIAŁKO U OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA BIAŁEK Adam Zając, Artur Gołaś, Lucjan Langner PŁYNY - RODZAJE I ICH ROLA W NAWADNIANIU ORGANIZMU RÓWNOWAGA WODNA HYPONATREMIA OPRÓŻNIANIE ŻOŁĄDKA Z PŁYNÓW A WYSIŁEK FIZYCZNY OPRÓŻNIANIE ŻOŁĄDKA I SKŁAD PŁYNÓW WPŁYW CZYNNOŚCI PRZEWODU POKARMOWEGO NA UZUPEŁNIANIE STRAT WODY WODY PITNE I ICH WPŁYW NA ORGANIZM CZŁOWIEKA Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek WITAMINY I MINERAŁY - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA WITAMIN I MINERAŁÓW WITAMINY MINERAŁY JAKOŚĆ PREPARATÓW WITAMINOWO-MINERALNYCH Małgorzata Michalczyk ANTYOKSYDANTY, WOLNE RODNIKI, STRES OKSYDACYJNY REAKTYWNE FORMY TLENU - RFT STRES OKSYDACYJNY OBRONA ANTYOKSYDACYJNA FlTOCHEMIKALIA Piotr Kaczka SUPLEMENTY DIETY DLA SPORTOWCÓW I OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE POTENCJAŁ OSOBY TRENUJĄCEJ KLASYFIKACJA SUPLEMENTÓW DIETY ODŻYWKI WYSOKOBIAŁKOWE PRODUKTY AMINOKWASOWE ODŻYWKI WĘGLOWODANOWE ODŻYWKI WĘGLOWODANOWO-BIAŁKOWE ZDROWE TŁUSZCZE PRODUKTY Z KREATYNĄ PRODUKTY PRZEDTRENINGOWE (PREWORKOUT STACKS) PRODUKTY MODULUJĄCE POZIOM HORMONÓW („BOOSTERY TESTOSTERONU") SUPLEMENTY WSPOMAGAJĄCE REDUKCJĘ TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRODUKTY PROZDROWOTNE Małgorzata Michalczyk WYBRANE SUBSTANCJE DODATKOWE STOSOWANE W PRODUKCJI SUPLEMENTÓW DIETY Grzegorz Zydek ANALIZA I PROGRAMOWANIE DIETY SPORTOWCÓW ISTOTA OCENY SKŁADU ILOŚCIOWEGO I JAKOŚCIOWEGO DIETY SPORTOWCÓW ANALIZA DIETY I SUPLEMENTACJI - NA PRZYKŁADZIE ZAWODNIKA UPRAWIAJĄCEGO BIEGI PRZEZ PŁOTKI NA 400 M Grzegorz Zydek DIETA I SUPLEMENTACJA W WYBRANYCH DYSCYPLINACH SPORTU PERSONALIZACJA DIETY SPORTOWCÓW PRZYKŁADOWE ROZWIĄZANIA DIETETYCZNO-SUPLEMENTACYJNE W RÓŻNYCH DYSCYPLINACH SPORTU IW TRENINGU REKREACYJNYM Grzegorz Zydek DIETA I SUPLEMENTACJA MŁODEGO SPORTOWCA ZAPOTRZEBOWANIE ENERGETYCZNO-ODŻYWCZE MŁODEGO SPORTOWCA ZAPOTRZEBOWANIE NA PŁYNY MŁODEGO SPORTOWCA Adam Zając, Artur Gołaś, Miłosz Czuba DIETA I SUPLEMENTACJA PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO MASA I SKŁAD CIAŁA PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO NAWODNIENIE ORGANIZMU PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO REKOMENDACJE DO SPOŻYCIA WĘGLOWODANÓW ANTYOKSYDANTY ZASOBY ŻELAZA WITAMINA D WYKORZYSTANIE SUBSTANCJI ALKALIZUJĄCYCH Małgorzata Michalczyk DIETOTERAPIA W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU METABOLICZNYM I IMMUNOLOGICZNYM ŻYWIENIE W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU METABOLICZNYM ŻYWIENIE W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU IMMUNOLOGICZNYM Adam Zając, Artur Gołaś DIETETYCZNO-TRENINGOWE METODY WALKI Z NADWAGĄ I OTYŁOŚCIĄ KRYTERIA I KLASYFIKACJA NADWAGI I OTYŁOŚCI ROLA DIET W PROCESIE REDUKOWANIA MASY CIAŁA I TKANKI TŁUSZCZOWEJ ROLA ĆWICZEŃ ODCHUDZAJĄCYCH W PROCESIE REDUKOWANIA MASY CIAŁA I TKANKI TŁUSZCZOWEJ WYZNACZANIE STREF WYSIŁKOWYCH WYBRANE METODY TRENINGOWE KSZTAŁTUJĄCE WYTRZYMAŁOŚĆ I SIŁĘ MIĘŚNIOWĄ Jakub Chycki KURACJE HORMONALNE W STRATEGII ODCHUDZAJĄCEJ I ODMŁADZAJĄCEJ (PRZECIWSTARZENIOWEJ) PROCES STARZENIA SIĘ STRUKTURA CHEMICZNA I MECHANIZM WYDZIELANIA GH REGULACJA OSI NEUROENDOKRYNNEJ GH ZMIENNOŚĆ UWALNIANIA GH w ROZWOJU ONTOGENETYCZNYM WŁAŚCIWOŚCI I MECHANIZM UWALNIANIA TESTOSTERONU TERAPIE MEDYCZNE I KURACJE UZUPEŁNIAJĄCE RHGH, T I IGF-1 WPŁYW GH i T NA PARAMETRY MORFOLOGICZNE GH I T A UKŁAD SERCOWO-NACZYNIOWY WPŁYW GH i T NA KONDYCJĘ UKŁADU KOGNITYWNEGO WSKAZANIA I STRATEGIE KIERUNKOWYCH KURACJI HORMONALNYCH RHGH I T OBJAWY NIEPOŻĄDANE KURACJI RHGH I T GH A MÓZG STANDARDY TERAPII MONITOROWANEJ ALGORYTM POSTĘPOWANIA W PRZECIWSTARZENIOWEJ TERAPII GH Daniela Kurczabińska-Luboń ZABURZENIA MIKROBIOMU U OSÓB AKTYWNYCH. ZNACZENIE TERAPII PROBIOTYCZNYCH W SPORCIE Aneta Sobczak, Anna Adamczyk NUTRIGENETYKA, NUTRIGENOMIKA I EPIGENETYKA W ŻYWIENIU CZŁOWIEKA NUTRIGENETYKA NUTRIGENOMIKA, NUTRIGENETYKA, EPIGENETYKA - ZNAKI PRZYSZŁOŚCI CHOROBY DIETOZALEŻNE O UDOWODNIONYM ZWIĄZKU Z GENAMI Bożena Boruta-Gojny PSYCHODIETETYKA - WYBRANE ZAGADNIENIA UWARUNKOWANIA PSYCHOLOGICZNE, ZACHOWAŃ ŻYWIENIOWYCH KSZTAŁTOWANE I UTRWALANE W STRUKTURZE OSOBOWOŚCI UWARUNKOWANIA ANTROPOLOGICZNE I KULTUROWE ŻYWIENIA ZABURZENIA ODŻYWIANIA A ZABURZENIA EMOCJONALNE I CHOROBY PSYCHICZNE (FOOD-MOOD CONNECTION) PSYCHOLOGICZNE STEROWANIE ZMIANĄ SPOSOBU ŻYWIENIA Miłosz Czuba MASA I SKŁAD CIAŁA A ZDROWIE I WYDOLNOŚĆ FIZYCZNA SKŁAD CIAŁA W SPORCIE SKŁAD CIAŁA A MOŻLIWOŚCI WYSIŁKOWE ZAWARTOŚĆ TKANKI TŁUSZCZOWEJ W ORGANIZMIE OSÓB NIETRENUJĄCYCH I TRENUJĄCYCH DEFINICJE I KLASYFIKACJE OTŁUSZCZENIA ORGANIZMU METODY POMIARU SKŁADU CIAŁA Małgorzata Michalczyk DIAGNOSTYKA LABORATORYJNA W DIETETYCE
Sygnatura czytelni BWF: VIII C 32
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 145152 LE (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / Hanna Kunachowicz [et al.]. - Wyd. 6 uaktual. i rozsz. [- 2 dodr.]. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. - 157, [1] s. : il. ; 29 cm.
Bibliogr. s. 151-[152]. Indeks.
Sygnatura czytelni BMW: IX M 36 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 50
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139320 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 139319 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7547 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności