Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Biblioteka WWFiF
(2)
Autor
Adamski Zygmunt (nauki medyczne)
(1)
Contento Isobel R
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Guzowska Małgorzata
(1)
Lech Magdalena (medycyna)
(1)
Ogińska-Bulik Nina
(1)
Orywal Karolina
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Pyszczuk Barbara
(1)
Siara Olga
(1)
Stefańska Ewa (biologia medyczna)
(1)
Szczepański Wojciech (medycyna)
(1)
Waszkiewicz Napoleon
(1)
Woynarowska Barbara
(1)
Woynarowska-Sołdan Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1857)
Menedżerowie
(240)
Programiści
(184)
Przedsiębiorcy
(101)
Fizjoterapeuci
(100)
Dietetycy i żywieniowcy
(4)
Inżynierowie
(84)
Inżynierowie budownictwa
(78)
Informatycy
(73)
Lekarze
(57)
Technikum
(49)
Nauczyciele
(43)
Szkoły zawodowe
(43)
Prawnicy
(39)
Urzędnicy
(37)
Szkoły średnie
(34)
Trenerzy i instruktorzy sportowi
(31)
Pracownicy naukowi
(29)
Księgowi
(28)
Architekci
(23)
Ekonomiści
(22)
Specjaliści ds. marketingu
(22)
Pracodawcy
(20)
Logistycy
(19)
Analitycy ekonomiczni
(18)
Biegli rewidenci
(18)
Psycholodzy
(18)
Rzeczoznawcy budowlani
(18)
Specjaliści ds. kadr
(17)
Elektrycy
(16)
Inwestorzy indywidualni
(15)
Ortopedzi
(15)
Lekarze rodzinni
(14)
Budowlani
(13)
Doradcy personalni
(13)
Rodzice
(13)
Adwokaci
(12)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(12)
Radcy prawni
(12)
Sportowcy
(12)
Studenci
(12)
Analitycy danych
(11)
Nauczyciele akademiccy
(11)
Rehabilitanci
(11)
Inspektorzy bhp
(10)
Szkoły ponadgimnazjalne
(10)
Handlowcy
(9)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(9)
Pedagodzy
(9)
Poziom nauczania Szkoły wyższe
(9)
Pracownicy samorządowi
(9)
Psychoterapeuci
(9)
Dietetycy
(8)
Inspektorzy budowlani
(8)
Szkoły branżowe I stopnia
(8)
Sędziowie
(8)
Terapeuci zajęciowi
(8)
Zarządcy nieruchomości
(8)
Aplikanci
(7)
Coachowie
(7)
Dyrektorzy HR
(7)
Dzieci
(7)
Elektronicy
(7)
Farmaceuci
(7)
Inżynierowie środowiska
(7)
Policjanci
(7)
Pracownicy banków
(7)
Szkoły policealne
(7)
18+
(6)
Administratorzy systemów
(6)
B1 (poziom biegłości językowej)
(6)
Dorośli
(6)
Logopedzi
(6)
Menedżerowie produkcji
(6)
Monterzy urządzeń energii odnawialnej
(6)
Neurolodzy
(6)
Politycy
(6)
Specjaliści ds. controllingu
(6)
Strażacy
(6)
Doradcy finansowi
(5)
Dziennikarze
(5)
Elektrycy budowlani
(5)
Energetycy
(5)
Kardiolodzy
(5)
Kierownicy budów
(5)
Kierownicy projektów
(5)
Masażyści
(5)
Młodzież
(5)
Pracownicy socjalni
(5)
Spedytorzy
(5)
Szkoły podstawowe
(5)
Testerzy oprogramowania komputerowego
(5)
A2 (poziom biegłości językowej)
(4)
Cudzoziemcy
(4)
Doradcy zawodowi
(4)
Ekolodzy
(4)
Graficy
(4)
Główni księgowi
(4)
Inżynierowie elektrycy
(4)
Kierowcy zawodowi
(4)
Temat
Dietetyka
(2)
Choroby nerek
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta z ograniczeniem białka
(1)
Dieta z ograniczeniem soli
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Odżywianie
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Przewlekła choroba nerek
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(4)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Dla studentów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia, a także dla edukatorów żywieniowych.
Edukacja żywieniowa Determinanty wyborów pokarmowych i zmian sposobu żywienia Przegląd zagadnień dotyczących edukacji żywieniowej Zwiększenie świadomości oraz wzmacnianie upodmiotowienia i motywacji do zmiany zachowania i podjęcia działania Ułatwianie uzyskania zdolności do zmiany zachowania i podjęcia działania Promowanie wsparcia środowiskowego dla zmiany zachowania Decyzja o wyborze docelowej zmiany zachowania na podstawie oceny problemów i zachowań uczestników Generowanie planów edukacyjnych - nacisk na wzmacnianie motywacji do zmiany zachowania i podjęcia działań Eksploracja determinant zmiany zachowania stanowiącej cel interwencji Selekcja teorii i wyjaśnienie filozofii interwencji Generowanie planów edukacyjnych - nacisk na rozwijanie zdolności do zmiany zachowania i podjęcia działań ldentyfikacja celów przełożenie teorii behawioralnej na cele edukacyjne Nakreślenie planu ewaluacji wykorzystanie procedury DESIGN do promowania wsparcia środowiskowego dla zmiany zachowania i podjęcia działań Skuteczna realizacja edukacji żywieniowej w grupach środki dydaktyczne i inne kanały dla edukacji żywieniowej praca z osobami w różnym wieku, złożonych kultur i o różnym poziomie alfabetyzmu Edukatorzy żywieniowi jako agenci zmiany w środowisku
Sygnatura czytelni BMW: IX M 43 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14575 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa Marian Grzymisławski ; [autorzy: Zygmunt Adamski i 41 pozostałych]. - Wydanie 1. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - XIII, [1], 593, [1] strona : ilustracje, fotografia, wykres ; 24 cm.
Wykaz autorów na stronach V-[VIII].
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
Dla studentów dietetyki, dietetyków i lekarzy praktyków.
Fizjologia układu pokarmowego . Hormonalna kontrola pobierania pokarmu Hanna Krauss, Magdalena Gibas-Dorna, Emilia Korek 1.2. Motoryka przewodu pokarmowego 1.3. Czynność dokrewna (endokrynna) przewodu pokarmowego 1.4. Soki żolądkowo-jelitowe - czynność egzokrynna przewodu pokarmowego 1.5. Trawienie 1.6. Wchłanianie 1.7. Formowanie kału 1.8. Regulacja pobierania pokarmu 1.9. Sygnały obwodowe związane z kontrolą homeostazy energetycznej 1.10. Regulatory łaknienia syntetyzowane obwodowo 2. Żywienie dzieci i młodzieży Hanna Szajewska, Halina Weker, Piotr Socha, Monika Mielus 2.1. Żywienie w okresie niemowlęcym i poniemowlęcym Hanna Szajewska, Piotr Socha 2.2. Żywienie dzieci w wieku przedszkolnym i młodzieży w wieku szkolnym Halina Weker, Piotr Socha 2.3. Żywienie dzieci z mukowiscydozą Monika Mielus 3. Dietoprofilaktyka i dietoterapia gerontologiczna Roma Krzymińska-Siemaszko, Marta Lewandowicz-Umyszkiewicz, Katarzyna Wieczorówska-Tobis 3.2. Starzenie normalne a patologiczne 3.3. Rekomendacje żywieniowe dla normalnego starzenia 3.4. Rekomendacje żywieniowe dla patologicznego starzenia na przykładzie rekomendacji dla chorych z zaburzeniami funkcji poznawczych 4. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących Małgorzata Moszak 4.2. Zmiana masy ciała kobiet w ciąży 4.3. Zmiany metaboliczne zachodzące w organizmie kobiety pod wpływem ciąży 4.4. Unikanie zatruć pokarmowych w czasie ciąży 4.5. Zapotrzebowanie energetyczne oraz udział makroskładników i mikroskładników w diecie 4.6. Suplementacja witamin i składników mineralnych w diecie kobiet ciężarnych 4.7. Inne ważne aspekty opieki dietetycznej nad kobietą ciężarną 4.8. Żywienie kobiet karmiących Ż yw ie n ie w c h o ro b a c h p r z ew o d u p o k a rm ow e g o 5.1. Żywienie w chorobach górnego odcinka przewodu pokarmowego Magdalena Andrzejewska 5.2. Żywienie w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki Dagmara Mahadea, Małgorzata Kupczyk, Michał Kloska 5.3. Żywienie w marskości wątroby Dagmara Mahadea, Małgorzata Kupczyk, Michał Kloska 5.4. Żywienie w nieswoistych chorobach zapalnych jelit Marcin A. Kucharski, Małgorzata Moszak 5.5. Żywienie w chorobie trzewnej Paulina Gulbicka 5.6. Żywienie w zespole przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego Ewelina Swora-Cwynar Żywienie w cukrzycy Agnieszka Zawada, Sylwia Stróżyk 6.2. Ogólne zalecenia dietetyczne w cukrzycy według wytycznych Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (PTD) 6.3. Cukrzyca typu 2 6.4. Cukrzyca typu 1 6.5. Cukrzyca wtórna 6.6. Powikłania cukrzycy 6.7. Leczenie dietetyczne pacjentów z przewlekłą cukrzycową chorobą nerek . . 297 6.8. Zamienniki cukru Klaudia Cugini Leczenie dietetyczne otyłości Lucyna Ostrowska 7.1. Otyłość - diagnostyka i patomechanizm 7.2. Cele leczenia dietetycznego w otyłości 7.3. Założenia i metodyka diety redukcyjnej 7.4. Żywienie pacjenta po zabiegu bariatrycznym Problematyka diagnozowania i leczenia dietetycznego pacjentów niedożywionych Stanisław Klęk 8.1. Definicja niedożywienia 8.2. Konsekwencje niedożywienia 8.3. Rozpoznawanie niedożywienia 8.4. Leczenie niedożywienia 9. Postępowanie dietetyczne w zaburzeniach odżywiania Marta Tyszkiewicz-Nwafor, Agnieszka Stopień, Agata Dutkiewicz 9.1. Jadlowstręt psychiczny 9.2. Żarłoczność psychiczna 9.3. Zaburzenie z napadami objadania się 9.4. Inne zaburzenia odżywiania 9.5. Metody uzupełniające leczenie dietetyczne zaburzeń odżywiania 10. Leczenie żywieniowe w chorobach nowotworowych Aleksandra Kapała, Agnieszka Surwiłto 10.1. Wpływ sposobu odżywiania na ryzyko rozwoju choroby nowotworowej 10.2. Problem niedożywienia wśród pacjentów onkologicznych 10.3. Problemy żywieniowe pacjentów onkologicznych 10.4. Cele leczenia żywieniowego w onkologii 10.5. Metodyka planowania diety 10.6. Nowe trendy w leczeniu żywieniowym pacjentów z chorobą nowotworową 11. Żywienie w chorobach nerek Sylwia Małgorzewicz 11.1. Żywienie w przewlekłej chorobie nerek w okresie leczenia zachowawczego 11.2. Żywienie w okresie leczenia za pomocą hemodializy 11.3. Żywienie w okresie leczenia za pomocą dializy otrzewnowej 11.4. Niedożywienie u chorych z PChN 11.5. Żywienie po przeszczepie nerki 11.6. Ostre uszkodzenie nerek - żywienie 11.7. Kamica układu moczowego 12. Żywienie w chorobach układu krążenia Paweł Bogdański, Wiktor B. Szostak, Barbara Cybulska, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Mirosław Jarosz 12.1. Postępowanie dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym Paweł Bogdański 12.2. Żywieniowa profilaktyka chorób układu krążenia Wiktor B. Szostak, Mirosław Jarosz 12.3. Żywienie w dyslipidemiach Barbara Cybulska, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Mirosław Jarosz 13. Zalecenia dietetyczne w wybranych chorobach skóry Zygmunt Adamski, Weronika Pietrenko 13.2. Dieta w łuszczycy 13.3. Dieta w atopowym zapaleniu skóry 13.4. Dieta w trądziku 13.5. Dieta w chorobach pęcherzowych skóry Żywienie osób z nadwrażliwością pokarmową Alina Kanikowska, Martyna Marciniak 14.1. Nadwrażliwość pokarmowa: alergia a nietolerancja 14.2. Nietolerancja pokarmowa 14.3. Alergia pokarmowa 14.3.4. Wybrane alergeny pokarmowe Martyna Marciniak 14.4. Wybrane choroby alergiczne związane z modyfikacją diety 14.5. Niepożądane skutki stosowania diet eliminacyjnych 14.6. Przykładowe diety eliminacyjne Martyna Marciniak Podstawy żywienia klinicznego Stanisław Klęk, Emilia Marcinkowska, Sylwia Miętkiewicz 15.1. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe Stanisław Klęk 15.2. Żywienie parenteralne - pielęgnacja dostępu Emilia Marcinkowska, Sylwia Miętkiewicz Prebiotyki, probiotyki, suplementy diety i żywność specjalnego przeznaczenia medycznego Alina Górecka 16.2. Prebiotyki 16.3. Probiotyki 16.4. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego 16.5. Suplementy diety
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 58
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8359 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce wyłącznie nazwy trzech pierwszych autorów.
Bibliografia, netogafia przy rozdziałach. Indeks.
1.Materiał do badań laboratoryjnych – Karolina Orywal 1.1.Krew jako materiał diagnostyczny 1.2.Mocz jako materiał diagnostyczny 1.3.Inne materiały diagnostyczne 2.Wpływ czynników przedanalitycznych na wynik badania laboratoryjnego – Karolina Orywal 2.1.Zmienność biologiczna 2.2.Zmienność przedanalityczna związana z przygotowaniem materiału do badań laboratoryjnych 3.Interpretacja wyniku badania laboratoryjnego – Karolina Orywal II. DIAGNOSTYKA LABORATORYJNA WYBRANYCH CHORÓB I STANÓW KLINICZNYCH 4.Zaburzenia gospodarki wodno-elektrolitowej – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 4.1.Definicja i przyczyny zaburzeń wodno-elektrolitowych 4.2.Podstawy diagnostyki zaburzeń wodno-elektrolitowych 4.3.Podstawowe zalecenia żywieniowe, bilans wodny 5.Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 5.1.Definicja i przyczyny zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej 5.2.Podstawy diagnostyki zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej 5.3.Podstawowe zalecenia żywieniowe w zaburzeniach równowagi kwasowo-zasadowej 6.Niedobory żywieniowe – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 6.1.Rodzaje niedoborów żywieniowych Niedokrwistości (z niedoboru Fe i Cu oraz z niedoboru witaminy B12 i kwasu foliowego) Niedobory składników mineralnych Niedobory witamin 6.2.Diagnostyka laboratoryjna niedoborów żywieniowych 6.3.Podstawowe zalecenia w niedoborach żywieniowych 7.Niedożywienie – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 7.1.Rodzaje niedożywienia, rozpoznanie 7.2.Diagnostyka laboratoryjna niedożywienia 7.3.Podstawowe zasady dietoterapii w niedożywieniu 8.Otyłość – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 8.1.Definicja i powikłania otyłości 8.2.Diagnostyka laboratoryjna otyłości i jej powikłań 8.3.Podstawowe zasady dietoterapii w leczeniu otyłości 9.Zaburzenia odżywiania – Magdalena Lech, Karolina Orywal, Napoleon Waszkiewicz 9.1.Zaburzenia odżywiania związane z utratą masy ciała 9.2.Zaburzenia odżywiania związane ze wzrostem masy ciała 9.3.Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń odżywiania 9.4.Podstawowe zasady dietoterapii w zaburzeniach odżywiania 10.Choroby metaboliczne – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 10.1.Cukrzyca typu 2 Epidemiologia i patogeneza cukrzycy typu 2 Diagnostyka laboratoryjna cukrzycy typu 2 Podstawowe zasady dietoterapii cukrzycy typu 2 10.2.Zaburzenia gospodarki lipidowej Podział, etiologia i patogeneza dyslipidemii Diagnostyka laboratoryjna dyslipidemii Zalecenia żywieniowe w zaburzeniach gospodarki lipidowej 10.3.Dna moczanowa Etiologia i patogeneza dny moczanowej Diagnostyka laboratoryjna dny moczanowej Podstawowe zalecenia żywieniowe w leczeniu dny moczanowej 10.4.Osteoporoza Etiologia i patogeneza osteoporozy Diagnostyka laboratoryjna osteoporozy Podstawowe zasady terapii dietetycznej w osteoporozie 11.Choroby układu sercowo-naczyniowego – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 11.1.Choroba niedokrwienna serca i zawał mięśnia sercowego Etiologia i patogeneza choroby niedokrwiennej serca i zawału mięśnia sercowego Podstawy diagnostyki laboratoryjnej choroby niedokrwiennej serca i zawału mięśnia sercowego Podstawowe zalecenia żywieniowe w dietoterapii choroby niedokrwiennej serca i po zawale mięśnia sercowego 11.2.Przewlekła niewydolność serca Etiologia i patogeneza przewlekłej niewydolności serca Podstawy diagnostyki laboratoryjnej przewlekłej niewydolności serca Podstawowe zalecenia żywieniowe w przewlekłej niewydolności serca 11.3.Nadciśnienie tętnicze Etiologia i patogeneza nadciśnienia tętniczego (choroby towarzyszące) Podstawy diagnostyki laboratoryjnej nadciśnienia tętniczego i chorób współistniejących Podstawowe zalecenia żywieniowe w nadciśnieniu tętniczym 12.Choroby układu pokarmowego – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska Choroby trzustki Etiologia i patogeneza chorób trzustki Podstawy diagnostyki laboratoryjnej chorób trzustki Podstawowe zalecenia żywieniowe w chorobach trzustki Spis treści 12.1.Choroby wątroby Etiologia i patogeneza chorób wątroby i dróg żółciowych Podstawy diagnostyki laboratoryjnej chorób wątroby i dróg żółciowych Podstawowe zalecenia żywieniowe w chorobach wątroby i dróg żółciowych 13.Choroby układu moczowego – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 13.1.Ostra i przewlekła niewydolność nerek Etiologia i patogeneza niewydolności nerek Podstawy diagnostyki laboratoryjnej niewydolności nerek Podstawowe zalecenia żywieniowe w chorobach nerek 13.2.Kamica nerkowa Podział, etiologia i patogeneza kamicy nerkowej Podstawy diagnostyki laboratoryjnej kamicy nerkowej Podstawowe zalecenia żywieniowe w kamicy nerkowej 14.Choroby tarczycy – Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska 14.1.Etiologia i patogeneza chorób tarczycy 14.2.Podstawy diagnostyki laboratoryjnej chorób tarczycy 14.3.Podstawowe zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy
Sygnatura czytelni BWF: VII R 124
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149739 (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8588 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta w chorobach nerek przed dializą / dr Barbara Pyszczuk. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2022. - 174, [1] strona : fotografie, ilustracje ; 21 cm.
Na okładce podtytuł: jak ułożyć i kontrolować swój plan żywieniowy.
Bibliografia na stronach 173-[175].
Dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek (PChN) przed dializą, ale także dla rodziny, opiekunów oraz dla lekarzy rodzinnych i dietetyków w procesie ustalania diety dla chorych.
Choroby nerek – ciche, zabójcze tsunami Co skłoniło mnie do napisania książki dla pacjentów w okresie predializy i dlaczego ta publikacja jest potrzebna? Ocena żywienia pacjentów z PChN i wnioski z badań Co zawiera książka Raport z Ogólnopolskiego Badania Pacjentów Nefrologicznych 13 Przewlekła choroba nerek Czynniki ryzyka wystąpienia PChN Badania profilaktyczne w kierunku PChN Zalecenia dietetyczne dla osób z PChN w okresie leczenia zachowawczego Cele leczenia żywieniowego osób z PChN O czym pacjent powinien wiedzieć – wskazówki dotyczące spożycia składników pokarmowych w zależności od stopnia zaawansowania choroby nerek Kaloryczność diety Węglowodany w diecie Tłuszcze w diecie Białko w diecie Potas w diecie Fosfor w diecie Sód w diecie Płyny Zalecane spożycie witamin Podsumowanie zaleceń dietetycznych dla osób z PChN w okresie leczenia zachowawczego Talerz żywieniowy dla osób z PChN Podział talerza żywieniowego Praktyczne zagadnienia dotyczące wyboru produktów Zamiana produktów Jak ułożyć i kontrolować plan żywieniowy? Układanie diety nerkowej Etapy tworzenia planu żywieniowego Gdzie szukać znaczących ilości białka, fosforu, potasu i sodu? Jak ustalić dobowe zapotrzebowanie na składniki pokarmowe? Schemat posiłków dla przykładowej pacjentki Twój indywidualny plan żywieniowy Przepisy Śniadania Zupy Dania główne Pasty Coś na słodko Napoje Sosy i mieszanki ziołowe Fleksitarianizm Dieta fleksitariańska Fleksitariański tygodniowy jadłospis z przepisami kulinarnymi Miary gospodarcze (jednostki miar kuchennych) Wizualne wskazówki do kontroli porcji
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152120 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności