Jakość żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(42)
Forma i typ
Książki
(41)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje dydaktyczne
(2)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje urzędowe i akty prawne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(40)
dostępne
(22)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(24)
Biblioteka Międzywydziałowa
(34)
Biblioteka WWFiF
(5)
Magazyn
(1)
Autor
Puchalski Czesław
(5)
Czarniecka-Skubina Ewa
(4)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(4)
Gajdek Grażyna
(3)
Gertig Henryk (1924-2011)
(3)
Przysławski Juliusz
(3)
Augustyńska-Prejsnar Anna
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Nierzwicki Witold
(2)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(2)
Sikora Tadeusz (1950- )
(2)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Andrejko Mariola
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Brodnicka Elwira
(1)
Bączkowicz Małgorzata
(1)
Celmerowski Zbigniew
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dżugan Małgorzata
(1)
Erdös Zoltán
(1)
Fortuna Teresa
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grajeta Halina
(1)
Gronowska-Senger Anna (1940- )
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Jaworska Danuta (nauki techniczne)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jongen Wim M. F. (1949- )
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Konferencja Naukowa "Problemy ekonomiki transgranicznej" (2000 ; Kętrzyn)
(1)
Kowalska Aleksandra
(1)
Kowalska Aleksandra (ekonomia)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Luning Pieternelleke Arianne (1963- )
(1)
Malec Teresa Czesława
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Marcelis Wilhelmus Johannes (1948- )
(1)
Marjańska Ewa
(1)
Meredyk Kazimierz (1945- )
(1)
Nawrocki Lech (1950- )
(1)
Pasternakiewicz Anna Małgorzata
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Seweryn Michał
(1)
Szpakowska Maria
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Urban Wiesław
(1)
Wesołowska Monika (chemia)
(1)
Witrowa-Rajchert Dorota (1959- )
(1)
Zadernowski Marek R
(1)
Zalesko Elżbieta
(1)
Zielińska Dorota (technologia żywności)
(1)
Čujkin Anatolij M
(1)
Źródłowski Zdzisław
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(25)
2000 - 2009
(14)
Okres powstania dzieła
2001-
(9)
Kraj wydania
Polska
(42)
Język
polski
(41)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Budownictwo
(2413)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1897)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Jakość żywności
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1177)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1024)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(809)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(792)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(744)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(724)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(710)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(668)
Marketing
(639)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(591)
Programy komputerowe
(586)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(523)
Sterowanie
(520)
Materiałoznawstwo
(519)
Produkcja
(518)
Komputery
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(495)
Energia elektryczna
(492)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(484)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Szkolnictwo wyższe
(470)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(433)
Rehabilitacja medyczna
(432)
Reklama
(431)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(377)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(11)
Podręcznik
(7)
Praca zbiorowa
(4)
Materiały konferencyjne
(2)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(5)
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Nauka i badania
(1)
42 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych, norm przy rozdziałach.
Podstawowe pojęcia i przepisy prawne w higienie żywności 1. Pojęcie higieny i higieny żywności 2. Jakość żywności 3. Prawo żywnościowe dotyczące higieny żywności 3.1. Prawo światowe - Codex Alimentarius. 3.2. Prawo Unii Europejskiej 3.3. Przepisy polskie 4. Kontrola higieniczno-sanitarna zakładów żywnościowych w Polsce 4.1. Kontrola zewnętrzna 4.2. Kontrola wewnętrzna II. Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem żywności 1. Istota i rozwój systemów zapewnienia jakości oraz zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności 2. Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) 2.1. Pojęcia, definicje i zakres działania 2.2. Dokumentacja GHP/GMP - podręcznik GHP/GMP 3. Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny (HACCP) 3.3. Zasady systemu HACCP 3.4. Etapy wprowadzania systemu HACCP 3.4.1. Powołanie zakładowego zespołu ds. HACCP 3.4.2. Zdefiniowanie (opisanie) produktu 3.4.3. Przeznaczenie produktu 3.4.4. Sporządzenie diagramu przepływu (schematu technologicznego) zawierającego wszystkie etapy procesu produkcyjnego lub postępowania z produktem 3.4.5. Weryfikacja diagramu przepływu (schematu technologicznego) w praktyce 3.4.6. Analiza zagrożeń i oszacowanie ryzyka 3.4.7. Ustalenie Krytycznych Punktów Kontrolnych 3.4.8. Określenie limitów krytycznych parametrów i ich tolerancji odrębnie dla każdego CCP 3.4.9. Opracowanie systemu monitorowania dla każdego CCP 3.4.10. Ustalenie działań naprawczych w przypadku niespełnienia wartości parametrów krytycznych 3.4.11. Określenie zasad weryfikacji systemu 3.4.12. Ustalenie zasad opracowywania dokumentacji systemu i przechowywania zapisów 3.5. HACCP w zakładach gastronomicznych i cateringowych 4. System zarządzania jakością zgodny z normami ISO serii 9000 5. System zarządzania bezpieczeństwem żywności według norm ISO serii 22000 6. Kompleksowe Zarządzanie przez Jakość (Total Quality Management - TQM 7. Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności 7.2. Oznaczanie ATP z wykorzystaniem bioluminescencji 7.3. Modyfikacje metod płytkowych przydatne w kontroli czystości pomieszczeń, urządzeń, powierzchni i linii produkcyjnych 7.4. Nowe pożywki do wykrywania i identyfikacji drobnoustrojów chorobotwórczych 7.5. Metody immunoenzymatyczne III. Jakość zdrowotna żywności 1. Analiza ryzyka zdrowotnego żywności 1.2. Ocena ryzyka 1.3. Zarządzanie ryzykiem 1.4. Informowanie o ryzyku (komunikacja ryzyka) 2. Mikroorganizmy w żywności 2.1. Ogólne wiadomości o mikroorganizmach 2.2. Jakość mikrobiologiczna żywności 2.2.2. Bezpieczeństwo zdrowotne związane z obecnością mikroorganizmów 2.2.3. Trwałość mikrobiologiczna żywności 2.2.4. Akceptowalnbść sensoryczne 2.2.5. Wartość dietetyczna żywności związana z obecnością mikroorganizmów 2.3. Czynniki wzrostu i inaktywacji mikroorganizmów w żywności 148 2.3.2. Wpływ temperatury na wzrost i inaktywację mikroorganizmów 2.3.2.1. Wpływ obniżonej temperatury na wzrost i inaktywację mikroorganizmów w żywności 2.3.2.2. Wpływ podwyższonej temperatury na wzrost i inaktywację mikroorganizmów w żywności 2.3.3. Wpływ aktywności wody na wzrost, inaktywację i przeżywalność mikroorganizmów w żywności 2.3.4. Wpływ tlenu i gazów obojętnych na wzrost i inaktywację mikroorganizmów w żywności 2.3.5. pH jako czynnik środowiska wpływający na wzrost i inaktywację drobnoustrojów w żywności 2.3.6. Ciśnienie osmotyczne i jego wpływ na wzrost i inaktywację drobnoustrojów 2.3.7. Wpływ fal ultradźwiękowych na inaktywację drobnoustrojów 2.3.8. Wpływ mikrofal na inaktywację drobnoustrojów 2.3.9. Zastosowanie promieniowania różnego typu w celu inaktywacji drobnoustrojów 3. Zagrożenia mikrobiologiczne związane z surowcami pochodzenia roślinnego i zwierzęcego 3.2. Surowce pochodzenia roślinnego jako źródło zagrożeń mikrobiologicznych 3.3. Surowce pochodzenia zwierzęcego jako źródło zagrożeń mikrobiologicznych 4. Jakość mikrobiologiczna żywności wygodnej i minimalnie przetworzonej 4.2. Zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności wygodnej i minimalnie przetworzonej 5. Zatrucia i zakażenia pokarmowe pochodzenia mikrobiologicznego 5.2. Bakteryjne zatrucia pokarmowe 5.2.1. Infekcyjne zatrucia pokarmowe 5.2.2. Zatrucia pokarmowe typu toksykoinfekcji 5.2.3. Zatrucia pokarmowe typu intoksykacji 5.3. Zatrucia pokarmowe i schorzenia pochodzenia grzybiczego 5.4. Wirusowe zatrucia pokarmowe 5.5. Priony w żywności 6. Prognozowanie mikrobiologiczne 6.2. Założenia i zasady mikrobiologii prognostycznej 6.3. Klasyfikacja modeli matematycznych 6.4. Modelowanie wzrostu bakterii oraz wpływu warunków środowiskowych i kultur bakteryjnych na wzrost bakterii 6.4.1. Modele kinetyczne 6.4.2. Modele oparte na prawdopodobieństwie 6.5. Matematyczne modelowanie inaktywacji mikroorganizmów w żywności 6.6. Modelowanie wzrostu, przeżywalności i śmierci mikroorganizmów 6.7. Możliwości zastosowania mikrobiologicznych modeli prognostycznych 6.8. Zastrzeżenia do modeli prognostycznych i ich w ad y 6.9. Przyszłość mikrobiologii prognostycznej 6.10. Znane modele i programy prognostyczne 7. Pasożyty chorobotwórcze dla człowieka występujące w żywności 7.2. Robaki płaskie 7.3. Robaki obłe 8. Szkodniki w żywności 8.1. Wiadomości wstępne 8.2. Roztocza 8.3. Nicienie 8.4. Owady 8.5. Gryzonie 9. Zagrożenia chemiczne i fizyczne w produkcji żywności 9.1. Zagrożenia chemiczne 9.2. Zagrożenia fizyczne IV. Warunki techniczno-higieniczne produkcji żywności ze szczególnym ■względnieniem potraw Warunki sanitamo-higieniczne produkcji potraw 1.2. Specyfika produkcji potraw i wymagania higieniczne w cateringu 1.3. Przyjęcie towaru i magazynowanie 1.4. Przygotowanie potraw 1.5. Przechowywanie i wydawanie potraw 1.6. Pobieranie próbek potraw 1.7. Usuwanie odpadków 2. Wymagania sanitarne dotyczące pomieszczeń związanych z produkcją żywności i żywieniem zbiorowym 3. Wyposażenie gastronomiczne a higiena produkcji 4. Utrzymanie czystości i porządku w pomieszczeniach produkcyjnych 4.1. Planowanie oraz wykonywanie prac porządkowych 4.2. Mycie i dezynfekcja maszyn, urządzeń, sprzętu i pomieszczeń 299 4.3. Dezynsekcja i deratyzacja 5. Personel produkcyjny 5.1. Higiena osobista osób zatrudnionych przy produkcji, przechowywaniu i dystrybucji potraw 5.2. Badania lekarskie. Nosicielstwo 5.3. Szkolenie i edukacja personelu w zakresie higieny 6. Projektowanie technologiczne zakładów żywienia zbiorowego z uwzględnieniem aspektów higienicznych 6.2. Charakterystyka działów zakładu gastronomicznego 6.3. Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 218 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14684 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147452 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [310]-327. Netografia na stronach 328.
Żywność w systemie bezpieczeństwa państwowego 1.1. Żywność jako dobro ekonomiczne 1.2. Pojęcie i status jakości żywności 1.3. Bezpieczeństwo żywnościowe w systemie bezpieczeństwa państwa 1.4. Bezpieczeństwo żywnościowe – definiowanie problemu 1.4.1. Nurt instytucjonalny bezpieczeństwa żywnościowego 1.4.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywnościowego 1.5. Bezpieczeństwo żywnościowe a jego brak 1.6. Suwerenność żywnościowa 1.7. Koncepcja bezpieczeństwa żywnościowego i bezpieczeństwa żywienia Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym 2.1. Pojęcie bezpieczeństwa żywności 2.1.1. Bezpieczeństwo żywności w nurcie instytucjonalnym 2.1.1. 2.1.1.1. Bezpieczeństwo żywności w prawie UE 2.1.1. 2.1.1.2. Bezpieczeństwo żywności poza UE 2.1.1. 2.1.1.3. Bezpieczeństwo żywności na szczeblu globalnym 2.1.1. 2.1.1.4. Bezpieczeństwo żywności w prawie polskim 2.1.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywności 2.1.3. Bezpieczeństwo żywności – konkluzje i uwagi 2.2. Oszustwa żywnościowe – fałszowanie żywności 2.3. Obrona żywności 2.4. Modele ryzyka w obszarze bezpieczeństwa żywności 2.4.1. Model F.F. Busty i S.P. Kennedy’ego 2.4.2. Model J. Spinka, D.C. Moyera 2.4.3. Model JOOB 2.5. Współczesne podejście do bezpieczeństwa żywności 2.6. Bezpieczeństwo żywnościowe a bezpieczeństwo żywności Stan bezpieczeństwa żywności na świecie (1828–2015). Teoria „drugiej fali” 3.1. Definicja incydentu żywnościowego 3.2. Podstawowe założenia Wykazu 3.3. Zasięg czasowy badań 3.4. Dostępność informacji o incydentach według regionów i państw 3.5. Zakres merytoryczny 3.6. Analiza incydentów żywnościowych 3.6.1. Zróżnicowanie regionalne 3.6.2. Skala incydentów żywnościowych 3.7. Teoria „drugiej fali” 3.8. Konkluzje Bezpieczeństwo i jakość żywności w Polsce 4.1. Jakość zdrowotna żywności 4.2. Jakość ekonomiczna żywności 4.2.1. Skala zafałszowania artykułów żywnościowych – ujęcie syntetyczne 4.2.2. Jakość i bezpieczeństwo produktów według grup żywności 4.2.3. Główne nieprawidłowości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności według grup produktów Systemy bezpieczeństwa żywności na świecie 5.1. System bezpieczeństwa żywności – ujęcie teoretyczne 5.2. Modele krajowe 5.2.1. Model zintegrowany (skandynawski) 2.1.1. 5.2.1.1. Dania 2.1.1. 5.2.1.2. Szwecja 2.1.1. 5.2.1.3. Wielka Brytania 5.2.2. Model z instytucją dominującą 2.1.1. 5.2.2.1. USA 2.1.1. 5.2.2.2. Francja 5.2.3. Model rozproszony 2.1.1. 5.2.3.1. Polska 2.1.1. 5.2.3.2. Włochy 5.2.4. Ewolucja modeli bezpieczeństwa żywności 2.1.1. 5.2.4.1. Łotwa 5.3. Model regionalny (UE) 5.4. Konkluzje
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 205 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 154861 N, 154860 N (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14165 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość w XXI Wieku)
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 119 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 11855 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 123206 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr., wykaz aktów prawnych, netogr. s. [269]-283.
Dla studentów wydziałów ekonomicznych i przyrodniczych, osób prowadzących badania naukowe w podobnym zakresie oraz praktyków gospodarczych.
Sygnatura czytelni BMW: III A 22 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 12369 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 126791 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności : instrumenty przeciwdziałania / Aleksandra Kowalska. - Stan prawny na dzień 1 lipca 2018 r. - Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2019. - 299 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Informacje o stanie prawnym we wprowadzeniu.
Bibliografia, netografia na stronach 275-299.
Przesłanki oddziaływania państwa na gospodarkę żywnościową Ewolucja poglądów w teorii ekonomii na temat relacji państwa i rynku Nieskuteczność rynku przy rozwiązywaniu kwestii dostarczania dóbr publicznych oraz specyficzne cechy gospodarki żywnościowej Współczesne uwarunkowania funkcjonowania rynku rolno-żywnościowego . Powszechne szukanie okazji do zysku za pomocą manipulacji i oszustwa oraz egoizm jednostek ekonomicznych . Globalizacja oraz dominacja opcji liberalnych w polityce gospodarczej Food integrity. Stosowanie uczciwych praktyk w branży rolno-spożywczej Fundamentalne kwestie food integrity Czynniki warunkujące zapewnienie food integrity . Główne problemy food integrity . Jakość i bezpieczeństwo żywności (food quality and safety Identyfikowalność żywności (food traceability) Oszustwa żywnościowe (foodfraud) i inne patologie na rynku i żywności Fałszowanie żywności (food adulteration) a jej autentyczność (food authenticity) Rozwiązania systemowe służące prewencji i walce z fałszowaniem żywności Sankcje za wprowadzenie do obrotu żywności zafałszowanej - narzędzia w rękach IJHAR-S i IH w świetle regulacji prawnych Europejskie systemy komunikacji między instytucjami urzędowej kontroli żywności (RASFF, EU FFN & AAC, EUROPHYT, TRACES Zalecenia dotyczące systemów zarządzania obejmujących celowe zagrożenia bezpieczeństwa żywności Naruszenia prawa żywnościowego w obszarze zafałszowań. Szczególny przypadek branży mięsnej Źródła danych i metody badawcze Uzasadnienie wyboru do badań branży mięsnej (research rationale) Praktyki fałszowania mięsa i przetworów mięsnych - wyniki badań i dyskusja Wyzwania dla państwa w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom żywności Polityka bezpieczeństwa żywności w UE Przeciwdziałanie i łagodzenie skutków zafałszowań żywności w ujęciu modelowym
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 220 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14747 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147946 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Żywność, Jakość, Technologia)
Tyt. oryg.: Food quality management. A techno-managerial approach.
Bibliogr. s. 393-[405]. Indeks.
Dla pracowników naukowych, kadry pracujacej w przemyśle, nauczycieli akademickich, studentów interesujących się zagadnieniami produkcji żywności i polityki żywnościowej.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 59 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 142431, M 8816, 142503, 142430, 142504, 142429 (6 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 111293 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 12994 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Politechnika Opolska, ISSN 1429-6063 ; z. 411)
Zaw. słownik terminów.
Bibliogr. przy rozdz. Netogr., wykaz filmów przy niektórych rozdz.
Dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, instytucji, firm zajmujących bądź interesujących się produkcją żywności.
Sygnatura czytelni BMW: III F 153(411) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 141051, 141054, 141052, 141048, 141049, 141045, 141047, 141053, 141044, 141050 (10 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13937 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 268-270. Wykaz aktów prawnych s. 271-277.
Dla studentów kierunku turystyka i rekreacja.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 149 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 42
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 12993 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 133630 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6848 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [275]-278. Wykaz aktów prawnych s. 279-286.
Dla studentów kierunków turystyka i rekreacja.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 166 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 47
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. M 13489 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 138053 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7398 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Nazwy aut. na s. 5-[6].
Monografia powstała na podstawie ref. wygłoszonych na VII Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności nt. "Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych", Warszawa, 3-4 grudnia 2009 r. - inf. na s. 8, data i miejsce impr. na s. internet. org. http://wnoz.sggw.pl/?p=294#more-294.
Bibliogr. przy art.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 136 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 12564 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 129703 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy Naukowe / Politechnika Białostocka ISSN 0867-096X ; Nr 107)
Bibliogr.s. 149 - 155
Sygnatura czytelni BMW: IX I 61(107) (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 8680 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
CD
W koszyku
U dołu okł.: Książka z suplementem elektronicznym. - zaw. zamieszczoną w książce listę kontrolną praz przykłady oceny ryzyka.
Bibliogr. s. 125-126. Wykaz aktów prawnych i normatyw s. 126. Netogr. i inne źródła s. 127.
Dla producentów rolnych, specjalistów reprezentujących ośrodki doradcze i jednostki certyfikacyjne, jak również doktorantów, studentów kierunków rolniczych, towaroznawczych oraz zarządzania.
Sygnatura czytelni BMW: III A 56 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 12581 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [369]-373. Wykaz aktów prawnych s. 373375. Wykaz norm s. 375-376. Netogr. s. 377.
Dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych oraz dla menedżerów do spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu spożywczego.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 52 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 142500, 142501, 142499 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 129830 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Nazwy aut. na s. 5.
Monografia powstała na podstawie ref. wygłoszonych na V Konferencji Naukowej z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 2005 r.
Bibliogr. przy art.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 83 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 10404 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 117423 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7243 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarządzanie jakością w produkcji żywności / Romuald I. Zalewski ; Akademia Ekonomiczna w Poznaniu. - Wyd. 2 zm. i poszerz. - Poznań : Akademia Ekonomiczna - Wydaw., 2004. - 443 s. : rys., schem., tab., wykr. ; 25 cm.
Bibliogr.s. [431] - 438
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 49 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 8235 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 110782 N (1 egz.)
E-book
W koszyku
Norma Europejska EN ISO 712:2009 ma status Polskiej Normy.
Norma opracowana przez KT nr 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych i zatwierdzona przez prezesa PKN dnia 14 września 2012 r
Norma wprowadza EN ISO 712:2009, ISO 712:2009, zastępuje PN-EN ISO 712:2009.
Tytuł z ekranu tytułowego.
Bibliografia.
Dokument znajduje się w elektronicznych zbiorach biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności