Rolnictwo i leśnictwo
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(120)
Forma i typ
Książki
(80)
Publikacje naukowe
(47)
E-booki
(23)
Publikacje urzędowe i akty prawne
(22)
Czasopisma
(17)
Publikacje dydaktyczne
(13)
Publikacje fachowe
(7)
Publikacje informacyjne
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(60)
dostępne
(30)
nieokreślona
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(32)
Biblioteka WB
(5)
Biblioteka Międzywydziałowa
(38)
Biblioteka WWFiF
(7)
Magazyn
(10)
Biblioteka WEAiI
(1)
Autor
Gajdek Grażyna
(7)
Puchalski Czesław
(7)
Budna Ewa
(4)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(4)
Grzybowska Ludmiła
(4)
Andrzejewska Jadwiga (1953- )
(3)
Pisulewska Elżbieta
(3)
Żytecka-Karolak Marzena
(3)
Bujoczek Karol
(2)
Czerpak Romuald (1940- )
(2)
Jabłońska-Trypuć Agata
(2)
Jankowska Agnieszka (leśnictwo)
(2)
Kozakiewicz Paweł (1969- )
(2)
Romaniuk Wacław (1939- )
(2)
Adamczyk Florian
(1)
Ali Hashem Saad Ahmed
(1)
Biskupska Katarzyna
(1)
Biłos Łukasz
(1)
Boczar Mateusz
(1)
Bołtromiuk Artur
(1)
Brodnicka Elwira
(1)
Bukowska Grażyna
(1)
Bułkowska Małgorzata
(1)
Błażejczak Dariusz
(1)
Cecot Alicja
(1)
Chabuz Witold
(1)
Chomik Zdzisław
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czarnocka Agnieszka
(1)
Czerwiński Marek (militaria)
(1)
Czerwiński Zbigniew (1927- )
(1)
Dajnowiec Fabian
(1)
Diakun Jarosław
(1)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Dreczka Mirosław
(1)
Dudzińska Małgorzata (gospodarka przestrzenna)
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Dziuba Szymon
(1)
Fereni-Morzyńska Patrycja
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Figas Anna
(1)
Fligiel Marek
(1)
Frąckowiak Paweł
(1)
Gawrońska-Kulesza Alicja
(1)
Gałęzewski Lech
(1)
Gellner Joanna
(1)
Gliński Zdzisław Franciszek (1935- )
(1)
Grudniewska Barbara
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Guliński Piotr
(1)
Gutry Małgorzata
(1)
Górecki Michał (redaktor)
(1)
Górniak Katarzyna
(1)
Górska Aleksandra
(1)
Gęsiński Krzysztof
(1)
Hajduk Edmund
(1)
Hamer Hamza M
(1)
Jabłoński Mirosław (1975- )
(1)
Jajor Rafał
(1)
Jakubowski Tomasz (inżynieria środowiska)
(1)
Jankowska-Huflejt Halina
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Johnson Owen (1966- )
(1)
Juchniewicz Małgorzata
(1)
Juliszewski Tadeusz (1951- )
(1)
Kamiński Edmund
(1)
Kamiński Zbigniew
(1)
Kannenberg Krzysztof
(1)
Kasprzak Mirosław (redaktor)
(1)
Kiełbasa Paweł
(1)
Kitikov Vadim O
(1)
Klepacka Dorota
(1)
Kleszcz Justyna
(1)
Kostro Krzysztof (1951-2018)
(1)
Kołaczek Natalia (1989- )
(1)
Kołodziejska-Degórska Iwona
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Krochmal-Marczak Barbara
(1)
Kruszelnicka Weronika
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kukiełka Leon (1951- )
(1)
Kusiak Władysław (1961- )
(1)
Kuśmierek-Tomaszewska Renata
(1)
Lenart Stanisław
(1)
Leszczyński Tomasz
(1)
Lewandowski Edward
(1)
Majdecka-Strzeżek Anna
(1)
Majdecki Longin (1925-1997)
(1)
Marjańska Ewa
(1)
Marks-Bielska Renata
(1)
Mazik Michał
(1)
Michalak Agata (1981- )
(1)
Milczarek Dominika
(1)
Morawski Mateusz (1983- )
(1)
More David (1954- )
(1)
Moroń-Morawska Lidia
(1)
Möller Lotte (1938- )
(1)
Nasalski Zbigniew
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(41)
2010 - 2019
(57)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(3)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(111)
1989-2000
(11)
1901-2000
(9)
Kraj wydania
Polska
(120)
Język
polski
(111)
angielski
(9)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(11)
Architekci
(1)
Architekci krajobrazu
(1)
Dziennikarze
(1)
Handlowcy
(1)
Konserwatorzy zabytków
(1)
Menedżerowie
(1)
Pracownicy samorządowi
(1)
Pszczelarze
(1)
Stolarze
(1)
Technolodzy drewna
(1)
Temat
Żywność
(13)
Rolnictwo
(11)
Normalizacja
(10)
Maszyny i narzędzia rolnicze
(9)
Technologia żywności
(9)
Uprawa roślin
(7)
Leśnictwo
(6)
Produkt regionalny
(6)
Dziedzictwo kulinarne
(5)
Jakość żywności
(5)
Kuchnia regionalna
(5)
Mleko
(5)
Potencjał turystyczny
(5)
Turystyka kulinarna
(5)
Organoleptyka
(4)
Rośliny lekarskie
(4)
Agrotechnika
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Biomasa
(3)
Gleba
(3)
Kukurydza
(3)
Mikrobiologia
(3)
Nasiona
(3)
Ogrodnictwo
(3)
Produkty mleczne
(3)
Przemysł rolno-spożywczy
(3)
Architektura
(2)
Architektura krajobrazu
(2)
Bezpieczeństwo
(2)
Drewno
(2)
Drewno egzotyczne
(2)
Fertygacja
(2)
Gospodarstwo rolne
(2)
Grunty rolne
(2)
Grzyby podstawkowe
(2)
Kontrola jakości
(2)
Kosmetyki
(2)
Las
(2)
Ludzie a zwierzęta
(2)
Metody badawcze
(2)
Miasta
(2)
Mleczarstwo
(2)
Nawadnianie kropelkowe
(2)
Nawożenie
(2)
Produkcja żywności
(2)
Pszczelarstwo
(2)
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Sadownictwo
(2)
Systemy wspomagania decyzji
(2)
Technika
(2)
Tereny zielone
(2)
Zastosowanie i wykorzystanie
(2)
Zootechnika
(2)
Łowiectwo
(2)
Adaptogeny
(1)
Agrobiznes
(1)
Aronia czarna
(1)
Azot
(1)
Badania naukowe
(1)
Białka
(1)
Bioakumulacja
(1)
Biogazownie
(1)
Biologia
(1)
Broń myśliwska
(1)
Broń palna
(1)
Budowa (struktura)
(1)
Budownictwo
(1)
Budownictwo inwentarskie
(1)
Bydło domowe
(1)
Chromatografia cieczowa
(1)
Chromatografia gazowa
(1)
Chów zwierząt
(1)
Dane przestrzenne
(1)
Dobra Praktyka Rolnicza
(1)
Drobnoustroje
(1)
Drzewa
(1)
Drzewa ozdobne
(1)
Działalność gospodarcza
(1)
Dzierżawa
(1)
Emulsje
(1)
Energetyka odnawialna
(1)
Energetyka słoneczna
(1)
Fizyka
(1)
Geoenergetyka
(1)
Geoinformacja
(1)
Glikozylacja
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Gospodarstwa rolne
(1)
Grawimetria
(1)
Grzyby
(1)
Hamulce samochodowe
(1)
Innowacje
(1)
Interwencjonizm
(1)
Jakość produktu
(1)
Kalcyferole
(1)
Kapsułkowanie (technologia)
(1)
Kawa (napój)
(1)
Komasacja gruntów
(1)
Kombajn zbożowy
(1)
Komosa ryżowa
(1)
Temat: czas
2001-
(17)
1901-2000
(5)
1601-1700
(2)
1701-1800
(2)
1801-1900
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Polska
(13)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(2)
Województwo łódzkie (1999- )
(2)
Australia (kontynent)
(1)
Azja
(1)
Europa
(1)
Jasionka (woj. podkarpackie, pow. rzeszowski, gm. Trzebownisko)
(1)
Kaszuby
(1)
Kraje kapitalistyczne
(1)
Kraje rozwijające się
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Kurpie (region)
(1)
Libia
(1)
Mochełek (Mochle ; część wsi)
(1)
Nadleśnictwo Bydgoszcz (obszar)
(1)
Podhale
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Pomorze Zachodnie
(1)
Sudan
(1)
Suwalszczyzna
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Województwo kujawsko-pomorskie (1999- )
(1)
Województwo lubelskie (1999- )
(1)
Województwo lubuskie (1999- )
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo opolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo podlaskie (1999- )
(1)
Województwo wielkopolskie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Wolin (wyspa)
(1)
Gatunek
Normy
(21)
Opracowanie
(16)
Podręcznik
(16)
Monografia
(15)
Czasopismo polskie
(13)
Praca zbiorowa
(11)
Czasopismo rolnicze
(10)
Czasopismo fachowe
(7)
Raport z badań
(6)
Dane statystyczne
(4)
Case study (studium przypadku)
(2)
Czasopisma rolnicze polskie
(2)
Dokumenty elektroniczne
(2)
Atlas roślin
(1)
Czasopisma naukowe polskie
(1)
Czasopismo geodezyjne
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Esej
(1)
Kompendia i repetytoria
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(3797)
Medycyna i zdrowie
(2538)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2439)
Informatyka i technologie informacyjne
(1725)
Zarządzanie i marketing
(1618)
Rolnictwo i leśnictwo
(120)
Nauka i badania
(1536)
Transport i logistyka
(1345)
Kultura fizyczna i sport
(1341)
Architektura i budownictwo
(1060)
Historia
(718)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(511)
Socjologia i społeczeństwo
(363)
Psychologia
(352)
Matematyka
(335)
Podróże i turystyka
(318)
Edukacja i pedagogika
(312)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(308)
Ochrona środowiska
(288)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(270)
Fizyka i astronomia
(267)
Chemia
(201)
Kultura i sztuka
(182)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(165)
Geografia i nauki o Ziemi
(149)
Biologia
(136)
Rozwój osobisty
(124)
Filozofia i etyka
(108)
Językoznawstwo
(100)
Media i komunikacja społeczna
(82)
Praca, kariera, pieniądze
(82)
Hobby i czas wolny
(49)
Kulinaria
(49)
Religia i duchowość
(48)
Styl życia, moda i uroda
(31)
Etnologia i antropologia kulturowa
(27)
Literaturoznawstwo
(19)
Dom i ogród
(9)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(9)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(8)
Archeologia
(4)
Monografia
(2)
Opracowanie
(2)
Architektura i budownictwo4
(1)
Engineering vibrations
(1)
KF1123np
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliowści
(1)
Transport
(1)
120 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8557 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8558 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8559 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8560 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Miesięcznik
2012, 1-.
Tytuł według okładki.
Opis na podstawie: 2012, 1.
Zawartość zasobu M Biblioteka MW R 508
2012 nr 1-6, 8-12
2013 nr 1-4, 7-12
2014 nr 1-12
2015 nr 1-12
2016 nr 1-12
2017 nr 1-12
2018 nr 1-12
2019 nr 1-12
2020 nr 1-12
2021 nr 2-12
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 120-126.
2.Ogólna analiza poziomu zrealizowanych scaleń gruntów rolnych 2.1. Poziom zrealizowanych scaleń gruntów rolnych w latach 2004-2013 3.Identyfikacja barier w realizacji scaleń 3.1.Bariery finansowe - poziom i źródło finansowania scaleń w latach 2004-2013 3.2.Bariery prawne - niekorzystne przepisy i normy 3.3.Odbiór społeczny scaleń gruntów 4.Kryteria stosowane do typowania obszarów do prac scaleniowych - badania literaturowe 5.Czynniki gospodarcze, społeczne i środowiskowe jako determinanty wpływające na miejsce realizacji scaleń gruntów rolnych 5.1.Czynniki gospodarcze 5.2.Czynniki społeczne 5.3.Czynniki środowiskowe 6.Wpływ czynników gospodarczych, społecznych i środowiskowych na wybór miejsca realizacji scaleń gruntów rolnych dla Polski 6.1.Metodologia 6.2.Wybór wskaźników poziomu scaleń oraz wskaźników dla czynników gospodarczych, społecznych i środowiskowych 6.3.Określenie zależności między wskaźnikami poziomu scaleń i syntetycznymi wskaźni¬kami analizowanych grup czynników 7.Prezentacja koncepcji wyboru wskaźników do wyznaczenia indeksu wyboru miejsca realizacji prac scaleniowych (IW) dla gmin 7.1.Wskaźniki z grupy czynników gospodarczych 7.2.Wskaźniki z grupy czynników środowiskowych 7.3.Wskaźniki z grupy czynników społecznych 8.Wyznaczenie indeksu wyboru miejsca realizacji prac scaleniowych (IW) z wykorzystaniem wyznaczonych wskaźników - eksperyment 8.1.Wyznaczenie cząstkowych indeksów wyboru miejsca realizacji prac scaleniowych 8.2.Wyznaczenie wagi przyjętych cząstkowych indeksów wyboru miejsca realizacji prac scaleniowych 8.3.Ustalenie rankingu analizowanych jednostek
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 147754 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwartalnik, 2007-
Wcześniejsza częstotliwość: Nieregularnie, 2002-2006
2002, nr. 1 = nr. 10-.
Od 2003, nr. 1 [Janusz Falkowski editor-in-chief].
Od 28, 2 (2013) [Małgorzata Woźniak editor-in-chief].
Zawartość zasobu Magazyn P 3061 udostępniany w BWEiZ
10-12 = 1-3/ 2002
13 = 1 + suppl. nr 1/2003
14-15 = 2-3 2003
16-17 = 1-2 2004 + suppl. nr 2
18-19 = 1-2 2005
20-21 = 1-2 2006 + suppl. nr 3
Vol.22 nr 2-4 2007 + suppl. nr 4
Vol.23 nr 3-4 2008
Vol.24 nr 1-4 2009
Vol.25 nr 1-4 2010
Vol.26 nr 1-4 2011
Vol.27 nr 1-4 2012
Vol.28 nr 1-4 2013
Vol.29 nr 1-4 2014
Vol.30 nr 1-4 2015
2016 Vol. 31 nr 1-4
2017 Vol. 32 nr 1-4
2018 Vol. 33 (1-4)
2019 Vol. 34 (1-4)
2020 Vol. 35 (1-4)
2021 . Dostępne w zbiorach BMW
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach [229]-246.
Zwyczaje żywieniowe ludzi pierwotnych Równowaga ekologiczna w organizmie człowieka - aspekty zdrowotne probiotyków i prebiotyków Różnorodność mikroorganizmów w organizmie człowieka Zmiany bioróżnorodności i ich konsekwencje Mechanizmy ekologicznych zależności między drobnoustrojami oraz między nimi a organizmem człowieka Równowaga hormonalna w organizmie człowieka Wpływ równowagi kwasowo-zasadowej na stan zdrowia organizmu.... Potencjał oksydacyjny a zdrowie człowieka Równowaga energetyczna organizmu człowieka Równowaga wodno-elektrolitowa w organizmie człowieka Składniki żywności w profilaktyce przeciwnowotworowej Antyoksydanty pokarmowe Dieta w profilaktyce nowotworów Pierwiastki o właściwościach przeciwnowotworowych Naturalne substancje o działaniu przeciwnowotworowym Zalecenia dietetyczne w niektórych schorzeniach Potencjalne zagrożenia wynikające z interakcji leków z pożywieniem Termiczne sposoby utrwalania żywności i ich wpływ na jej wartość odżywczą Napoje energetyzujące - korzyści i potencjalne zagrożenia Naturalne składniki spożywcze usprawniające pracę mózgu Wybrane aspekty żywienia spersonalizowanego Wartość odżywcza oraz właściwości zdrowotne grzybów Skutki istnienia biorytmów oraz ich zaburzeń dla organizmu człowieka Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i potencjalne zagrożenia Zafałszowania żywności a bezpieczeństwo konsumentów W obliczu wybranych skażeń środowiskowych - w trosce o przyszłe pokolenia Zagrożenia zdrowia spowodowane wybranymi skażeniami żywności Pestycydy - ogólna charakterystyka Metale ciężkie Związki azotu Niebezpieczne substancje zawarte w żywności i lekach Ekologiczne uwarunkowania różnic w zawartości składników mineralnych i ich wpływ na zdrowie człowieka
Sygnatura czytelni BMW: IX M 55 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15277 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 90-110.
Lokalizacja doświadczenia i opis badań połowych Metodyka pomiarów biometrycznych i analiz chemicznych Potrzeby wodne rożnika przerośniętego Opracowanie statystyczne wyników Warunki doświadczenia Warunki glebowe Warunki meteorologiczne Cechy biometryczne rozet rożnika przerośniętego w pierwszym roku wegetacji Wpływ nawadniania i fertygacji kroplowej siarczanem magnezu na cechy biometryczne roślin rożnika przerośniętego od drugiego sezonu wegetacyjnego Wysokość, liczba i długość dłuższej przekątnej czworokątnych pędów generatywnych Powierzchnia transpiracyjna liści i wskaźnik powierzchni liści łanu (LAI) Liczba kwiatostanów na pędzie generatywnym, niełupek w kwiatostanie i masa tysiąca nasion (MTN) Zawartość suchej masy Plon świeżej masy (ś.m.) pędów Plon suchej masy (s.m.) pędów Korelacje pomiędzy sumą opadów i dawek nawodnieniowych (P+D), średnimi temperaturami powietrza i dawkami siarczanu magnezu a wybranymi cechami biometrycznymi rożnika przerośniętego Wpływ nawadniania i fertygacji kroplowej siarczanem magnezu na zawartość popiołu oraz wybranych pierwiastków w suchej masie liści Zawartość popiołu Zawartość makropierwiastków Zawartość mikropierwiastków Wartość stosunku zawartości azotu do zawartości siarki (N:S) Wpływ nawadniania i fertygacji kroplowej siarczanem magnezu na stężenie barwników asymilacyjnych Potrzeby wodneinawodnieniowe rożnika przerośniętego Charakterystyka warunków wilgotnościowych gleb Potrzeby wodne rożnika przerośniętego Polowe zużycie wody Ewapotranspiracja potencjalna (ETP) Niedobory wody i potrzeby nawadniania
Sygnatura czytelni BMW: III H 29 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15182 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Marian Gil, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk Systemy jakości wobec fałszowania żywności Małgorzata Pawlos, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk Niskolaktozowe mleka kozie fermentowane przez mikroflorę mezofilną Michał Miłek Patrycja Sowa, Dominika Kamień, Monika Tomczyk, Małgorzata Dżugan Ocena zawartości kumaryny w ciastkach cynamonowych Dorota Kalicka, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Magdalena Kowalczyk, Magdalena Buniowska Analiza wybranych parametrów jakościowych jogurtów i kefirów naturalnych dostępnych na rynku rzeszowskim Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Dorota Kalicka, Piotr Kuźniar, Magdalena Kowalczyk Wpływ dodatku różnych związków wapnia i witaminy D3 na jakość lodów mlecznych Adrian Frydrych, Ewelina Sidor, Wiktoria Litwa, Małgorzata Dżugan Jakościowa analiza palinologiczna i aktywność przeciwutleniająca barwnych frakcji pyłku pszczelego Mariusz Rudy, Anna Kupiec, Sylwia Kucharyk, Renata Stanisławczyk, Marian Gil, Janusz Mroczek Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła Mariusz Rudy, Anna Kupiec, Justyna Zardzewiały Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła Ewelina Sidor, Monika Tomczyk, Michał Miłek, Małgorzata Dżugan Wpływ dodatku suszonych liści, liofilizowanych owoców lub soku z owoców morwy bia¬łej Morus Alba L. na wybrane parametry jakościowe miodu rzepakowego Monika Tomczyk, Magdalena Puk, Małgorzata Dżugan Zastosowanie miodu do hamowania procesu brunatnienia podczas wytwarzania chipsów jabłkowych
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 225 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15202 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Karolina Mroczek, Mariusz Rudy, Janusz R. Mroczek Łowiectwo jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich Justyna Belcar, Józef Gorzelany Wstępna ocena jakości ziarna pszenicy konsumpcyjnej dostarczonej do Spółdzielni Rolników SAN w Głuchowie w latach 2017-2019 Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Metody gospodarowania i ochrony roślin w rolnictwie ekologicznym Łukasz Zadorożny, Zbigniew W. Czerniakowski Fitofagiczna entomofauna pluskwiaków (Hemiptera) występująca w uprawach arcydzięgla litwor (Angelica archangelica L.) i lubczyku ogrodowego (Levisticum officinale W.D.J. Koch) w południowo-wschodniej Polsce Janusz Kilar Zasoby zwierząt łownych w Polsce w aspekcie bazy surowcowej przetwórstwa mięsnego Łukasz Peszek, Natalia Kochman-Kędziora Statystyczne i projektowe narzędzia informatyczne w badaniach przyrodni¬czych - studium przypadku na przykładzie wykorzystania okrzemek w oce¬nie jakości wody Justyna Koc-Jurczyk, Łukasz Jurczyk Analiza wybranych parametrów pracy oczyszczalni ścieków w Sokołowie Ma¬łopolskim (woj. podkarpackie) Maciej Kluz, Diana Hędrzak, Mateusz Hołojuch, Dorota Grabek-Lejko, Edyta Zagrobelna, Karo) Pietrzyk, Czesław Puchalski, Miroslava Kaćaniova Analiza składu mikrobiologicznego winogron i gleby przydomowej winnicy na terenie Rzeszowa Jadwiga Lechowska, Marta Pisarek, Grażyna Gajdek, Jadwiga Topczewska Ocena gospodarowania producentów rolnych w kontekście zrównoważonego roz¬woju gminy Krempna położonej naterenie JaśliskiegoParkuKrajobrazowego ... Wanda Krupa, Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian Zadrzewienia śródpolne jako istotnyczynnikochronygatunkowej
Sygnatura czytelni BMW: III A 114 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15204 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie przy pracach.
Paulina Duma-Kocan, Mariusz Rudy, Marian Gil, Renata Stanislawczyk Kształtowanie właściwości prozdrowotnych żywności Michał Miłek, Ewelina Sidor, Joanna Hęclik, Małgorzata Dżugan Właściwości antyoksydacyjne propolisu, pierzgi i pyłku pszczelego Marian Gil, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanislawczyk Zastosowanie technologii sous vide w utrwalaniu mięsa Mariusz Rudy Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła Mariusz Rudy, Marian Gil, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanislawczyk, Janusz R. Mroczek Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła Kamil Szopa, Agata Znamirowska Wpływ czasu przechowywania na jakość mleka fermentowanego z regionu Podkar¬pacia Karolina Zięba, Anna Augustyńska-Prejsnar Ocena wpływu zastosowania uwodnionych nasion gryki i owsa jako zamiennika bułki pszennej na jakość pulpetów drobiowych Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Kowalczyk, Maciej Kluz Zastosowanie chelatu aminokwasowego żelaza i witaminy C do produkcji koziego mle¬ka fermentowanego przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12 Natalia Żurek, Zuzanna Posadzka, Marcin Lewicki, Weronika Panek, Ireneusz Kapusta, Barbara Kogut Zawartość związków prozdrowotnych w napojach owocowych z dodatkiem naparu z kwiatów nagietka Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Ewelina Laskowska, Iwona Szymańska, Anna Żbikowska Jakość smażonego makaronu instant wzbogaconego dodatkiem korzenia maca
WE0722n
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 13,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15348 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Michał Dymiński, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ marynowania sokiem owocowym na cechy jakościowe mięśni piersiowych kurcząt brojlerów Karolina Mroczek, Agata Znamirowska Preferencje i cechy organoleptyczne niskolaktozowego probiotycznego koziego mleka fermentowanego Agata Pawłowska, Wioletta Smoleń, Zuzanna Posadzka, Barbara Kogut Wpływ dodatku nasion roślin oleistych na cechy sensoryczne i zawartość związków biologicznie aktywnych koktajli pomidorowych Ewelina Sidor, Małgorzata Dżugan Możliwości wykorzystania czerwiu trutowego jako suplementu diety Małgorzata Ormian, Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska Wykorzystanie soku z cytryn i dodatków ziołowych w procesie marynowania mięsa in¬dyków Patrycja Zaworska, Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian Wpływ rodzaju marynaty na jakość marynowanych jaj kurzych i przepiórczych NataliaSzarek, Grażyna Jaworska, Paweł Hanus Azotany w buraku ćwikłowym - wpływ na zdrowie człowieka Aneta Saletnik, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski, Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar Wpływ metod suszenia na skład mineralny wybranych owoców Maciej Kluz, Karol Pietrzyk, Mateusz Holojuch, Edyta Zagrobelna, Miłosz Pastuszczak, Miroslava Kaćaniova Analiza składu mikrobiologicznego winogron pochodzących z regionu Podkarpacia Miłosz Pastuszczak, Ireneusz Kapusta, Karolina Pycia, Karol Pietrzyk, Maciej Kluz Ocena właściwości mikrobiologicznych i fizykochemicznych różnych rodzajów kombuczy
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 13,2 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15349 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okładce odmienna kolejność redaktorów.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm przy pracach.
Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Bogdan Saletnik, Maria Czernicka, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Energia geotermalna - możliwości, potencjał, wykorzystanie Maria Czernicka, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Efektywność energetyczna zakładów przemysłu spożywczego Anita Zapałowska, Barbara Drygaś, Czesław Puchalski Produkcja granulatu z odpadowej biomasy jako sposób jej ponownego wykorzystania Barbara Drygaś, Anita Zapałowska, Czesław Puchalski Paliwa z biomasy Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Możliwości konwersji energii słonecznej na użytkową w Polsce Marcin Halicki Perspektywa wykorzystywania różnych modeli finansowych w obszarze rynków towarowych Grażyna Gajdek Istota i funkcjonowanie rynku rolnego Grażyna Gajdek Wpływ marki na decyzje nabywców produktów żywnościowych Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Bogdan Saletnik, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Proces toryfikacji sposobem zagospodarowania roślinnej biomasy odpadowej z produkcji rolnej Prasad PCJ Reddy, Dagenet Tafere, Desaleign Gzgi The recovery time from severe acute malnutrition and the development of complementary food supplement for the affected Ethiopian children
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144752 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Renata Stanisławczyk, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Marian Gil Zagrożenia chemiczne w żywności Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz, Ewa Baran Analiza rynku i handlu detalicznego oraz dynamika sprzedaży wybranych produktów ekologicznych w placówkach handlowych województwa podkarpackiego Justyna Belcar, Józef Gorzelany Ocena jakości ziarna jęczmienia ozimego i jarego z przeznaczeniem na cele browarni¬cze w aspekcie warunków klimatycznych w okresie wegetacji roślin w wybranych go¬spodarstwach rolnych Michał Chmiel, Magdalena Krystyjan, Greta Adamczyk Innowacyjne opakowania w przemyśle spożywczym Marcin Halicki Łańcuch dostaw a ryzyko - refleksje Jadwiga Lechowska, Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian, Wojciech Mroczka Potencjał produkcyjny krów rasy czerwono-białej użytkowanych w gospodarstwie rol¬nym realizującym Program Ochrony Zasobów Genetycznych bydła na Podkarpaciu Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek Tradycyjne produkty mleczne jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiej¬skich Podkarpacia Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Wykorzystanie roślin uprawnych w energetyce Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Rynek nasienny w Polsce Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk Normalizacja w produkcji żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 15,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15350 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Małgorzata Ormian, Jadwiga Lechowska Ochrona bioróżnorodności rodzimych ras koni w Polsce Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz Determinanty wyboru produktów tradycyjnych i regionalnych w opinii studentów Józef Gorzelany, Justyna Belcar, Natalia Matłok, Grażyna Gajdek, Miłosz Zardzewiały Efektywność produkcji jęczmienia ozimego z przeznaczeniem na cele browarnicze w wy¬branych gospodarstwach na Podkarpaciu Justyna Belcar, Dawid Ilasz, Waldemar Sroka, Józef Gorzelany Produkcja piwa pszenicznego o smaku mango w warunkach laboratoryjnych Marcin Lewicki, Natalia Żurek, Ireneusz Kapusta Prozdrowotne korzyści wprowadzania płatków owsianych w diecie człowieka Justyna Belcar, Iwona Lemiech, Józef Gorzelany Systemy zarządzania jakością na przykładzie magazynu zbożowego w aspekcie bezpie¬czeństwa żywności Oskar Basara, Natalia Matłok, Józef Gorzelany Technologia odkażania, inicjacji i stabilizacji wybranych gatunków z rodziny ericaceae w kulturach in vitro, przy zastosowaniu regulatora wzrostu 2iP oraz węgla aktywowanego .. Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz Marketingowe narzędzia promocji na przykładzie wybranego podmiotu gospodarczego .... Grażyna Gajdek, Grzegorz Mielniczek Efektywność tuczu świń linii Hypor Libra w zależności od systemu utrzymania Piotr Kuźniar, Agata Znamirowska, Paulina Wanat Wpływ wybranych surowców wysokobłonnikowych na właściwości reologiczne jogurtu
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 15,2 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15351 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [93]-118.
METODY POMIARU WILGOTNOŚCI GLEBY W ŚWIETLE LITERATURY WODA W GLEBIE METODY OZNACZANIA ZAWARTOŚCI WODY W GLEBIE Metody punktowe Metoda grawimetryczna Metody oparte na właściwościach dielektrycznych gleby Metody z wykorzystaniem promieniowania jonizującego Metody opornościowe Metody termiczne Potencjał matrycowy wody w glebie Metody przestrzenne Kontaktowe Metoda stop and go Metoda pomiarów mobilnych Teledetekcyjne Metody georadarowe - GPR Metody mikrofalowe - MWR Reflektometria GNSS (GSNN-R) Detekcja neutronów kosmogenicznych - CRNP Monitoring promieniowania gamma Metoda organoleptyczna SONDY I SYSTEMY POMIARU WILGOTNOŚCI GLEBY W PRAKTYCE ROLNICZEJ I W DOŚWIADCZALNICTWIE Funkcjonalność sond Sieciowe systemy monitoringu Regulacja wilgotności podłoża w doświadczeniach wazonowych PRACE EKSPERYMENTALNO-PROJEKTOWE WODA ZAWARTA W KORZENIACH ROŚLIN A WILGOTNOŚĆ GLEBY Metodyka pomiaru wilgotności gleby z uwzględnieniem wody zawartej w korzeniach roślin Wilgotnośćgleby z korzeniami roślin vswilgotność gleby bez korzeniroślin - omówienie i dyskusja wyników Wilgotność gleby z korzeniami roślin wilgotność gleby bez korzeni roślin - wnioski REGULACJA WILGOTNOŚCI PODŁOŻA W DOŚWIADCZENIACH WAZONOWYCH - ROZWIĄZANIA WŁASNE Możliwość wykorzystania nawadniania kroplowego w doświadczalnictwie wazonowym Dobór emiterów Ocena zmienności wydatku wody przez emitery Omówienie i dyskusja wyników System sterowania Studium wariantów Założenia ogólne doświadczeń dla wariantów Obiekty doświadczalne Rozwiązania techniczne systemów nawadniających Analiza zmienności aplikacji wody
Sygnatura czytelni BMW: III H 38 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15181 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Architektura i zwierzęta / Joanna Gellner, Mateusz Boczar. - Wydanie I. - Kraków : EMG, 2021. - 239, [1] strona : fotografie, ilustracje, 21 cm.
(Architektura Jest Najważniejsza ; t. 7)
Indeks.
Zwierzęta, ludzie i architektura, Obok siebie, Chleba Architekci z natury Twarze i kształty, Igrzysk, Opresja, perswazja i wsparcie Zwierzęta w wielkim mieście
Sygnatura czytelni BWB: VII D 85,7
Sygnatura czytelni BMW: XI Ą 152(7) (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 5354 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 151026 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Komosa ryżowa / Krzysztof Gęsiński. - Wydanie 1. - Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, copyright 2017. - 99, [2] strony : fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 88-99.
Charakterystyka komosy ryżowej Potencjał komosy ryżowej Rys historyczny Warunki siedliskowe, możliwości adaptacji Budowa morfologiczna, systematyka Wartość odżywcza Uprawa Europejska historia komosy ryżowej Międzynarodowy Rok Quinoa Produkcja Pochodzenie i przeznaczenie eksportu Ewolucja ceny eksportu Wpływ warunków opadowo-termicznych na cechy biologiczne komosy ryżowej Rozwój roślin na tle warunków opadowo-termicznych Wpływ sumy opadów na cechy morfologiczne komosy ryżowej Wpływ dawki azotu na cechy morfologiczne roślin, plon zielonej masy i nasion oraz wartość użytkową trzechodmian komosy ryżowej Uprawa na zieloną masę Skład chemiczny zielonej masy Ocena strawności zielonej masy Uprawa na nasiona Wpływ nawożenia azotem na cechy morfologiczne i plonowanie trzech odmian komosy ryżowej Skład chemiczny nasion Skład aminokwasowy - jakość białka nasion Wpływ gęstości siewu i nawożenia mineralnego na cechy morfologiczne roślin i plon nasion komosy ryżowej Gęstość siewu i nawożenie NPK Regulowana obsada i nawożenie NPK Regulowana obsada i termin siewu Wpływ terminu i gęstości siewu na cechy morfologiczne roślin i plon nasion komosy ryżowej Termin i gęstość siewu Opóźniony termin siewu Wpływ rodzaju retardanta, dawki i terminu stosowania na cechy morfologiczne roślin i plon nasion komosy ryżowej Plonowanie komosy ryżowej w różnych warunkach agrotechnicznych Wpływ warunków pogodowych na plon nasion Termin siewu a plon nasion Wpływ nawożenia azotem oraz NPK na plon nasion Obsada roślin a plon nasion Wpływ retardantów na plon nasion Współzależność między plonem nasion a cechami morfologicznym Wpływ warunków pogodowych oraz nawożenia azotem na plon zielonej masy
Sygnatura czytelni BMW: III B 120 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14907 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności