Gastronomia
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(71)
Forma i typ
Książki
(67)
Poradniki i przewodniki
(3)
Artykuły
(2)
Czasopisma
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(69)
dostępne
(36)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(37)
Czytelnia Główna
(2)
Biblioteka WB
(4)
Biblioteka Międzywydziałowa
(26)
Biblioteka WEiZ
(2)
Biblioteka WWFiF
(39)
Autor
Tauber Roman Dawid (1945- )
(11)
Mucha-Szajek Ewa
(6)
Siwiński Wiesław (1934- )
(6)
Mołoniewicz Jan Marek
(4)
Biczysko Władysław
(3)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(3)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(3)
Czarniecka-Skubina Ewa
(2)
Milewska Mariola
(2)
Nastaj Wojciech
(2)
Osiński Sławomir (1961- )
(2)
Prączko Anna
(2)
Stasiak Andrzej
(2)
Turlejska Halina
(2)
Anan'ev Dmitrij Vâčeslavovič
(1)
Bacciarelli Jerzy
(1)
Bartlet Hanna
(1)
Bartusiak Irena
(1)
Berłowski Paweł
(1)
Bilska Beata
(1)
Bilska Beata (nauki rolnicze)
(1)
Borysiuk Stanisław
(1)
Borzyszkowski Jacek
(1)
Bosiacki Stefan
(1)
Broda Danuta
(1)
Brzeziński Rafał (1975- )
(1)
Capiński Michał
(1)
Celczyńska Jadwiga
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Dobrzycki Jerzy
(1)
Dziedzic Ewa
(1)
Długokęcka Elżbieta
(1)
Furtak Lucjan
(1)
Gardzińska Anna
(1)
Gniedziejko Marcin
(1)
Golec Tomasz
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górka-Chowaniec Agnieszka
(1)
Górska Grażyna
(1)
Hasik Jan (1922-2001)
(1)
Jagusiewicz Andrzej
(1)
Kachaniewska Magdalena
(1)
Kaj Stanisław H
(1)
Kaniewska Barbara
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kienzler Iwona (1956- )
(1)
Kirk D
(1)
Klementowski Kazimierz
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Konarzewska Małgorzata (nauki techniczne)
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Koziorowska Barbara
(1)
Kozłecka Barbara
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Kurpisz Wiktor
(1)
Lada Ewa Hanna
(1)
Lenard Jan Zbigniew
(1)
Lewandowska Agnieszka
(1)
Makowska Wiktoria
(1)
Marciszewska Barbara
(1)
Martin William B
(1)
Małecki Łukasz
(1)
Mieczyński Stanisław
(1)
Milson A
(1)
Myjkowska Irena
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Nowak Wanda
(1)
Nowak-Wicherska Jolanta
(1)
Osowska Krystyna
(1)
Ozimek Irena
(1)
Pazoła Zdzisław
(1)
Półtorak Andrzej
(1)
Rączkowski Bogdan
(1)
Sala Józef
(1)
Samczyński Janusz
(1)
Schulz Fred
(1)
Selwakowska Anna
(1)
Siwińska Wiesława
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Sosnkowska Ewa
(1)
Stündel Hans
(1)
Szumilak Krystyna
(1)
Szwichtenberg Aleksander
(1)
Szymański Łukasz
(1)
Tarchalski Maciej
(1)
Teterycz Marta
(1)
Tomaszewska Marzena (nauki rolnicze)
(1)
Tłoczek Ignacy Felicjan (1902-1982)
(1)
Wilgocki Stanisław
(1)
Witkiewicz Zbigniew
(1)
Wolf Krystyna
(1)
Zaremba Robert
(1)
Zarzecki Maciej
(1)
Zielonka Barbara
(1)
Ładoński Wiesław (1947- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(21)
2000 - 2009
(37)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(71)
Język
polski
(70)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Menedżerowie
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Gastronomia
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(676)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(613)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
1901-
(1)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Bałtyk (Polska ; wybrzeże)
(1)
Bielawa (Polska ; miasto)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(8)
Podręcznik
(3)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(3)
Poradnik
(3)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(3)
Encyklopedie
(1)
Informatory
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Monografia
(1)
Podręczniki
(1)
Poradniki
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Słowniki angielsko-polskie
(1)
Słowniki niemiecko-polskie
(1)
Słowniki polsko-angielskie
(1)
Słowniki terminologiczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Zarządzanie i marketing
(2)
Podróże i turystyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(2)
71 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 119457 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4979 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 277-296.
EWOLUCJA I ROZWÓJ USŁUG GASTRONOMICZNYCH Historyczny rozwój usług gastronomicznych na świecie i w Polsce Funkcje działalności przedsiębiorstw gastronomicznych Teoretyczne ujęcie modeli biznesu, mogących mieć zastosowanie w przedsiębiorstwach gastronomicznych Przedsiębiorstwo świadczące usługi gastronomiczne ZACHOWANIA KONSUMENTÓW NA RYNKU USŁUG GASTRONOMICZNYCH Teoria zachowań konsumentów Zachowania konsumentów w ujęciu modelowym Uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku usług gastronomicznych Trendy w zachowaniach współczesnych konsumentów na rynku usług gastronomicznych Jakość usług gastronomicznych jako determinanta zachowań konsumentów METODYKA I ORGANIZACJA BADAŃ EMPIRYCZNYCH Zwyczaje żywieniowe Polaków — przebieg procesu badawczego Uwarunkowania korzystania przez konsumentów z usług gastronomicznych — przebieg procesu badawczego ZACHOWANIA KONSUMENTÓW NA RYNKU ŻYWNOŚCI — UJĘCIE EMPIRYCZNE Zwyczaje żywieniowe Polaków — prezentacja wyników badań Uwarunkowania korzystania przez konsumentów z usług gastronomicznych w świetle wyników badań własnych MODEL STRATEGICZNEGO DZIAŁANIA PRZEDSIĘBIORSTW GASTRONOMICZNYCH W OKRESIE PANDEMII I WARUNKACH POSTPANDEMICZNYCH Strategia działania przedsiębiorstw świadczących usługi gastronomiczne przed, w czasie i po pandemii „Straktyka” jako koncepcja strategicznego działania przedsiębiorstw świadczących usługi gastronomiczne w nowej rzeczywistości Organizacja zwinna jako model działania przedsiębiorstwa gastronomicznego w nowej rzeczywistości
Sygnatura czytelni BMW: VI Ę 451 (nowy)
Sygnatura czytelni BWZ: IV C 10
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 151841 N (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 6434 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 35.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 24
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 3016 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Miejsca Niezwykłe)
Sygnatura czytelni BWF: XIV B 18
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4410 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 12660 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dla menedżerów hoteli i obiektów turystycznych, kierowników i pracowników biur podróży, studentów hotelarstwa i turystyki, pracowników branży gastronomicznej, osób zajmująch się cateringiem, polskich pracowników zatrudnionych w zagranicznych obiektach hotelowych i gastronomicznych, jak również pracowników działów finansowo-księgowych.
Sygnatura czytelni BWF: XII A 11
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7381 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2330 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U góry s. tyt. i okł.: Reforma 2012.
Na okł.: Do nowej podstawy programowej.
Bibliogr. s. 160.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 158 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13315 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. oryg. : Hospitality Management an Introduction.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 4
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 2967 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Oprac. zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Na książce wyłącznie błędny ISBN.
Bibliogr. s. [245]-247.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 78 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 10225 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 116382 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Faktyczny rok wyd.: 2008.
Zaw. zadania.
Bibliogr. s. [327]-328.
Publ. przeznaczona dla praktyków w branży hotelarskiej i gastronomicznej, studentów i słuchaczy kierunków hotalarstwa i gastronomii.
Sygnatura czytelni BWF: XII J 51
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120375 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5216 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [165]-168.
Sygnatura czytelni BWB: VII G 21
Sygnatura czytelni BMW: XI Ą 25 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 2253 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 96550 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Edukacja)
U góry okł.: Technik żywienia i gospodarstwa domowego. Technikum. Szkoła policealna. Podręcznik.
Bibliogr. s. [281]-282. Netogr. s. 282.
Do nauczania zawodu technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Podstawy prowadzenia działalności gospodarczej 1.1. Potrzeby i ich klasyfikacje 1.2. Produkt i jego elementy 1.2.1. Usługa jako produkt 1.2.2. Usługi gastronomiczne w Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD) 1.3. Czynniki wytwórcze – zasoby 1.4. Gospodarka rynkowa 1.4.1. Rodzaje rynków 1.4.2. Podmioty i elementy rynku usług gastronomicznych 1.4.3. Mechanizm rynkowy 1.5. Tworzenie podmiotów gospodarczych 1.5.1. Podmiot gospodarczy 1.5.2. Działalność gospodarcza 1.5.3. Osoba fizyczna i prawna 1.5.4. Procedura zakładania działalności gospodarczej 1.5.4.1. Numery niezbędne przy rejestracji i prowadzeniu przedsiębiorstwa 1.5.5. Dokumenty związane z założeniem i prowadzeniem przedsiębiorstwa 1.5.6. Pojęcie przedsiębiorstwa 1.5.7. Klasyfikacja przedsiębiorstw 1.5.8. Formy organizacyjno-prawne przedsiębiorstw 1.5.8.1. Przedsiębiorstwa indywidualne osób fizycznych 1.5.8.2. Spółki i ich rodzaje 1.5.8.3. Przedsiębiorstwa państwowe 1.5.8.4. Spółdzielnia 1.6. Podatki i inne opłaty ponoszone przez przedsiębiorstwo 1.6.1. Podatki dochodowe i ich rodzaje 1.6.2. Podatek od towarów i usług 1.6.3. Inne podatki odprowadzane do urzędu skarbowego 1.6.4. Podatki i opłaty płacone do urzędu gminy/miasta Rachunkowość przedsiębiorstwa 2.1. Podstawowe pojęcia dotyczące rachunkowości 2.2. Cena w gastronomii i jej rodzaje 2.2.1. Ustalanie ceny sprzedaży w gastronomii 2.2.2. Klasyfikacja kosztów 2.2.3. Kalkulacja cen w zakładach gastronomicznych 2.3. Majątek przedsiębiorstwa i źródła jego pochodzenia 2.3.1. Aktywa przedsiębiorstwa 2.3.1.1. Zużycie środków trwałych i amortyzacja 2.3.2. Pasywa przedsiębiorstwa 2.3.2.1. Kredyt i leasing 2.4. Bilans 2.5. Dokumentacja księgowa w zakładach gastronomicznych 2.6. Wynik finansowy przedsiębiorstwa gastronomicznego 2.7. Inwentaryzacja Elementy marketingu 3.1. Pojęcie marketingu 3.2. Rodzaje marketingu 3.3. Rodzaje orientacji przedsiębiorstw 3.4. Podstawowe funkcje marketingu 3.5. Lokalizacja i otoczenie zakładów gastronomicznych 3.6. Instrumenty (elementy) marketingu 3.6.1. Produkt w ujęciu marketingowym 3.6.1.1. Produkt, jego elementy i struktura 3.6.1.2. Cykl życia produktu 3.6.1.3. Analiza usług świadczonych przez zakład gastronomiczny – macierz BCG 3.6.1.4. Asortyment i marka produktu 3.6.2. Cena jako element marketingu 3.6.2.1. Cena w gastronomii – specyfika 3.6.2.2. Elastyczność cenowa popytu 3.6.2.3. Metody ustalania cen 3.6.2.4. Upusty cenowe 3.6.3. Promocja 3.6.3.1. Promocja – pojęcie, cele, elementy 3.6.3.2. Reklama 3.6.3.3. Promocja dodatkowa 3.6.3.4. Public relations (PR) 3.6.3.5. Sprzedaż osobista (akwizycja) 3.6.4. Dystrybucja 3.6.4.1. Pojęcie i organizacja dystrybucji 3.6.4.2. Kanały dystrybucji 3.6.4.3. Rodzaje dystrybucji 3.6.4.4. Franchising w gastronomii 3.6.5. Personel jako element marketingu 3.6.6. Dodatkowe elementy marketingu 3.7. Informacje i badania marketingowe 3.7.1. Istota i zakres badań marketingowych 3.7.2. System Informacji Marketingowej 3.7.3. Rodzaje i metody badań 3.7.4. Etapy badań marketingowych 3.7.5. Kwestionariusz ankiety – zasady budowy 3.7.5.1. Ankieta badania 3.8. Zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwach gastronomicznych 3.8.1. Pojęcie i fazy zarządzania marketingowego 3.8.2. Analiza SWOT 3.8.3. Misja i cele przedsiębiorstwa gastronomicznego 3.8.3.1. Strategie marketingowe 3.9. Planowanie marketingowe w gastronomii Zarządzanie przedsiębiorstwem 4.1. Pracownik w zakładzie gastronomicznym 4.1.1. Rola człowieka w procesie pracy 4.1.2. Umowy o pracę i ich rodzaje 4.1.3. Prawa i obowiązki pracownika i pracodawcy 4.1.4. Czas pracy 4.1.5. Urlopy pracownicze 4.1.6. Polityka personalna przedsiębiorstwa 4.2. Wynagrodzenia pracowników 4.2.1. Pojęcie, funkcje i podział płacy 4.2.2. Zasady wynagradzania i systemy płac 4.2.3. Obowiązkowe obciążenia wynagrodzenia 4.3. Organizacja stanowiska pracy 4.3.1. Ergonomia pracy 4.3.2. Schematy organizacyjne przedsiębiorstw 4.4. Style komunikowania 4.5. Style kierowania 4.6. Konflikty w firmie i sposoby ich rozwiązywania 4.7. Techniki negocjacji cen z dostawcą i klientem 4.8. Normowanie i kontrola pracy 4.8.1. Wydajność pracy 4.8.2. Systemy zapewniania jakości i zarządzania nią w gastronomii 4.9. Biznesplan przedsiębiorstwa Podstawy biurowości 5.1. Wyposażenie biura 5.2. Materiały, sprzęt i urządzenia biurowe 5.2.1. Materiały biurowe 5.3. Instrukcja kancelaryjna 5.3.1. Obieg dokumentacji biurowej 5.3.2. Systemy kancelaryjne pism 5.3.3. Przechowywanie akt i kategorie archiwalne pism 5.4. Redagowanie pism 5.4.1. Zasady redagowania pism 5.4.2. Elementy składowe pisma 5.4.3. Adresowanie kopert 5.4.4. Blankiety korespondencyjne i ich rodzaje 5.4.5. Pisma w sprawach osobowych 5.4.6. Pisma w sprawach handlowych Rynek pracy 6.1. Popyt i podaż na rynku pracy 6.2. Podmioty rynku pracy 6.3. Podział rynku pracy 6.4. Bezrobocie – przyczyny, rodzaje, skutki 6.4.1. Polityka państwa na rynku pracy – formy walki z bezrobociem 6.5. Metody poszukiwania pracy 6.6. Agencje i instytucje pośrednictwa pracy 6.6.1. Publiczne służby zatrudnienia 6.6.2. Ochotnicze Hufce Pracy 6.6.3. Agencje zatrudnienia Gospodarka międzynarodowa 7.1. Integracja gospodarcza – modele i cele integracji 7.2. Warunki i etapy integracji 7.3. Czynniki wpływające na procesy integracyjne 7.4. Unia Europejska i jej organy 7.5. Proces globalizacji 7.5.1. Szanse i zagrożenia globalizacji
Sygnatura czytelni BMW: VI F 127 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 132635 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 250-[251].
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 31 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 10
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 113651 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 3644 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52585 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 1960 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Sprzedaż, Obsługa Klienta)
Zawiera ćwiczenia.
Bibliogr. s. [215]. Indeks.
Dla menedżerów lokali gastronomicznych, hoteli, ośrodków wypoczynkowych oraz innych przedsiębiorstw usługowych zajmujących się obsługą ruchu turystycznego oraz dla studentów zarządzania w turystyce i uczniów szkół hotelarskich.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 38
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118314 N, 140522 (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4643 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 3 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 12
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 126201, 126202, M 12314 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124365 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6042 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [390]-400. Wykaz aktów prawnych strony 400-402. Netografia strony 402-404.
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Historia gastronomii na świecie Historia gastronomii w Polsce Elementarne zagadnienia gastronomii Istota gastronomii i usługi gastronomicznej Klasyfikacja placówek gastronomicznych Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii Podstawowe wyposażenie gastronomiczne Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego Podstawowe instalacje w gastronomii Wyposażenie zaplecza Wyposażenie frontu Produkt gastronomiczny Definicja i cechy produktu gastronomicznego Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego Asortyment potraw i napojów a karta menu Obsługa klienta Zewnętrzny wygląd obiektu Wystrój wnętrza Usługi dodatkowe Inne cechy usługi Cykl życia produktu gastronomicznego Atrakcyjność produktu gastronomicznego w turystyce Gastronomia a turystyka Gastronomia jako produkt turystyczny Produkty proste: usługa i rzecz Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny) wydarzenie obiekt szlak obszar Produkty tradycyjne i regionalne Turystyka kulinarna w Polsce Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r. Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce Badania turystyki kulinarnej w Polsce Osobistości świata gastronomii Wielcy europejscy gastronomicy Gillaume Tirel (Taillevent) M. Boulanger Anthelme Brillat-Savarin Marie-Antoine Careme Franz Sacher Auguste Escoffier Paul Bocuse Wielcy polscy gastronomicy Mikołaj Wierzynek Stanisław Czerniecki Jerzy Franciszek Kulczycki Lucyna Ćwierczakiewiczowa Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane) Zdzisław T. Nowicki Kurt Scheller Wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA) Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC) Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS) Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC) Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA) Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP) Fundacja Klubu Szefów Kuchni Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) Promocja i informacja w gastronomii Promocja Definicja i rodzaje działań promocyjnych Reklama Public relations Sprzedaż osobista Promocja sprzedaży Targi gastronomiczne Źródła informacji branżowej Trendy w rozwoju gastronomii Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny Demografia Ekonomia Świadomość, edukacja Zdrowie Styl życia Zwyczaje żywieniowe Turystyka, czas wolny Kultura i sztuka Technologie informatyczne Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 210 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: XII P 18
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14320 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8089 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Tyt. oryg.: Principles of Design and Operation of Catering Equipment.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 44 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 76724 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 4327 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności