Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(49)
Forma i typ
Książki
(44)
Poradniki i przewodniki
(34)
Publikacje fachowe
(4)
Czasopisma
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Artykuły
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(36)
tylko na miejscu
(12)
wypożyczone
(4)
Placówka
Wypożyczalnia
(40)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Biblioteka WWFiF
(9)
Autor
Mołoniewicz Jan Marek
(2)
Ullenka
(2)
Augustyńska-Prejsnar Anna
(1)
Bartkiewicz Bartosz
(1)
Bates Iwona
(1)
Bell Susan (fotograf)
(1)
Berg Thomas Reinertsen (1971- )
(1)
Bergiel Anna
(1)
Bernat Joanna Barbara (1986- )
(1)
Borawska-Bromska Flavia
(1)
Brożyna Anna
(1)
Cheeke Robert (1980- )
(1)
Chojnacka Sylwia
(1)
Desai Urmila (1937- )
(1)
DiMenna Ann
(1)
Dudowicz Michalina
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Fleck Anne (1972- )
(1)
Frazier Matt
(1)
Friedrich Wolfgang (1959- )
(1)
Furtak Ewa
(1)
Gołębiewska-Bijak Maria
(1)
Graboń Ika
(1)
Graham Douglas N. (1953- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Głąbska Dominika
(1)
Hamelman Jeffrey (1951- )
(1)
Hemsley Melissa
(1)
Holtzman Rachel
(1)
Hryniewiecka Ewa (nauki medyczne)
(1)
Janiszewska Agata
(1)
Johnsen Ina-Janine (1964- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Kaftan Bartłomiej
(1)
Kaneko Chiho
(1)
Kaszkur Zuzanna
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kawalerowicz Sylwia
(1)
Klasen Jörn (1951- )
(1)
Klima Przemysław
(1)
Kobylańska Aleksandra
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kowalczyk Jakub
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
Kołek Justyn
(1)
Krajowska-Kukiel Alicja
(1)
LaMantia Jean (1967- )
(1)
Lange Ewa
(1)
Lewandowska Agata (dietetyczka)
(1)
Lewandowska Agata (dietetyka)
(1)
Maciurzyńska Marta
(1)
Mayson Lizzie
(1)
Michalak Agata (1981- )
(1)
Michalak Grażyna
(1)
Minta Karolina
(1)
Morningstar Amadea (1952- )
(1)
Nowak-Wicherska Jolanta
(1)
Okraszewski Grzegorz
(1)
Patenaude Frédéric
(1)
Puchalski Czesław
(1)
Puławska Katarzyna (blogerka)
(1)
Ragozzino Claire
(1)
Resch Elyse
(1)
Riedl Matthias (1962- )
(1)
Roden Claudia (1936- )
(1)
Ryckiewicz Paweł
(1)
Schäfer Silja (1976- )
(1)
Spattini Massimo
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Szumacher Ewa
(1)
Szymański Marek
(1)
Teterycz Marta
(1)
Traczyk Dorota
(1)
Tribole Evelyn
(1)
Trybulska Aneta
(1)
Waliś Robert (1979- )
(1)
Wyka Joanna
(1)
Wyszogrodzka-Gaik Agnieszka
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Zarzecki Maciej
(1)
Zasuwa Iwona
(1)
Zmitrowicz Mariola
(1)
Zubowicz Marta
(1)
Zyśk Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(37)
2010 - 2019
(12)
Okres powstania dzieła
2001-
(46)
Kraj wydania
Polska
(49)
Język
polski
(49)
Odbiorca
Młodzież
(1)
Sportowcy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Zdrowe odżywianie
(16)
Przepisy kulinarne
(6)
Żywność
(6)
Dietetyka
(4)
Odżywianie
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Gastronomia
(3)
Kuchnia wegańska
(3)
Sportowcy
(3)
Weganizm
(3)
Ajurweda
(2)
Dieta witariańska
(2)
Jakość żywności
(2)
Kucharstwo
(2)
Kuchnia sezonowa
(2)
Leczenie dietą
(2)
Posiłki (jedzenie)
(2)
Restauracje
(2)
Sprzedaż
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Chleb
(1)
Choroby jelit
(1)
Dieta IF
(1)
Dieta bezcukrowa
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta fleksitariańska
(1)
Dieta niskotłuszczowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dietetyk
(1)
Dynia
(1)
Fermentacja
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Gotowanie
(1)
Grzyby
(1)
Herbata
(1)
Historia
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Jelita
(1)
Joga
(1)
Kawa (napój)
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia pięciu przemian
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Lunch
(1)
Medycyna chińska
(1)
Nawyki żywieniowe
(1)
Obrzęk limfatyczny
(1)
Odchudzanie
(1)
Pieczywo
(1)
Podróże
(1)
Post
(1)
Potrawy
(1)
Produkt regionalny
(1)
Projektowanie wnętrz
(1)
Przyprawy
(1)
Psychodietetyka
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Samoakceptacja
(1)
Samokontrola
(1)
Samoleczenie
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Suplementy diety
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Uczucia
(1)
Wnętrza architektoniczne
(1)
Współdziałanie
(1)
Zaburzenia krążenia limfy
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Zachowanie żywieniowe
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Ziemniaki
(1)
Żywienie sportowców
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Włochy
(1)
Gatunek
Poradnik
(24)
Publikacja bogato ilustrowana
(18)
Przepisy kulinarne
(17)
Książka kucharska
(10)
Czasopismo fachowe
(3)
Podręcznik
(3)
Artykuł z czasopisma naukowego
(1)
Esej
(1)
Jadłospis
(1)
Monografia
(1)
Poradniki
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(3797)
Medycyna i zdrowie
(2538)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2439)
Informatyka i technologie informacyjne
(1725)
Zarządzanie i marketing
(1618)
Kulinaria
(49)
Nauka i badania
(1536)
Kultura fizyczna i sport
(1353)
Transport i logistyka
(1345)
Architektura i budownictwo
(1061)
Historia
(718)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(511)
Socjologia i społeczeństwo
(363)
Psychologia
(352)
Matematyka
(335)
Podróże i turystyka
(318)
Edukacja i pedagogika
(312)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(308)
Ochrona środowiska
(288)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(270)
Fizyka i astronomia
(267)
Chemia
(201)
Kultura i sztuka
(182)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(165)
Geografia i nauki o Ziemi
(149)
Biologia
(136)
Rozwój osobisty
(124)
Rolnictwo i leśnictwo
(120)
Filozofia i etyka
(108)
Językoznawstwo
(100)
Media i komunikacja społeczna
(82)
Praca, kariera, pieniądze
(82)
Hobby i czas wolny
(49)
Religia i duchowość
(48)
Styl życia, moda i uroda
(31)
Etnologia i antropologia kulturowa
(27)
Literaturoznawstwo
(19)
Dom i ogród
(9)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(9)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(8)
Archeologia
(4)
Monografia
(2)
Opracowanie
(2)
Architektura i budownictwo4
(1)
Engineering vibrations
(1)
KF1123np
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliowści
(1)
Transport
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Kultura Fizyczna
(1)
49 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Grzybownik + mapa / Justyn Kołek grzyboznawca, juror, Ewa Furtak klasyfikator grzybów. - Aktualizacja. - Bielsko-Biała : Pascal, 2023. - 279, [1] strona, [1] karta tablic złożona luzem : ilustracje kolorowe ; 22 cm + mapa.
Karta tablic zadrukowana dwustronnie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 154165 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [310]-327. Netografia na stronach 328.
Żywność w systemie bezpieczeństwa państwowego 1.1. Żywność jako dobro ekonomiczne 1.2. Pojęcie i status jakości żywności 1.3. Bezpieczeństwo żywnościowe w systemie bezpieczeństwa państwa 1.4. Bezpieczeństwo żywnościowe – definiowanie problemu 1.4.1. Nurt instytucjonalny bezpieczeństwa żywnościowego 1.4.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywnościowego 1.5. Bezpieczeństwo żywnościowe a jego brak 1.6. Suwerenność żywnościowa 1.7. Koncepcja bezpieczeństwa żywnościowego i bezpieczeństwa żywienia Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym 2.1. Pojęcie bezpieczeństwa żywności 2.1.1. Bezpieczeństwo żywności w nurcie instytucjonalnym 2.1.1. 2.1.1.1. Bezpieczeństwo żywności w prawie UE 2.1.1. 2.1.1.2. Bezpieczeństwo żywności poza UE 2.1.1. 2.1.1.3. Bezpieczeństwo żywności na szczeblu globalnym 2.1.1. 2.1.1.4. Bezpieczeństwo żywności w prawie polskim 2.1.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywności 2.1.3. Bezpieczeństwo żywności – konkluzje i uwagi 2.2. Oszustwa żywnościowe – fałszowanie żywności 2.3. Obrona żywności 2.4. Modele ryzyka w obszarze bezpieczeństwa żywności 2.4.1. Model F.F. Busty i S.P. Kennedy’ego 2.4.2. Model J. Spinka, D.C. Moyera 2.4.3. Model JOOB 2.5. Współczesne podejście do bezpieczeństwa żywności 2.6. Bezpieczeństwo żywnościowe a bezpieczeństwo żywności Stan bezpieczeństwa żywności na świecie (1828–2015). Teoria „drugiej fali” 3.1. Definicja incydentu żywnościowego 3.2. Podstawowe założenia Wykazu 3.3. Zasięg czasowy badań 3.4. Dostępność informacji o incydentach według regionów i państw 3.5. Zakres merytoryczny 3.6. Analiza incydentów żywnościowych 3.6.1. Zróżnicowanie regionalne 3.6.2. Skala incydentów żywnościowych 3.7. Teoria „drugiej fali” 3.8. Konkluzje Bezpieczeństwo i jakość żywności w Polsce 4.1. Jakość zdrowotna żywności 4.2. Jakość ekonomiczna żywności 4.2.1. Skala zafałszowania artykułów żywnościowych – ujęcie syntetyczne 4.2.2. Jakość i bezpieczeństwo produktów według grup żywności 4.2.3. Główne nieprawidłowości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności według grup produktów Systemy bezpieczeństwa żywności na świecie 5.1. System bezpieczeństwa żywności – ujęcie teoretyczne 5.2. Modele krajowe 5.2.1. Model zintegrowany (skandynawski) 2.1.1. 5.2.1.1. Dania 2.1.1. 5.2.1.2. Szwecja 2.1.1. 5.2.1.3. Wielka Brytania 5.2.2. Model z instytucją dominującą 2.1.1. 5.2.2.1. USA 2.1.1. 5.2.2.2. Francja 5.2.3. Model rozproszony 2.1.1. 5.2.3.1. Polska 2.1.1. 5.2.3.2. Włochy 5.2.4. Ewolucja modeli bezpieczeństwa żywności 2.1.1. 5.2.4.1. Łotwa 5.3. Model regionalny (UE) 5.4. Konkluzje
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 205 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 154861 N, 154860 N (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14165 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Bibliografia na stronach 00-00
Kartoteka zagadnieniowa: Kultura Fizyczna
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The complete lymphedema managment and nutrition guide : empowering strategies, supporting recipes and therapeutic exersises.
Bibliografia, netografia na stronach 331-346.
ZROZUMIEĆ OBRZĘK LIMFATYCZNY Rozdział 1. Układ limfatyczny i obrzęk limfatyczny Rozdział 2. Zmniejszenie ryzyka obrzęku limfatycznego DBANIE O SIEBIE PRZY OBRZĘKU LIMFATYCZNYM Rozdział 3. Pielęgnacja skóry Rozdział 4. Manualny drenaż limfatyczny Rozdział 5. Wielowarstwowe bandażowanie uciskowe Rozdział 6. Odzież kompresyjna Rozdział 7. Pneumatyczne pompki kompresyjne Rozdział 8. Ćwiczenia fizyczne a obrzęk limfatyczny Rozdział 9. Taping przy obrzęku limfatycznym DIETA A OBRZĘK LIMFATYCZNY Rozdział 10. Masa ciała a obrzęk limfatyczny Rozdział 11. Układ limfatyczny a trawienie tłuszczów z pożywienia Rozdział 12. Ograniczanie chronicznego stanu zapalnego Rozdział 13. Płyny, białko i sód Rozdział 14. Suplementy Rozdział 15. Planowanie posiłków PRZEPISY DLA OSÓB DOTKNIĘTYCH OBRZĘKIEM LIMFATYCZNYM O analizie składników odżywczych Przystawki, sałatki i sosy Zupy i chili Dania główne i przystawki Sosy, dipy i napoje Dodatek 1. pH produktów do pielęgnacji skóry Dodatek 2. Tabela BMI Dodatek 3. Opis suplementów, przesłanki i dowody
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153925 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dieta zdrowych jelit / Agata Lewandowska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, [2023]. - 203, [5] stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Rok wydania na podstawie strony internetowej wydawcy. Na okładce: Przepisy w różnych zaburzeniach jelitowych. Na stronie redakcyjnej ISBN wydania pierwszego.
Bibliografia na stronach [205-207].
Wszystko dzieje się w jelitach Jak pracują zdrowe jelita? Objawy zaburzeń pracy jelit Jak dbać o jelita? Mikroflora jelitowa a nasze zdrowie i samopoczucie Co nam daje mikroflora? Co to są probiotyki, prebiotyki i synbiotyki? Jak dieta wpływa na kondycję mikroflory? Co negatywnie wpływa na kondycję mikroflory? Zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego (SIBO) Jak dbać swoją mikroflorę? Kiedy błonnik pomaga, a kiedy szkodzi? Źródła błonnika Wpływ błonnika na zdrowie Kiedy trzeba ograniczyć błonnik? Zaburzenia jelitowe i wskazówki dietetyczne Wzdęcia Gazy jelitowe Zaparcia Zespół jelita drażliwego Stres i przemęczenie a zespół jelita drażliwego Wprowadzanie nowych produktów Przygotowanie posiłków a zespół jelita drażliwego Postaci zespołu jelita drażliwego Błonnik a zespół jelita drażliwego Dieta low-FODMAP w terapii zespołu jelita drażliwego Dieta uboga w nikiel a ZJD Przepisy - postać biegunkowa zaparciowa Alergie i nietolerancje pokarmowe Alergia na gluten i pszenicę lub ich nietolerancja Przepisy Alergia na białko mleka krowiego Przepisy Nietolerancja laktozy Przepisy Nietolerancja fruktozy Przepisy Nietolerancja FODMAP Przepisy Czy na pewno masz alergię lub nietolerancję pokarmową? Nieszczelność jelitowa, czyli popularne „cieknące jelito"
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 154711 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Płaski brzuch : dieta i ćwiczenia / Agata Lewandowska, współpraca Joanna Zając-Borowicka. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2020. - 174, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 174-[175].
Czy rzeczywiście masz nadwagę?Czy naprawdę chcę schudnąć? Zdrowotne przyczyny nadwagiIle kalorii powinna mieć i otyłościtwoja dieta? Nieprawidłowe nawyki żywienioweIle wynosi twoje zapotrzebowanie kaloryczne (energetyczne)? Dlaczego akurat brzuch? OD CZEGO ZALEŻY WIELKOŚĆIle kalorii ma twoje jedzenie? 1 KSZTAŁT BRZUCHA?Na czym polega dieta JAK DUŻY WPŁYW MAMY NA OSTATECZNYniskokaloryczna? KSZTAŁT BRZUCHA? CZY TWÓJ BRZUCH JEST ZBYT DUŻY?Czy warto liczyć kalorie? Zdrowotne konsekwencje otyłościJaką dietę wybrać? RODZAJE DIET - CZY SĄ DIETY LEPSZE 1 GORSZE? Wskazówki żywieniowe, A MOŻE NIE CHODZI TYLKO 0 NADWAGĘ? które pomogą ci schudnąć Jak planować posiłki? MĄDRE PLANOWANIE DIETY CO POWINNO SIĘ ZNALEŹĆ NA TWOIM TALERZU? W CZYM MOŻE Cl POMÓC INDEKS GLIKEMICZNY? CO, JEŚLI MASZ NIEWIELE CZASU NA PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW? Problemy trawienne i wzdęcia NIEWŁAŚCIWE ODŻYWIANIE ZABURZENIA FLORY JELITOWEJ ZAPARCIA STYL ŻYCIA I STRES Aktywność fizyczna a płaski brzuch ILE SIĘ RUSZAĆ, BY POPRAWIĆ SWOJĄ SYLWETKĘ? JAK CZĘSTO SIĘ WAŻYĆ? TRENING BRZUCHA NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA Budowa brzucha - co wpływa na jego wygląd? Najlepsza strategia treninguCZY MOŻNA ROBIĆ SOBIE PRZERWY mięśni brzuchaW DIECIE? JAK PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO TRENINGU?CO, JEŚLI ZDROWE PRODUKTY Ml NIE SMAKUJĄ? LEPIEJ WYBRAĆ CARDIO CZY ĆWICZENIA WZMACNIAJĄCE?CZY W TRAKCIE ODCHUDZANIA MOŻNA PIĆ ALKOHOL? JAK ZAPLANOWAĆ TRENING?JAK STABILIZOWAĆ MASĘ CIAŁA? REGENERACJA - MOC ODPOCZYNKUILE CZASU TRWA ZMIANA NAWYKÓW? CZWORAKIŚniadania ROBAK W LEŻENIUOWSIANKA Z JABŁKIEM 1 GRUSZKĄ NA PLECACHKANAPKI Z AWOKADO 1 WĘDLINĄ ROBAK PRZY ŚCIANIEKASZA ŚNIADANIOWA ZE SZPARAGAMI ROLLUPPŁATKI GRYCZANE ZE ŚLIWKAMI PIES GOŃCZYWRAP WIOSENNY CHÓD NIEDŹWIEDZIAKANAPKI Z PASTĄ Z FASOLI 1 OGÓRKIEM WSPINACZKA POZIOMAKASZA OWSIANA Z OWOCAMI ■DESKATWAROŻEK ŚRÓDZIEMNOMORSKI DESKA BOKIEMPASTA JAJECZNA Z POREM BRZUSZKI SKOŚNEKOKTAJL Z CZERWONYMI OWOCAMI Kolacje SAŁATKA Z KASZĄ I MOZZARELLĄ „TATAR" ZE ŚLEDZIA KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ PASTA RYBNO-PIECZARKOWA KREM Z BROKUŁÓW Z FETĄ SAŁATKA Z SERKIEM WIEJSKIM KANAPKI Z PIECZONYM INDYKIEM WRAP Z ZIELONYM ŚRODKIEM SPAGHETTI Z CUKINII Z SEREM I MALINAMI SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM Przekąski KOKTAJL MALINOWO-BORÓWKOWY KULECZKI SEROWE Z PRZYPRAWAMI TWAROŻEK Z OWOCAMI LATA BŁYSKAWICZNA ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM KOKTAJL ZIMOWY WARZYWA Z DIPEM A LA HUMUS ŚLEDŹ Z WARZYWAMI CZERWONY KOKTAJL MOCY SAŁATKA Z BROKUŁÓW I KOMOSY RYŻOWEJ CHŁODNIK Z AWOKADO I OGÓRKIEM Obiady ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM I CYTRYNĄ KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM INDYK GRILLOWANY Z SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z FASOLĄ I GRANATEM DORSZ Z PIEPRZEM CYTRYNOWYM I SURÓWKĄ Z ROSZPONKI SZASZŁYKI BARBECUE ZAPIEKANKA Z CIECIERZYCĄ HIS5P DOMOWY BURGER Z SOSEM MUSZTARDOWYM FASZEROWANA PAPRYKA FASOLA W SOSIE KOPERKOWYM Do pudełka na lunch SAŁATKA W SŁOIKU Z MAKARONEM I FETĄ GRILLOWANE KOTLETY Z INDYKA SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I PĘCZAKIEM CHILI SIN CARNE SAŁATKA Z MAKARONEM, JAJKIEM, AWOKADO I BURAKIEM SPAGHETTI Z SOSEM FASOLOWO-POMIDOROWYM RYŻ CURRY Z BRZOSKWINIAMI SAŁATKA W SŁOIKU Z INDYKIEM I SZPINAKIEM KANAPKI Z PIKANTNĄ PASTĄ I KIEŁKAMI KOLOROWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM, RYŻEM I ANANASEM
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 62
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8567 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fast food na zdrowo w 15 minut / Marta Maciurzyńska. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal 2023. - 253, [3] strony : fotografie, 24 cm.
Zdrowy fast food? To możliwe! Lubisz fast foody, ale zależy ci na zdrowym odżywianiu? Tęsknisz za daniami i przekąskami, na które nie ma miejsca w codziennej diecie? Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut, przychodzi z pomocą! W tej książce pokaże ci, jak przygotować fast foody w wersji, którą możesz jeść zdecydowanie częściej. Znajdziesz tu ponad 100 prostych i szybkich przepisów na burgery, kebaby, pizzę, zapiekanki, nuggetsy oraz inne popularne poprawy, które są równie pyszne, a zdrowsze i mniej kaloryczne niż ich tradycyjne wersje. Nie musisz skręcać do drive-through ani zatrzymywać się przy budce – wystarczy kilka prostych składników i kwadrans w kuchni. Szybko, zdrowo, smacznie. I bez wyrzutów sumienia! [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 154539 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
O dobrym jedzeniu : opowieści z pola, ogrodu i lasu / Agata Michalak. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, copyright 2017. - 212, [4] strony : ilustracje ; 23 cm.
Bibliografia, netografia na stronach [214]-[215].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144025 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwartalnik, 2013-
Wcześniejsza częstotliwość: Dwumiesięcznik, 2012, Miesięcznik, 2005-2011
2011, nr 1
Od 2005, nr 1 [redaktor naczelny Tadeusz Wojciechowski].
Od 2010, nr 4 tytuł równoległy: Food Safety.
Od 2013, nr 1 podtyt.: rolnictwo, przemysł, handel, zdrowie, jakość.
Tytuł według okładki.
Zawartość zasobu Magazyn P 3238 udostępniany w BWEiZ
2011 nr 1-12
2012 nr 1-6
2013 nr 1-4
2014 nr 1-4
2015 nr 1-4
2016 nr 1-4
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Czytelnia Główna: 2011 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7-8, nr 9, nr 10, nr 11, nr 12, 2012 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, 2013 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, 2014 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, 2015 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu okładki: Przygotowanie sprzedażowe lokalu, zarządzanie cenami, efektywne menu, skuteczne promocje, psychologia sprzedaży.
Rozdział I Co każdy sprzedawca wiedzieć powinien 1.Trochę psychologii dla praktyków 2.Mowa ciała, czyli co mówisz, nawet kiedy się nie odzywasz 3.Co to jest parajęzyk i jakie ma znaczenie w komunikacji Rozdział II Lokal, który dużo sprzedaje 1.Przygotowanie lokalu 2.Różne rodzaje obsługi 3.Prezentacja dań 4.Dywersyfikacja działalności gastronomicznej Rozdział III Menu, które dużo sprzedaje 1.Elementy dobrego menu 2.Ważne drobiazgi 3.Rodzaje prezentacji menu 4.Oferta bankietowa 5.Grafika karty 6.Układ i liczba dań i napojów 7.Liczba kart menu 8.Jak wybrać najlepszą nazwę dla dania 9.Co dodatkowo umieszczać w menu 10.Błędy w prezentacji menu Rozdział IV Ceny sprzedaży 1.Wycena dań 2.Rodzaje cen 3.Zasady ważne przy zarządzaniu cenami sprzedaży 4.Zmiany cen Rozdział V Promocje, które dużo sprzedają 1.Kiedy warto robić promocje cenowe 2.Jakie dania promować 3.Rodzaje promocji 4.Budżetowanie i rozliczanie promocji 5.Ważne aspekty dobrych promocji
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149769 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu okładki: Zaszady obsługi, relacje z gośćmi, techniki sprzedaży, szkolenie i motywowanie sprzedażowe personelu.
Rozdział I Goście, którzy dużo i chętnie kupują 1.Potrzeby gości 2.Psychologia a obsługa gościa w praktyce 3.Lojalność gości 4.Kluczowi klienci, czyli VIP-y 5.Trudni goście 6.Goście straceni Rozdział II Pracownicy, którzy dużo sprzedają 1.Wygląd pracownika 2.Nastawienie jest najważniejsze 3.Ogólne zasady obsługi 4.Komunikacja z gościem 5.Wyjątkowy serwis Rozdział III Techniki sprzedażowe w lokalu 1.Ogólne zasady skutecznej sprzedaży 2.Sprzedaż kelnerska 3.Rezerwacje stołów 4.Sprzedaż przez ladę 5.Sprzedaż telefoniczna dostaw i wynosów Rozdział IV Sprzedaż imprez zorganizowanych 1.Goście a klienci 2.Relacja z klientami 3.Proces sprzedażowy 4.Przygotowanie i przedstawienie oferty 5.Końcowe negocjacje i zamykanie transakcji 6.Umowa bankietowa Rozdział V Szkolenie personelu sprzedażowego Rozdział VI Motywowanie personelu sprzedażowego 1.Motywowanie finansowe 2.Motywowanie emocjonalne 3.Motywowanie finansowo-emocjonalne 4.Zasady motywowania w pigułce Załącznik: Sprawdź swój lokal. Audyt przygotowania sprzedażowego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 149770 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(A-Ajurweda.pl)
Bibliografia na stronach 409-411. Indeks.
Historia ajurwedy Pożywienie z perspektywy ajurwedy Odkrywanie natury ciała i jego budowy (konstytucji) Odkryj swoją budowę ciała Właściwości i potrzeby żywieniowe każdej konstytucji Co zaburza twoją konstytucję ? Ajurwedyjskie odżywianie: smak Trawienie Przygotowanie potraw i łączenie pokarmów Równoważenie agni Narządy trawienne Czakry i zmiany diety Stosowanie diety w zależności od pór roku Czas zacząć gotować! Prosty sposób planowania zrównoważonych posiłków Trójdoszowe menu Menu dla wata Menu dla pitta Menu dla kapha Dania główne Kiczadi Zboża Warzywa Owoce Zupy Sałatki Dodatki Przekąski Desery Napoje Śniadania Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi Przewodnik po żywieniu dla podstawowych typów konstytucji Podstawowe informacje na temat składników odżywczych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 150909 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: poradnik przede wszystkim dla osób otwierających swój pierwszy biznes.
Bibliografia, netografia na stronach 177-178.
część I - Czas się przygotować 1. Zanim otworzysz 2. Forma prawna prowadzenia lokalu gastronomicznego 3. Najem lokalu gastronomicznego część II - Planujemy zaplecze 4. Kwestie prawne 4.1. Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 4.2. Czego oczekuje od Ciebie Państwowa Inspekcja Sanitarna (czyli Sanepid)? 5. Czy Panie z sanepidu mają kły? 6. Zrozumieć HACCP 7. Projekt technologiczny 8. Łazienki dla gości 9. Wybór głównych materiałów 9.1. Płytki 9.2. Bezspoinowe wykładziny przemysłowe PCV/PVC 9.3. Narożniki i cokoły 9.4. Blaty 9.5. Farby 9.6. Tkaniny część III - Urządzamy salę dla gości 10. Podział przestrzeni (zaplecze i sala) 11. Wygoda 12. Kim będą goście? 13. Udogodnienia 14. Pomysł 15. Spójność stylistyczna (nawet gdy jej pozornie brak) 16. Główny motyw 17. Oświetlenie 18. Meble 19. Kwiaty i dodatki
Sygnatura czytelni BMW: VI B 13 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147602 LE N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The raw secrets : the raw food diet in the real world. Wydanie 3. odnosi się do oryginału. Na książce także ISBN oryginału.
Bibliografia na stronach 288-[289].
Na surowo Dwie strony ruchu witariańskiego — po której z nich stoisz? Model medyczny Skupmy się na witarianizmie Po której jesteś stronie? Pora zdecydować Rozdział 1. Jak ustalić naturalną dietę Ujęcie biologiczne Ujęcie logiczne Jakie jest nasze miejsce w naturze? Dieta naczelnych Jak uczyć się od zwierząt Instynkt dzieci Rozdział 2. Tłuszcz Zapotrzebowanie na tłuszcz Uzależnienie od tłuszczu? Ile tłuszczu wystarczy? Ile tłuszczu spożywasz? Rozdział 3. Białko Niektórzy ludzie żyją na bardzo niewielkich ilościach białka Skąd bierzesz białko? Rozdział 4. Orzechy i pestki Dieta naczelnych, czyli skąd wiedzieć, co mamy jeść Problemy z nadmiernego spożycia orzechów W przyrodzie Zapotrzebowanie dzieci i kobiet w ciąży Rozdział 5. Zdrowie zębów a witarianizm Rozdział 6. Zboża i pieczywo Nie jesteśmy ziarnojadami Mielec Rozdział 7. Detoksykacja Nigdy niekończąca się detoksykacja Prawdziwa profilaktyka Nie jest normalne, by tak się czuć Rozdział 8. Prawo życiowego przystosowania Czystsze ciało Rozdział 9. Jak zrezygnować ze złych nawyków Popularne tendencje Dobre czy złe nawyki? Dwa podejścia Co jest gorsze? Skuteczność Rozdział 10. Suplementy i superpokarm Suplementy wśród wegetarian i witarian Co powoduje niedobory Enzymy w surowym pokarmie Witamina B12 Rozdział 11. Głód Przyjemność płynąca z głodu Głód prawdziwy i głód pozorny Ściśnięte lub rozprężone gardło Przyjemne odczucie Pozorny głód niczym narkotyk Apetyt i głód Naturalna potrzeba Czym głód nie jest? Kiedy mdlejemy Kiedy czujemy się słabi Zapach potraw i przypraw Różnorodność wznieca apetyt Ile posiłków dziennie? Proste pożywienie Uwagi Frederica Rozdział 12. Sen Sen i dieta Jak ważny jest sen Porady na lepszy sen Rozdział 13. Woda Zapotrzebowanie na wodę Nienaturalne pragnienie Kiedy pić Rozdział 14. Przepisy surowej diety Combo-abombo Rozdział 15. Sól, zioła i przyprawy Sól Przyprawy korzenne Zioła aromatyczne Surowy czosnek, cebula, por Pikantne papryczki Rozdział 16. Łączenie pokarmów Prostota w jedzeniu Skąd się biorą zasady łączenia pokarmów? Łączenie pokarmów uproszczone do trzech prostych zasad Wyjaśnienia Jeszcze kilka zasad Rozdział 17. Jedzenie sekwencyjne Odrobina teorii Najpierw wodniste Najpierw owoce Najpierw kwaśne owoce Trawienie niektórych pokarmów Powtarzamy podstawowe zasady Rozdział 18. Trawienie Oceń swoje trawienie Przyswajanie Rozdział 19. Wyciskanie soków i blendowanie Czy to naturalne? Jak pić soki Koktajle i pokarmy zblendowane Sok z marchwi Rozdział 20. Stuprocentowo surowa dieta Surowa a niepodgrzewana: to nie to samo Surowość to nie jedyne kryterium Podejście racjonalne Czy dieta stuprocentowo surowa jest łatwiejsza? Rozdział 21. Psychologia zmian w odżywianiu Trzeba się tego nauczyć Podejście na luzie Wszystko w równowadze Rozdział 22. Objadanie się i zachcianki Obżarstwo jest częste wśród witarian - tajemnica poliszynela Właściwe podejście Zachcianki Niewystarczające ilości jedzenia Rozdział 23. Kiedy jeść Stałe godziny posiłków Czy możemy jeść w nocy? Rozdział 24. Pokarm, do jakiego jesteśmy stworzeni Owoce Zielenina Warzywa owocowe Warzywa korzeniowe Orzechy i pestki Dzikie rośliny Suszone owoce Mrożone owoce Mleko Jogurt Miód Jajka Mięso Ryby Owady Rozdział 25. Kompromisy Czego unikać Lepszy wybór Nauka to proces Rozdział 26. Czy można porównywać się do innych? Porównywanie się z innymi jest bez sensu Porównujmy siebie do siebie Rozdział 27. Żywność organiczna Czy organiczna żywność jest niezbędna? Jakość czy organiczność? Żywność sezonowa Rozdział 28. Surowa dieta w klimatach zimnych Ideał Jedzenie lokalnych produktów Jakość jedzenia Radzenie sobie z zimnem Owoce tropikalne kontra owoce klimatu umiarkowanego Rozdział 29. Zapasy jedzenia Kupuj jedzenie skrzynkami Zakupy Uprawiaj własne Rozdział 30. Pość, gdy to konieczne Pomijanie kilku posiłków, gdy jesteśmy w stresie Dyskomfort fizyczny, bóle i gorączka Post dobowy Okazjonalny post dwu- lub trzydniowy Dłuższy post Rozdział 31. Dokąd iść dalej? Aneks 1. Komentarze na temat różnych produktów Aneks 2. Plany jadłospisu
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152016 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bez cukru da się żyć czyli Ketoza po mojemu / Katarzyna Puławska. - Wydanie I. - Kraków : Otwarte, 2023. - 234, [6] stron : fotografie ; 24 cm.
Na okładce nazwa instagrama autorki: onaciaglegotuje.
Jeśli ciągle słyszysz: "Dieta keto jest nudna i wyklucza naprawdę pyszne składniki. Nie da się smacznie jeść bez cukru. Dieta ketogeniczna jest tłusta i ciężka”. To potrzymaj mi awokado! Napisałam tę książkę, by opowiedzieć ci o moim doświadczeniu i wspaniałej zmianie stylu życia, a także po to, żeby obalić te mity. Dieta ketogeniczna to nie wyrok – to wspaniała przygoda i nowa jakość życia. Daj się przekonać, że można zrobić kilka wersji panierki do schabowego, kanapki niekoniecznie muszą być z chleba, a cukier da się zastąpić innymi, równie słodkimi składnikami. Opowiem ci moją historię, podzielę się doświadczeniem i zaproponuję dania, które nieźle cię zaskoczą. Zaufaj mi, a na pewno się nie zawiedziesz! [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153489 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ajurweda : życie w zgodzie ze sobą / Claire Ragozzino ; tłumaczenie: Sylwia Chojnacka. - Wydanie I. - Kraków : Wydawnictwo Znak, 2022. - 309, [3] strony : fotografie, ilustracja ; 23 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 298-300. Indeks.
Wsłuchaj się w swój organizm, otwórz się na odkrywanie nowych ścieżek i rozpocznij życie w zgodzie ze sobą, korzystając z mądrości ajurwedy. "Ajurweda. Życie w zgodzie ze sobą" to twój klucz do równowagi. Przekonaj się, że ajurweda to styl życia, który zaspokoi twoje potrzeby i pozwoli nakarmić ciało, głowę i umysł. Pomoże ci na nowo odkryć potencjał drzemiący w każdej z czterech pór roku, pozbyć się napięcia i odnaleźć ukojenie w codziennych nawykach. A to wszystko dzięki medytacji, jodze i świadomemu odżywianiu. W książce znajdziesz: rytuały powiązane z porami roku, pomagające zachować równowagę ciała i ducha, praktykę jogi, która zredukuje stres i zmęczenie, ponad 80 wegetariańskich przepisów na potrawy skomponowane w zgodzie z potrzebami twojego organizmu, kuchenne triki, dzięki którym zdrowe odżywianie stanie się proste i intuicyjne. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153486 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Przepisy śródziemnomorskie.
Indeks.
Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmieniając podejście do gotowania i jedzenia. W nowym zbiorze przystępnych przepisów dzieli się wspomnieniami ze swojego pełnego podróży życia. Prezentuje różnorodne smaki i aromaty śródziemnomorskich potraw – nieskomplikowanej, cudownej kuchni słońca, która powinna gościć na naszych stołach jak najczęściej. Przepisy Claudii Roden to szeroki wachlarz smaków od bardzo łagodnych przez wyraziste, słodko-kwaśne i słodko-słone, aż po bogatsze i niezwykle ostre. W swoich potrawach często używa czosnku, oliwy z oliwek, cytryn i pomidorów. Nie stroni od sardeli, pancetty, kasztanów i papryczek chili. Czasem doprawia swoje dania winem i mocniejszymi alkoholami, a czasem wodą różaną czy syropem z grantów. Aromat wzbogacają czosnkowe lub ziołowe oliwy, kremy orzechowe, jogurt z sokiem cytryn lub pastą tahini. Sama autorka pisze: „Skupiłam się na nieskomplikowanych potrawach, które byłam w stanie przygotować sama. Jak większość z nas, nie miałam ochoty spędzać w kuchni długich godzin – wolałam cieszyć się towarzystwem przyjaciół. Pragnęłam sprawić im przyjemność i liczyłam, że uda mi się ich oczarować. Niektórzy z zasiadających przy moim stole gości mieli tyle lat co ja, inni byli w wieku moich dzieci albo wnuków. Wielu było wegetarianami, niektórzy weganami, jeszcze inni mieli nietolerancję glutenu albo laktozy. Brałam to oczywiście pod uwagę przy planowaniu menu, co znalazło odzwierciedlenie w zebranych w książce przepisach.” [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152928 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 461-485.
ROZDZIAŁ 1 System wytwarzania energii (metabolizm energetyczny) ROZDZIAŁ 2 Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne ROZDZIAŁ 3 Żywienie sportowców ROZDZIAŁ 4 Żywienie służące zwiększeniu masy mięśniowej ROZDZIAŁ 5 Żywienie służące zwiększeniu siły ROZDZIAŁ 6 Żywienie w sportach wytrzymałościowych ROZDZIAŁ 7 Żywienie służące odchudzaniu ROZDZIAŁ 8 Żywienie służące poprawie koncentracji ROZDZIAŁ 9 Żywienie i suplementacja u sportowców będących wegetarianami/weganami ROZDZIAŁ 10 Żywienie i suplementacja u sportowców w starszym wieku ROZDZIAŁ 11 Żywienie i suplementacja u sportowców z cukrzycą ROZDZIAŁ 12 Żywienie i suplementacja w zespole napięcia przedmiesiączkowego ROZDZIAŁ 13 Żywienie a aerobik . ROZDZIAŁ 14 Żywienie a piłka nożna ROZDZIAŁ 15 Żywienie a kolarstwo ROZDZIAŁ 16 Żywienie a trening crossfit . ROZDZIAŁ 17 Żywienie a pływanie ROZDZIAŁ 18 Żywienie a narciarstwo zjazdowe ROZDZIAŁ 19 Żywienie a sporty wysokościowe ROZDZIAŁ 20 Żywienie a sporty walki ROZDZIAŁ 21 Suplementacja służąca zwiększeniu siły ROZDZIAŁ 22 Suplementacja służąca zwiększeniu masy mięśniowej ROZDZIAŁ 23 Suplementacja w sportach wytrzymałościowych ROZDZIAŁ 24 Suplementacja służąca odchudzaniu ROZDZIAŁ 25 Suplementacja służąca poprawie koncentracji ROZDZIAŁ 26 Suplementacja a układ immunologiczny ROZDZIAŁ 27 Suplementacja przed treningiem i po treningu na siłowni ROZDZIAŁ 28 Suplementacja a stres ROZDZIAŁ 29 Suplementacja a stawy ROZDZIAŁ 30 Suplementy diety od A do Z
Sygnatura czytelni BWF: VIII C 41 ; VIII C 43
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 150313 N, F 8655 (2 egz.)
Książka
W koszyku
W książce Moc zdrowych nawyków znajdziesz informacje, jak to zrobić, ale… nie czuj presji. Restrykcyjne podejście rzadko przynosi długotrwałe efekty. Zmianę nawyków potraktuj jako proces. Powoli, bez pośpiechu. Zacznij od uświadomienia sobie, które spośród Twoich nawyków są złe i wybierz te, które będzie najłatwiej zmienić. Później będziesz pracować nad kolejnymi. Zacznij realizować swój własny projekt ZDROWIE, a zobaczysz, jak szybko poczujesz się lepiej. W podróży do zdrowszego życia pomoże Ci dzienniczek żywieniowy. Uważność i notowanie naprawdę pomagają. Według badań, osoby, które zapisują to, co jedzą, a także swoje odczucia, odnoszą o 80% więcej sukcesów w zmianie nawyków zdrowotnych. W książce znajdziesz wiele praktycznych porad i wskazówek, a także wiele prostych i zdrowych przepisów. A zatem zaczynamy! [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153892 N (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Dwumiesięcznik, 2016-2023
Wcześniejsza częstotliwość: Kwartalnik, 2015
2015, nr 1-2023, nr 6-.
Tytuł według okładki.
Od 2015, nr 2 [reaktor naczelna: Magdalena Balanicka].
Od 2015, nr 2 wydawca: Forum Media Polska.
Od 2015, nr 3 podtytuł: czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu.
Od 2017, nr 1 [redaktor naczelna Karolina Zientarska-Łaciak].
Od 2018, nr 4 [redaktor naczelna Anna Waberska].
Od 2021, nr 4 [redaktor naczelna Mariola Zmitrowicz].
Dostępny także on-line w BWWFiF.
Zawartość zasobu W Biblioteka WWFiF W 209
2015 nr 1-4
2016 nr 1-6
2017 nr 1-6
2018 nr 1-4, 6
2019 nr 1-6
2020 nr 3-6
2021 nr 1-6
2022 nr 1-6
2023 nr 1-5
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Biblioteka WWFiF: 2015 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, 2016 nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, 2018 nr 6
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności